Som hund - Så ejer..

Forskere har systematiseret hundeejeres personlighed ud fra, hvilken hund, han eller hun har. De mest populære hunde i Danmark er labrador, schæfer, golden retriever, ruhåret hønsehund og gravhund


Det er ikke så meget et spørgsmål om, at opdrage Fido, huske puhapose og lufte dyret i møgvejr. Indflydelsen på, hvem hund og ejer er, er størst den anden vej, skriver www.msnbc.

Din hunds race fortæller således mere om, hvem du er, end din gode opdragelse af hunden ændrer på den.

Er din hund en cocker spaniel, er der ifølge det amerikanske site stor sandsynlighed for, at du er familieorinteret, opmærksom og venlig. Cocker spaniel er sød og legesyg af natur, og er det den, du falder for, er det fordi, det er også er kendetegn ved dig selv.

Har du en beagle, er du spørgende, nysgerrig og villig til at lære nyt. Det er hunden i hvert fald, så vidt en hund kan spørge. Er din bedste ven en beagle, er chancen for, at også du er viljefast, loyal, hård ved dine fjender og egentlig ganske stædig, absolut til stede. Så ved du det.

"Hunde er blevet en del af familien, som et familiemedlem," siger Daisy Okas, næstformand i den amerikanske kennelklub, The American Kennel Club til msnbc.

"På samme måde, som folk ikke svigter deres børn, svigter man heller ikke sin hund," siger hun.

Ifølge den amerikanske kennelklub kan den aktuelle finanskrise ikke mærkes på hundeejernes villighed til at spendere det sædvanlige på deres hund.

Amerikanernes samlede forbrug på mad og remedier til deres hunde forventes i år at blive 10,5 milliarder dollars, en stigning på seks procent i forhold til sidste år.

Stabiliserende faktor
"Kæledyr er en stabiliserende faktor i vores tilværelse. De tager sig ikke af finanskriser og opsving og nedture. De er ligeglade med, om du har tabt eller vundet en million på aktier eller i lotteriet. De giver dig den samme, ubetingede kærlighed, når du træder ind ad døren," siger terapeut Shari Curran fra Therapet Foundation, en amerikansk organisation af terapeuter, der bruger kæledyr i deres behandling af patienterne.

Vores valg af hunderace er også afhængig af, hvorledes vi gerne vil opfattes af vores omgivelser. Vi vælger ifølge det amerikanske site en hund af en race, hvis brand-værdi passer med vores ønsker til vores eget 'brand'.

Den Amerikanske Kennelklub har forsket i sammenhængen mellem valg af hund, hunderacens karakteristika og køberens personlighed.

Tre andre hunderacer har disse egenskaber:

Golden retriever ejere har en tendens til at være sociale 'sommerfugle', der flakker fra socialt netværk til socialt netværk. De bryder sig ikke om at være alene. På samme måde er ejerne af chuhuahua ofte ballademagere eller gode til at komme galt af sted på samme måde som deres overspændte, hyperenergiske hunde.

"Alle små legetøjs-hunde som chihuahua, pomeranian og malteser vil ikke have det godt med at være alene hjemme en hel dag," siger Daidi Okas fra Den amerikanske Kennelklub.

De mest populære hunde i Danmark er labrador, schæfer, golden retriever, ruhåret hønsehund og gravhund. Der er flere end 500.000 hunde i Danmark.


"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner