Tilbage til alle hunderacer

Cavalier King Charles Spaniel

En Cavalier King Charles Spaniel en en rigtig familiehund,
 der ønsker at blive set som et familiemedlem

. 

Den er kærlig og blid, men tag ikke fejl den kan også være stædig. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Cavalier King Charles Spaniels sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Cavalier King Charles Spaniel

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Cavalier King Charles , hvalpe, 10 uger , salgklar 10/7 - 2024

  Vi har en meget kærlig Cavalier King Charles dreng på 10 uger, som nu er klar til at flytte hjem til sin kommende familie:). Han er født og opvokset her hjemme i stuen og vant til at være omkring børn...

  Alder
  8800 Viborg
  Image
  Cavalier king charles spaniel, hanhund, 2 år , m. stamtavle, salgsklar 15/7

  Jeg er desværre nødt til at skille mig af med min skønne cavalier dreng, og søger en ny familie til ham. Han har et dejligt sind, rolig, legesyg, lydhør. Er vant til børn og andre hunde. Skriv lidt om...

  Alder
  2791 Dragør

  Cavalier King Charles Spaniel er en af de største af “legetøjs racerne”, Cavalier King Charles Spaniel følge deres mennesker overalt, den venter bare på en chance for at hoppe i et varmt skød. 

  De er dog også glade for længere vandreture og at jage fugle, ligesom deres fætter Cocker Spaniel.

  
Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede lær alt om racen Cavalier King Charles Spaniel.


  Kort og godt om racen Cavalier King Charles Spaniel


  • En Cavalier passer ind i mange familier. 
  • Racen er generelt glad for børn og andre kæledyr
  • Særligt dyr der kan jage den og sætte den lidt på plads
  • Cavaliers er meget kærlige og trofast af sind

  • Det er ikke en særlig aktiv hund. 
  • Den vil højst sandsynligt hellere sidde på dit skød

  • Lever typisk 10-14 år 
  • Hunnerne og hannerne vejer 5,9 - 8,2 kilo
  • Hunner og hanner er mellem 30 - 33 cm høj


  Cavalier King Charles Spaniel sind

  En Cavalier King Charles Spaniel er lille, kærlig og legesyg. Den typiske cavalier er altid glad, tillidsfuld og nem at omgås, hunden bliver hurtigt venner med alle på dens vej. 

  Tro mod dens natur som "komfort hund", elsker en Cavalier at være i et menneskes skød og blive nusset.

  Cavalier King Charles Spaniel temperament spænder fra søde og rolige, til meget stædig. De søde og rolige Cavaliers har et ry for at være dumme, og de stædige Cavaliers for at være uopdragne, men generelt er disse hunde kloge og lærer meget hurtigt. 


  Racen er ret følsomme, derfor reagerer de særligt godt på positive forstærkning teknikker, når der trænes, især når belønningen sker i form af lækre godbidder, mens hårde ord og handlinger vil få dem til at stoppe med at prøve, eller endda prøve at gemme sig. 

  En Cavalier er normalt aldrig genert eller aggressiv overfor mennesker eller andre hunde.

  Cavaliers lever og ånder for at være sammen med deres mennesker. Det ideelle hjem er en med en hjemmegående forælder, en der arbejder hjemme eller et pensioneret par.

  Hundene elsker generelt børn og gør det især godt i familier med ældre børn, der vil kaste en bold til dem, lære dem tricks eller bare hænge ud med dem. På grund af en cavaliers lille størrelse skal hunden altså beskyttes mod vilde småbørn, der kan komme til at skade hunden.

  Et par ting der er værd at vide om Cavalier King Charles Spaniel: De elsker at slikke, de elsker at jage genstande der bevæger sig og de kan være meget manipulerende, når de vil have mad (de øjne er ikke til at stå for!). 

  Det er svært eller tæt på umuligt at komme udenom denne adfærd, så skal du enten finde en anden race, hvis det overhovedet ikke passer dig, ellers skal du finde en måde at arbejde udenom. 

  Det kan du f.eks gøre ved altid at have din Cavalier i kort snor i områder med trafik, så din lille firbenede ven altså ikke begynder at jage biler eller cykler der kan være farlige. Du kan også med fordel lære din Cavalier at lægge sig i sin kurv, når du skal spise så du ikke bliver fristet til at dele din mad med den.

  En Cavalier King Charles Spaniel skal som alle andre hunderace socialiseres så tidligt som muligt! 

  Du bør udsætte den for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Cavalier-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  En Cavalier King Charles Spaniels temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. 

  Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. Hvis det er muligt, bør du altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

  Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Cavalier hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


  En Cavalier King Charles Spaniel forhold til børn og andre kæledyr

  Cavaliers kan være rigtig gode legekammerater til børn, især hvis barnet vil kaste en bold til dem, lære dem tricks, deltage i hunde sport eller bare have dem på deres skød, mens de læser eller ser fjernsyn.

  På grund af en Cavaliers lille størrelse skal de imidlertid overvåges, når de leger med små børn, der hurtigt ved et uheld kan komme til at skade dem.

  Det er meget vigtigt, at som med enhver race at du lærer børn hvordan man nærmer sig og rører hunde og det er nødvendigt at du overvåger eventuelle interaktioner mellem hunde og små børn, for at undgå en uheldig oplevelse for både barnet, men også for hundens skyld.

  Cavalier King Charles Spaniel går godt sammen med andre hunde og kan også sagtens lære at lege godt med katte og andre kæledyr, hvis de introduceres i en tidlig alder. Det hjælper, hvis katten er selvsikker, fordi en Cavalier elsker at jage, så katten skal altså lige sætte din Cavalier på plads.

  En Cavalier vil elske hvis en kat eller anden legekammerat vil jage den, det er altså noget af det sjoveste din pelsede ven ved.

  

Nogle Cavaliers lever fredeligt med fugle, mens andre forsøger at spise dem - eller i det mindste bide i deres haler.

  Du gør klogt i at overvåg din Cavalier's interaktioner med fugle og andre små dyr, de kan have et stærkt jagtinstinkt.

  Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Cavalier, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et lille barn, det er næsten dømt til at gå galt.   Det kræver en Cavalier King Charles Spaniel af motion og stimulering

  Cavaliers er familiehunde og er altså ikke egnet til at leve og bo udendørs.

  De skal altså bo i dit hjem sammen med dig, og resten af familien for at den lille trold er glad, endnu gladere bliver den dog hvis den også må sove i sengen med dig.

  En Cavaliers har det fint med at bo i lejlighed, på grund af deres størrelse og generelt stille natur. De er moderat aktive indendørs og en lille gård er altså nok til at dække deres basale træningsbehov.

  At gå med snor eller at have en sikkert indhegnet have er et absolut must med denne race. De har ingen respekt for trafikken og vil altså løbe lige ud foran en bil, cykel eller knallert hvis de får øje på en fugl eller andet der kunne være et interessant bytte.

  Din Cavalier vil nyde en daglig tur eller boltre sig i en have, den lille hund skræddersyr dens aktivitetsniveau til din hverdag. 

  Fordi en Cavalier er en kortnæset hunderace, bør du undgå at gå tur med din hund når det er meget varmt og du bør aldrig forlade den i en varm have uden adgang til skygge eller køligt vand.

  På trods af at en voksen Cavalier King Charles Spaniel er relativt robust, så er de noget mere skrøbelige, når de er hvalpe. De kan meget nemt komme til skade, når de skal hoppe ned fra møbler eller på anden vis bliver for modige.

  Undgå uheldige situationer, og hjælp i stedet din hvalp og og ned fra møbler.


  Sådan opdrager du din Cavalier King Charles Spaniel

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Du kan med fordel invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Cavalier møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

  Husk på at selvom du måske har fået en doven Cavalier, eller en meget stædig en af slagsen så er det altså ikke en dum hund.

  Den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal blot være lidt tålmodig.

  Ved opdragelse af en Cavalier King Charles Spaniel, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:


  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

  Kendte sygdomme hos racen Cavalier King Charles Spaniel

  Racen Cavalier King Charles Spaniel er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor.   Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.
  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:


  • Myxomatous Mital Valve Disease
kaldes også Mitralklap insufficiens, Mitral Valve Disease eller Endokardiose 
  • Syringomyeli (SM)
  • Hoftedysplasi
  • Patellar Luxation 
  • keratoconjunctivitis sicca (tørre øjne)

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  En Cavalier King Charles Spaniel gennemsnitsalder

  En Cavalier bliver oftest mellem 10 - 14 år.

  En Cavalier King Charles Spaniel udseende og krav til pleje

  Cavaliers har en mellemlang silkeagtige pels, der kan være en anelse bølget. Voksne Cavaliers har hår der ligner fjer på deres ører, bryst, ben, fødder og hale.


  Cavalier King Charles Spaniel kommer i fire farver:

  Blenheim: Rød og hvid og den klassiske Cavalier King Charles Spaniel farve – navngivet efter det engelske slot Blenheim.

  Tricolor, sorte mærker på en hvid pels med “tan markeringer” over øjnene, på kinderne og på undersiden af halen

  Sort og Tan, sort med tan markeringer over øjnene, på kinderne, inden for ørerne og på brystet, ben og undersiden af halen.

  Ruby: Ensfarvet gyldenbrun. Måske den mest æstetiske (minimalistiske) af alle Cavalier King Charles Spaniel farverne.


  På trods af at en Cavalier er en race med en smuk pels, er de faktisk forholdsvist let at pleje. Den mellemlangt silkeagtige pels er ikke så tung, at den kræver time af pelspleje.

  Cavaliers fælder som næsten alle andre hunde, men regelmæssig børstning fjerner døde hår, så de ikke ligger alle steder i dit hjem eller sidder fast i dit tøj. 

  Nok er du sikkert glad for din Cavalier, men du ønsker måske ikke ligefrem at ligne den.

  Det lange, silkeagtige hår på en Cavaliers ører, hale, maven og benene, bør børstes to eller tre gange om ugen for at forhindre, at der kommer større knuder. Sørg for at kontrollere bag ørerne og hvor benet møder kroppen; det er her de almindeligvis får knuder. 

  Brug en kam til at børste knuder ud. 

  Pelsen skal ikke klippes eller trimmes; Trimning er faktisk forbudt af racen hvis du vil gå til konkurrencer.

  Et bad i ny og næ vil sørge for at din Cavalier ikke lugter grimt.

  Den eneste anden pleje der er nødvendig, er regelmæssig ørerensning, tandbørstning og negle trimning.

  Historien om racen Cavalier King Charles Spaniel

  Små Spaniels har været populære selskabshunde i flere hundrede år. De blev fundet i kongelige samt andre adels hjem i Spanien (hvor navnet Spaniel kommer fra), Frankrig, England og Skotland, hvor de ofte poserede på portrætter sammen med deres ejer.

  Legetøjs racerne her i blandt Cavalier King Charles Spaniel popularitet begyndte at aftage efter England fik en ny konge. Kong William var fra Holland, og han favoriserede hunderacen mops. 

  Folk begyndte at krydse mops og spaniels, og i sidste ende ændrede deres udseende sig til at blive mere fladnæset. Hunde som dem, der ses i gamle portrætter forsvandt næsten med undtagelse for nogle få linjer, ligesom dem der blev holdt af Churchill-familien på Blenheim-paladset.

  Hundene kunne nemt have forsvundet 100% hvis ikke det havde været for en velhavende amerikaner ved navn Roswell Eldridge, der tilbød en pris til alle, der kunne producere en hund som dem han havde set på malerier fra 17 - og 1800 tallets.

  Britiske opdrættere tog udfordringen op og genopbyggede racen og brugte legetøjs racen “King Charles Spaniel” til at genskabe den gamle race.. Den første af de "nye" Spaniels blev udstillet i 1928 på Crufts Dog Show.

  Eldridge levede ikke længe nok for at se racen, men som lovet blev prisen dog stadigvæk betalt. 

  Siden da har Cavaliers udviklet sig til den smukke hund den er i dag, nemlig en robust og meget populær følgesvend.


  Er du og racen Cavalier King Charles Spaniel et godt match?

  En Cavalier King Charles Spaniel er en fantastiske selskabshund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem hund, der er mere eller mindre tilpasse sig dig.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Cavalier King Charles Spaniel:


  1. Vil du elske en firbenet ven, der kræver ret meget opmærksomhed? 
  2. Er du eller en anden voksen i hjemmet meget hjemme?
  3. Er du fuld af kærlighed som du vil elske at kaste over den smukke hund?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Cavalier King Charles Spaniel?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Cavalier King Charles Spaniel til salg

  Cavalier King Charles Spaniel 18000 kr.

  Cavalier King Charles Spaniel

  Vi har disse 2 skønne hanhvalpe til salg. 1 Tricolor og 1 Blenheim der bliver lavet Stamtavle på begge hvalpe. Overtagelse fra d 16 august. Moren er en Tricolor og faren er en Blenheim. Begge foræl...

  Alder 3 uger
  3660 Stenløse

  Cavalier King Charles Spaniel 18.000. kr.

  Cavalier king charles spaniel, hanhund, hvalp, 2 uger , m. stamtavle, salgsklar 8/8

  Vi har disse 2 skønne hanhvalpe til salg. 1 Tricolor og 1 Blenheim begge med Stamtavle. Overtagelse fra d 8 august. Moren er en Tricolor og faren er en Blenheim. Der bliver lavet en sundhedsundersøgel...

  Alder
  3660 Stenløse

  Cavalier King Charles Spaniel 13.500. kr.

  Cavalier king Charles, hvalpe, 3 uger , salgklar 6 august

  Cavalier king Charles hvalpe 3 trecoller piger 2 Black a tan drenge De er fra stue opdræt Mor er uden stambog Far er med stambog dda De bliver pottet trænet Prøve a køre bil vand til alle lyde ...

  Alder
  4591 Føllenslev

  Cavalier King Charles Spaniel 15.000. kr.

  King Charles spaniel, hvalpe, 7 uger

  Dejlige king Charles spaniel hvalpe fra stue opdræt og after sundheds undersøgte forældre. Dkk stambog Sundheds undersøgelse og vaccineret. Glade nysgerrige hvalpe til gode familier?? Ring og få en s...

  Alder
  7570 Vemb

  Log ind for at kommentere
  18 kommentarer
  skrev d. 29-september-2009 #1

  Vidunderlig race, læs bogen "Cavalieren" og hent oplysninger på Cavalierklubbens hjemmeside. Så er du godt på vej!

  skrev d. 29-september-2009 #2

  Vidunderlig race, læs bogen "Cavalieren" før du køber hund, så er du i den rigtige retning!

  skrev d. 07-august-2009 #3

  Cavalieren er en fantastisk race med et meget blidt væsen, den elsker at blive forkælet og nusset om.Den er meget nem at have med i byen og de folk man skal besøge siger altid "husk nu at tage hundene med". Det er en nysgerrig race der elsker at få nogle opgaver, den er fantastisk til at finde ting og så kan man få dem til alt for en godbid..

  skrev d. 16-juli-2009 #4

  Det er en utrolig god familie hund, da den er rigtig god sammen med børn. Den er meget kærlig og hengiven, en rigtig ven for livet.

  skrev d. 05-juli-2009 #5

  Det er en skøn lille hund, der har sin egen mening og vilje. Bindi er sød og meget kærlig, det var meningen hun skulle sove i hendes kurv....men hun har indtaget seng, sofa osv...man kan bare ikke lade være med at tage hende op, det er måske det eneste man skal være ops på når man vælger en cavalier....ens hjerte smelter helt....

  skrev d. 29-juni-2009 #6

  Meget hengiven og rolig hund og utrolig blid. Ikke alle er lige legesyge. Min har aldrig gidet lege :-(, kan simpelt hen ikke finde ud af det. Er ligeså noget asocial med andre hunde, men er glad for at hilse på især sin egen race. Noget besidderiske kan de være - i forhold til deres ejer. Der er mange "versioner" af denne race, da der har (og er) meget indavl. Mange fejler mange ting, så man skal være sikker på, at avlsstedet ikke indavler. Der er meget pelsplejer, fælder lidt året rundt og 2 x ekstremt meget.

  skrev d. 26-juni-2009 #7

  Den mest vidunderlige, glade, hengivne og kælne lille hund. Elsker at putte tæt i sofaen og blive nusset i timevis. Foretrækker klart at være sammen med sin ejer så meget som muligt, og trives bestemt ikke med at være alene. Elsker børn og andre hunde, store som små, og er meget legesyg.

  skrev d. 26-juni-2009 #8

  Super aktiv uden stress. Tendens til usikkerhed overfor andre hunde - og mennesker. (Ses ved overdreven hvalpeadfærd). Noget der fanger min opmærksomhed: Vi har haft to tæver inden for 5 år nu. De kører begge højt med bamser i en størrelse, hvor de kan parre dem. Tænker om der også indenfor denne race er en tendens til at satse på overmaskuline hanner...

  skrev d. 27-maj-2009 #9

  de er super søde

  skrev d. 05-maj-2009 #10

  Har lige købt en cavalier king charles , han er bare den mest glade hund der smelter alle omkring sig , men er lidt kulde skærene godt det er sommer nu .Kan kun sige at det er en god race og det har taget os 1 uge at få ham renlig , men det har også være intens.

  skrev d. 22-marts-2009 #11

  Super skøn familiehund der vil gøre alt for sin ejer og lidt ekstra godbid.. Hengiven, kærlig og lydig

  skrev d. 29-januar-2009 #12

  ...men stadig med sine jagtinstinkter i behold. Jager ænder og fugle med stor ildhu! Sød, sjov og lærenem lille hund. Meget nysgerrig og glad for alle mennesker og andre dyr. Lidt sarte maver!

  skrev d. 07-januar-2009 #13

  en utrolig dejlig hund. Har en god størrelse på ca. 30- 35 cm. Den er rigtig god med børn og elsker at blive aktiveret. Den er meget lærenem og ekstrem hengiven til sin ejer.

  skrev d. 07-januar-2009 #14

  Mega sød!!! Med nuttede øjne!!!!!!!!!!!!!

  skrev d. 31-december-2008 #15

  Dejlig hund. God til at dresseres - dygtig til agility. Vær obs på at det er en hund med meget pels, og derfor kræver en del pleje til pelsen når man har været en tur i skoven, gennem krat og muder. :-)

  skrev d. 19-november-2008 #16

  Den er super sød!!! Vil gerne have en hund og har virkelig overvejet denne race!!!!

  skrev d. 09-november-2008 #17

  Cavalier King Charles Spaniel er en super agilityhund !

  skrev d. 30-oktober-2008 #18

  En fantastisk familiehund, men og formidabel til agility