Vil have et total forbud for både køb og salg af el-halsbånd

SF stiller beslutningsforslags om forbud


Dyrenes Beskyttelse har længe kæmpet for at gøre det umuligt at købe el-halsbånd til hunde. Desværre eksisterer der et hul i lovgivningen, der p.t. gør det muligt at købe disse skadelige halsbånd i Danmark. Halsbåndet giver dyret elektrisk stød, når den kommer for tæt på en nedgravet ledning. Og det er skadeligt for dyret.
Ifølge dansk lovgivning, har det været ulovligt at bruge el-halsbåndet på alle slags dyr i Danmark, men det er altså stadig lovligt at sælge og reklamere for produktet, hvis man blot siger, at det ikke må bruges til hunde eller katte. Samtidig er det alligevel ulovligt at anvende halsbåndet på alle dyr (selv om man godt må reklamere for at bruge det på andre dyr). Det er ikke helt nemt at gennemskue, hvad der egentlig menes, og det er en meget kryptisk konflikt i loven.

Men intentionen er klar - også for den tidligere Justitsminister Lene Espersen. El-halsbånd skal være ulovlige - både at reklamere for og at bruge - til alle dyr. Lene Espersen har tidligere udtalt, at det burde være en nem sag at få lukket dette hul i lovgivningen, og at hun ønskede at gøre det med det samme.

Desværre er der nu gået over et år, og der er stadig intet sket. Derfor har SF nu fremsendt et beslutningsforslag om forbud mod reklamering for- og salg af el-halsbånd til alle dyr. Justitsministeriet oplyser, at det nu skal det snart være slut med at sælge og reklamere for det omstridte el-halsbånd til hunde. Til januar vil der blive fremsat en ændring til Dyreværnsloven, der lukker hullet i lovgivningen.

Dyrenes Beskyttelse takker SF mange gange for at hjælpe med at sætte skub i tingene. Der har længe været behov for at gøre noget ved sagen, og nu ser det endelig ud til at lykkes."Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner