Kendishund til Barack Obamas piger

Den kommende præsident er tæt på at vælge den hundehvalp, som han lovede døtrene, 10-årige Malia og syv-årige Sasha, når de flytter ind i Det Hvide Hus


En portugisisk vandhund eller en labradoodle.

Det tegner til et tæt opløb, når Barack Obama skal vælge den hvalp, som bliver førstehund, når han og familien på tirsdag i næste uge rykker ind i Det Hvide Hus.

Skal være allergivenlig
Den nat, da Barack Obama kunne takke for valget, blev hans løfte til døtrene, 10-årige Malia og syv-årige Sasha, blæst ud over hele verden: De skal have en hundehvalp med, når de flytter fra Chicago til Washington D.C.

Et problem ved valget af hund er, at Malia er allergiker. Men nu har Obama fortalt på ABC News' This Week, at valget står mellem en portugisisk vandhund og en labradoodle.

Ingen af de to hunde er særligt almindelige. Begge beskrives som allergivenlige, fordi de kun fælder minimalt.

Kennedy og Tiger Woods
Vandhunden er en spaniel og en ældgammel race, som helt tilbage i 1200-tallet siges at være brugt af portugisiske fiskere. Sådan et par stykker har den demokratiske veteranstjerne, senator Edward Kennedy.

Labradoodlen er en designerhund, blandet af - ja, labrador og puddel, så sent som i 1980'erne. Bl.a. har golfstjernen Tiger Woods sådan en.

De to hunderacer kan dog blive svære at finde dér, hvor Obama-familien helst vil hente dem: i et internat.

En hyperaktiv og en doven
Hundekendere er i gang med at fortælle Obama-familien om de to racer. Om vandhunden siger Mary Harkings, som arbejder med netop denne hunderace, til avisen USA Today, at den er 'sjov og meget familieglad', men kræver træning.

- Man kan ikke bare have den i gården og lade den løbe rundt. Den skal have opgaver, siger hun.

Her kan labradoodlen komme ind med et vældigt plus.

- De kan klare sig med 30 minutters gåtur om dagen, siger opdrætter Melissa Angelini til avisen. - De er ikke særlig aktive. Mine har ligget og slappet af i tre dage og har det fint med det.

Sværere end at finde en minister
Barack Obama har sagt, at det var sværere at finde den rette hund end den rette handelsminister - et job, som ellers har været svært nok, som det er fremgået af intens omtale, da førstevalget, Bill Richardson, trak sig lige efter nytår

Artiklen er fra Eb.dk

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner