Amerikansk Pitbull Terrier
Pitbulls er ulovlige i Danmark og har været det siden 1991
Er du alligevel interesseret i at lære denne race at kende, så læs med

Mange ser racen som en dræbermaskine
Men det er ikke hele sandheden, den er faktisk blid og kærlig.

Læs mere om
Amerikansk Pitbull Terrier i Gipotes hundeleksikon

Karaktertræk for Pitbull

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Den ulovlige race Amerikansk Pitbull Terrier 

  Den Amerikanske Pitbull Terrier har været ulovlig i Danmark siden 1991. 

  I 2010 blev listen af ulovlige hunde udvidet, så den på nuværende tidspunkt omfatter 13 hunderacer, der altså ikke må indføres, avles eller bo i Danmark, dette gælder også krydsninger hvor de ulovlige racer indgår. 

  Det vil altså sige at hvis du indfører en Amerikansk Pitbull Terrier, risikerer du at din hund bliver aflivet, hvis den menes at være ulovlig. 

  Er der tvivl om hvorvidt en hund er ulovlig, kan politiet kræve at ejer dokumenterer hundens race eller type, så det er altså ejer der skal kunne bevise at hunden ikke er omfattet af forbuddet, kan dette ikke bevises vil hunden blive aflivet.

  Amerikansk Pitbull Terrier

  En Amerikansk Pitbull ligner måske en ægte dræbermaskine i nogle menneskers øjne, men du bør ikke dømme hunden på dens udseende.

  Pitbulls er fantastiske familiemedlemmer, der særligt elsker børn. 

  Ønsker du at vide mere om den ulovlige hunderace, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Amerikansk Pitbull Terrier. 

   

  Kort og godt om racen Amerikansk Pitbull Terrier

  • Ligner for nogle en dræbermaskine  

  • Men er et kæmpe legebarn med et stort hjerte

  • Den har tonsvis af energi til leg 

  • Pitbulls er meget kærlige og trofaste af sind

  • Den store hund forstår ikke hvor stor den er 

  • - vil derfor højst sandsynligt meget gerne sidde på dit skød

  • Lever typisk 12-14 år 

  • Hannerne vejer  16 - 30 kilo og hunnerne vejer  14 - 27 kilo

  • Hunner og hanner er mellem 43-53

  Amerikansk Pitbull Terriers sind

  En Pitbull er en stor glad buller, der elsker mennesker og den store hund har bestemt ingen anelse om hvor stor den egentlig er og at det altså ikke fungerer, at den tror den kan sidde på dit skød dagen lang. 

  En Pitbull er meget tillidsfuld, men samtidig opmærksom på deres omgivelser hvorfor de er gode til at advare dig hvis der er fremmede, men det er primært fordi de er ivrige efter at hilse på "deres" gæster. 

  Deres kærlighed til mennesker gør dem dog til elendige vagthunde, men deres mod og loyalitet overfor deres familie betyder, at de til hver en tid vil forsvare deres familie med alt hvad de har, om det så gælder deres liv, hvis det skulle blive nødvendigt. 

  Selvom en Pitbull beskytter og er frygtløs, er den samtidig kendt for sit legende temperament og venlige natur. Pitbulls er også atletisk, og har et stærkt ønske om at behage sin ejer.

   

  Pitbulls er imidlertid ikke naturligt aggressiv og er særligt kærlige over for børn, på trods af deres ry hos nogle, dette afhænger selvfølgelig af tidlig socialisering og håndtering.

  Pitbulls skal som alle andre hunderace socialiseres så tidligt som muligt! Hvis du bor et sted hvor Pitbull er lovlige, bør du udsætte den for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Pitbull hvalp, vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  En Pitbulls temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og nærme sig med glæde mennesker. 

  Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den pitbull  hvalp du overvejer at udvide familien med, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være når den vokser op.


  En amerikansk Pitbull Terriers forhold til børn og andre kæledyr

  Der er ingen tvivl om at Pitbulls elsker børn, og vi mener altså ikke til morgenmad. En Pitbull Terrier er robust, energisk og tolerant, hvilket gør dem til  ideelle legekammerater. 

  Når det er sagt, må ingen hunde af nogen størrelse eller race nogensinde efterlades uden opsyn med børn. 

  Når ingen voksen kan være til stede for at overvåge hvad der sker, skal hunde enten gå med ejer eller bindes fast, specielt i den periode hvor de bliver kønsmodne, der kan de finde på at teste grænser for at undersøge muligheden for at blive leder af flokken.

  På grund af en racens arv som kamphund har nogle Pitbulls en tendens til at være aggressiv overfor andre hunde, men hvis de socialiseres tidligt og trænes til at vide, hvilken adfærd der forventes af dem, kan aggressioner minimeres eller overvindes, og mange af dem er både hunde- og katte-venlige. Blot for at være på den sikre side, bør du altid overvåge din Pitbull sammen med andre dyr, i hvert fald i starten.

  Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Pitbull, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et lille barn, det er næsten dømt til at gå galt.

  Det kræver en Pitbull af motion og stimulering

  Fordi det er en meget energisk og aktiv race, kræver den Amerikanske Pitbull Terrier daglig motion - jo vildere jo bedre - dette hjælper med at overvinde kedsomhed og muligvis destruktiv adfærd. 

  Som andre racer, har Pitbulls et særligt stærkt bytte-drive og kan finde på at jage dyr på dens vej. Det er en meget vigtig del af en Pitbulls socialisering, at du tager den med ud på tur i snor, hvor du lærer den hvordan den skal opfører sig i det offentlige, både hvad angår trafikken, andre mennesker og dyr. 

  Du bør altid holde din Pitbull i snor for at forhindre, at den stikker af hvis den har spottet et potentielt byttedyr, for det første kan den risikere at så et dyr ihjel, men den kan også risikere at blive kørt ned i trafikken. 

  Du skal forvente at bruge minimum en time om dagen på at gå, spille, eller på anden måde aktivere din Pitbull. 

  Mens de elsker mennesker, er amerikanske Pitbulls meget stærke og kan blive stædige hvis de får lov at styre showet, og det er jeg sikker på du ikke ønsker. Begynd derfor lydighedstræning tidligt og fortsæt den hele hundens liv. 

  Træning er grundlaget for et stærkt forhold til din Pitbull Terrier. 

  Du bør under ingen omstændigheder efterlade din Pitbull udenfor i for lang tid af gangen, da  de ikke tåler kulde særlig godt og uanset klimaet, gør disse hunde sig bedst som husdyr. 

  En Pitbull danner et ekstremt tæt bånd til sin familie, og vil lide hvis den bliver efterladt i længere perioder.


  Sådan opdrager du din Amerikanske Pitbull Terrier

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  På grund af en Pitbulls muskuløse bygning og råstyrke, er træning der kræver snor-reaktioner eller anden straf, ikke altid effektivt hos Pitbulls. 

  Du vil sandsynligvis få bedre resultater med positive forstærkning teknikker, såsom kliktræning eller anden belønningsbaseret træning. 

  De fleste Pitbulls er ivrige elever og vil gerne arbejde for belønningen.

  Pitbulls er normalt energiske og meget sjove at træne. Mange af dem gør det godt i avanceret lydighed og hundesport, såsom agility. 

  Disse aktiviteter er en fantastisk måde at have det sjovt og bonde med din Pitbull og styrke god adfærd på samme tid. Avanceret lydighed og hundesport har den ekstra fordel, at tilbyde den perfekte kombination af motion og mental stimulering, som disse aktive og intelligente hunde ønsker.

  Hvis du har problemer med at din Pitbull viser aggressiv adfærd mod andre hunde, bør du overveje at arbejde med en træner. En masse træningsfaciliteter tilbyder træning, netop til at hjælpe med dette problem. 

  Når det kommer til stykket er Pitbull Terriere ikke anderledes, når det kommer til træning end andre hunde. Forskellen kommer fra offentlighedens opfattelse af en pitbull. 

  Tag dig tid til at træne din Pitbull, og du vil have et godt og sundt familiemedlem, der samtidig fungerer som en fantastisk ambassadør for sin race.

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Du kan med fordel invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Pitbull møde andre hunde og mennesker. 

  Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

  Ved opdragelse af en Amerikansk Pitbull Terrier, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent

   

  Kendte sygdomme hos racen Amerikansk Pitbull Terrier 

  Racen Pitbull er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor.

  Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Hoftedysplasi 

  • Allergier 

  • Hypothyroidisme

  • Hjertesygdomme

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.


  En Amerikansk Pitbull Terriers gennemsnitsalder

  En Pitbull bliver oftest mellem 12 - 14 år.

   

  En Amerikansk Pitbull Terriers udseende og krav til pleje 

  Den korte pels er skinnende, en anelse stiv og kommer i næsten alle farver såsom: Rød, blå, brun, grå, sort, hvid og brindle - eller en blanding. 

  En Pitbull kræver meget lidt pleje og har en pels, der er let at holde flot og ren ved at bade hunden ved lejlighed. 

  Børstning med en stiv børste og tørre du pelsen med en klud, vil det holde den skinnende. 

  Du bør børste din hunds tænder to til tre gange om ugen for at fjerne madrester og bakterier. Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre tyggegummi og dårlig ånde. 

  Klip din Pitbulls negle en eller to gange om måneden, hvis din hund ikke sliber dem naturligt ned, det kan være meget smertefuldt for din hund at have for lange negle. 

  Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. Hunde har blodkar i neglene, så hvis du klipper for langt, kan du forårsage blødning - og din hund vil muligvis ikke samarbejde, næste gang du vil klippe dens negle. 

  Så, hvis du ikke har erfarne med at klippe af hundenegle, så book en tid hos dyrlægen eller en hundefrisør og få dem til at klare det.

  En Pitbulls ører bør kontrolleres på ugentlig basis for rødme eller dårlig lugt, hvilket kan indikere en infektion.

  Når du tjekker din hunds ører, skal du tørre dem ud med en vatrondel med lidt ørerens på, for at forhindre infektioner, du må for Guds skyld ikke bruge en vatpind eller andet du stikker ind i øregangen, rens blot det ydre øre.

  Start med at børst din Pitbull terrier og undersøg den, når den er hvalp, tjek dens poter ofte - hunde er følsomme omkring deres fødder, så det kræver lidt tilvænning. 

  Gør pleje en positiv oplevelse fyldt med ros og belønninger, og du vil få det meget nemmere når din Pitbull bliver voksen. Øjne skal være klare, uden rødme eller udledning. 

  Dit omhyggelige ugentlige tjek af din Pitbull, vil hjælpe dig med at finde potentielle sundhedsmæssige problemer tidligt.

  Historien om racen Amerikansk Pitbull Terrier 

  Bull og Terrier racerne blev skabt i det tidlige 19.århundrede i England, til underholdning af tilskuere der ønskede at se en kamp mellem en tyr og bjørn. 

  Da disse sportsgrene blev anset for umenneskelige og dermed ulovliggjort i 1835, blev hundekampe i stedet underholdende. 

  Man ønskede derfor at opdrætte hunde, der var aggressive og robuste nok til at kunne kæmpe, men som stadigvæk ikke angreb mennesker, således at det var muligt at gå ind og skille hundene ad, uden at blive skadet i forsøget. 

  Hurtigt fik racen et ry for at være en stærk, beskyttende hund, der også var kendt for at være blid og familievenlig. Da disse "tyre hunde" ledsagede indvandrere til Amerika, blev de pludselig helt almindelige familiehunde, og var altså ikke længere blot menneskets underholdning. 

  Deres job omfattede at bevogte ejendommen fra dyr der forsøgte at trænge ind og at være en følgesvend. I overensstemmelse med Amerikas tankegang " jo større jo bedre" begyndte tilflytterne at fremavle end hund, der var noget større end den der ellers var i England. 

  I 1930 blev disse hunde anerkendt som den Amerikanske Pitbull Terrier, dog med et nyt navn. 

  Den amerikanske kennel klub, ønskede ikke længere at hunden blev associeret med at være en kamphund og fik derfor navnet den Amerikanske Staffordshire Terrier. 


  Er du og racen Amerikansk Pitbull Terrier et godt match? 

  Hvis du har et stort hjerte, selv er noget af et legebarn der dog kan sætte dig i respekt overfor din Pitbull og samtidig måske har små børn - så lyder det som et match made in heaven.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Amerikansk Pitbull Terrier:

  1. Har du erfaring med at opdrage hunde? 

  2. Har du meget tid og energi til en hund i din hverdag? 

  3. Er du fuld af kærlighed og kan se bort fra en Pitbulls hårde udseende? 


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Pitbull?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Pitbull til salg

  Log ind for at kommentere
  3 kommentarer
  skrev d. 29-januar-2009 #1

  Pitbull,Reylon Jake The Rake,og Robert Newton som Bill Sykes i Dickens eventyr Oliwer Twist.

  skrev d. 22-januar-2009 #2

  J.R"Dick"Colby,med Pitbull Primo.Ud fra denne Pitbull blev racestandarden på Amstaff sat.Primo var ud af John P.Colby blodlinje som grundlagdes i 1889,og Colby famillien opdrætter Pitbull den dag idag år 2009.

  skrev d. 20-januar-2009 #3

  Her er så et billede af Pete The Pup fra serien Our Gangs Little Rascals.Han var den første Amerikanske Pitbull Terrier der blev omregistreret til Amerikansk Staffordshire Terrier,i den Amerikanske Kennel Klub i 1936.Pete medvirkede i alle episoder af Our Gang,og ingen anden end træneren i serien vidste at Pete var en rigtig fighting dog ud af game stock.