Den store bamse af en hund, er yderst selvstændig, men kærlig og hengiven overfor sin familie. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Chow Chowens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Chow Chow

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Chow Chow

  sødeste Bamse hvalpe søger sig nye kærlige familier Blid kærlig særdeles social personlighed bliver meget pelsrige som hele familie . allergivenlig God kvalitet DoodelChow med skøn type + stor l...

  Alder 1 uge
  7752 Hurup thy
  Image
  Chow Chow

  chow chow hvalpe til salg, jeg har 3 sorte og en hvid. hvalpene har forældre med stamtavle, hvem der vil kan se forældrene. den smukkeste Valentinsdagsgave

  Alder 10 uger
  3300 Frederiksvaerk

  Denne karakteristiske udseende hunderace Chow Chow har en store flot pels, blå tunge og en stolt uafhængig ånd, som nogle beskriver som kattelignende. 

  Hvis du leder efter en putte-ven, er det sandsynligvis ikke den bedste race for dig. 

  Den smukke hund er næsten grænsende til egenrådig, men tag ikke fejl, racen Chow Chow er meget mild og kærlig overfor sin familie, hvor den særligt udser sig ét menneske som sin favorit. 

  Chow Chowen findes som lang- og korthåret, lær mere om de to pelstyper længere nede. 

   

  Kort og godt om racen Chow Chow

  • Chow Chow er meget selvstændige

  • Passer sig selv og ikke så opsøgende, overfor andre mennesker og dyr

  • Har brug for en erfaren ejer, der forstår dens specielle psyke

  • Chow Chow gør ikke noget den ikke har lyst til, så at tvinge den er spild af tid

  • Nem at gøre stueren 

  • Har en stort beskyttertrang over for sin familie og territorium

  • Lever typisk 12-15 år 

  • Hunnerne og hannerne vejer mellem 20-30 kg. 

  • Hunner er mellem 46-51 cm. hanner er mellem 48-56 cm

  Chow Chow sind

  Den store bjørnelignende hund Chow Chow er i dag primært en familiehund, på trods af at den altså både kan fremstå arrogant og stædig. 

  En Chow Chow passer sig selv, og er bedøvende ligeglad med andre, den vil blot lege med sine mennesker, hvor fremmede ikke er særlig interessante. 

  Er i hjemme og nærmer der sig fremmede jeres hjem, kan du være sikker og vist på at din Chow Chow vil reagere, den vil lade fremmede røre den hvis de introduceres af en af hans ejere. 

  Hvorimod ubudne gæster ikke vil blive mødt med samme tillid, en Chow Chow, kan, hvis den føler sig truet, blive aggressiv og vil i sådanne tilfælde udfordre den ubudne gæst.

  En Chow Chow er ikke opsøgende overfor problemer, men da den er meget beskyttende både over for sin familie samt sit territorium, kan det for mange mennesker være en stor mundfuld, at opdrage en Chow Chow især for nye hund ejere.  

  Selvom det måske lyder som om at en Chow Chow er en kende aggressiv, er det altså generelt ikke tilfældet, så længe den bliver respekteret og mennesker og andre dyr ikke overtræder dens grænser. 

  Socialisering af Chow Chow

  En Chow Chow skal socialiseres i vid udstrækning - introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af, hvis den skal være sikker og afslappet som voksen.

  Derfor bør en Chow Chow altså udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. 

  Socialisering hjælper med at sikre, at din chow chow vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  Chow Chows temperament

  En Chow Chows temperament påvirkes som alle andre hunderacer af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. 

  Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

  Du gør klog i altid møde mindst en af forældrene - som regel er det tæven der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt og mildt temperament, ét som du er komfortabel med. 

  Hvis du er så heldig at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Chow Chow hvalp du påtænker at udvide familien med, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op. 

  Husk blot på, at en Chow Chow er reserveret af natur, så du må ikke forvente en hund der springer i armene på dig, for så bliver du skuffet, særligt med en Chow Chow er det vigtigt at du sætter dig ind i racens personlighed ,inden du anskaffer dig en af de levende bamser.

  En Chow Chows forhold til børn

  Chow Chow kommer godt ud af det med børn, hvis de er vokset op med børn omkring sig. Men du bør være opmærksom på, at en chow chow ikke finder sig i særlig meget “vold” fra et barn, som andre hunde måske ville finde sig i. 

  Derfor anbefales det også, at det kun er familier med større børn, der forstår hvordan man behandler en hund, der anskaffer sig en Chow Chow, for at undgå uheldige situationer. 

  Gør det til en regel, at børn generelt kun må kæle din Chow Chow, hvis de sidder roligt på gulvet. 

  Du bør altid lære børn hvordan man nærmer sig og rør en hund og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hunde og småbørn, for at forhindre at der sker uheld hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

  Det er vigtigt at eventuelle børn i husstanden, eller børn der ofte er på besøg, lærer at de aldrig må nærme sig din Chow Chow, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 

  En Chow Chows forhold til andre dyr

  Chow Chow  kommer som mange andre hunde, også godt ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte, hvis altså de er er velsocialiseret og trænet og introduceres i en ung alder. 

  En Chow Chow kommer dog bedst ud af det med hunde af det modsatte køn, da de kan komme i slåskamp med hunde af samme køn. 

  Det kan skyldes en Chow Chows beskyttertrang over for sin familie, og at den ikke ønsker at dele sine mennesker med andre og slet ikke med en hund af samme køn. 

  Det ses ofte, at hvis du skal have de største chancer for succes med at sætte to hunde sammen, er succesraten højere hvis de to ikke deler køn.

   

  Det kræver en Chow Chow af motion og stimulering

  Chow Chow kan tilpasse sig en række hjem, fra store paladser til mindre lejligheder. Men de skal altid bo indendørs med deres mennesker, ikke efterlades i en baghave eller et skur. 

  Chows tåler ikke varme godt, så hold dem indendørs når det er varmt udenfor, så risikerer du ikke at din bamse får et hedeslag.

  Som enhver hund har en voksen Chow Chow brug for daglig træning for at forblive sund, rask og glad, men ikke meget - han vil være tilfreds med 2-3 15-minutters gåture dagligt, hvoraf en af dem kan være en længere gåtur.

  En Chow Chow ELSKER at hænge ud derhjemme, med poterne i vejret. 

  Derfor er den ikke er tilbøjelig til at strejfe, men derfor vil du alligevel gerne have et sikkert hegn, hvis din Chow Chow er ude uden opsyn. 

  Det vil beskytte den mod trafik og forhindre, at fremmede nærmer sig ham, når du ikke er til stede, som tidligere nævnt er racen ikke særlig vild med fremmede.

  Chow Chow - Intelligent men stædig

  Nogle vil måske forveksle en Chow Chows stædighed, med dumhed men det er altså ikke korrekt. Chow Chows er nemme at gøre renlige, selvom nogle opdrættere anbefaler bure når ikke du er hjemme. 

  Så undgår du at din Chow Chow tygger i ting, og lader sig friste af ting den ikke må mens du er på arbejde. Det er vigtigt at huske på at buret imidlertid et værktøj, ikke et fængsel, så du bør ikke have din Chow Chow låst inde i det i længere perioder. 

  Det bedste sted for en Chow Chow er at være sammen med dig. 

  Din Chow Chow er mere end blot i stand til at lære, den store bjørn er faktisk meget intelligent og blot ved brug af verbal korrektion kan du lære din Chow Chow, lige hvad du har lyst til.

  Den voldsomt stolte og uafhængige Chow Chow, vil aldrig reagere på fysisk misbrug. 

  Få din Chow Chows respekt fra den er hvalp ved at være konsekvent, og du vil ikke have noget problem med at træne den. 

  Men hvis du derimod lader den søde hvalp styre slagets gang hele tiden og senere hen prøve at træne ham, er du helt sikker på at få problemer.

  Sådan opdrager du din Chow Chow

  Også hos en Chow Chow, er de første 4 måneder af hvalpens liv af stor betydning for, hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Derfor er dit job som hvalpeejer, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Alle Chow Chow ejere bør deltage i lydighedstræning, så de ikke ender med at have overforkælet deres firbenede bamse, det vil nemlig med garanti gå hen og give bagslag. 

  Chow Chows er ekstremt stædige væsner, så hvis ikke de lærer fra en tidlig alder, at det er dig der bestemmer og at dårlig sådan adfærd ikke tolereres, vil du få problemer med din hund. 

  Racens intelligens gør dem gode til at lære tricks eller hvad en kreativ person måtte have lyst til at lære den. 

  Du bør også se familie udvidelsen som et oplagt tidspunkt, til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade. 

  Her skal du lader din Chow Chow møde andre hunde og mennesker, dette hjælper din chow chow med sine sociale færdigheder.

  Husk på at en Chow Chow er en meget intelligent hund, så den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal bare være lidt tålmodig. 

   

  Ved opdragelse af en Chow Chow, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent


  Kendte sygdomme hos racen Chow Chow

  Overordnet set er racen Chow Chow en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der altså bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor.

  Det er anbefalelsesværdigt at du før anskaffelsen af en ny hvalp, beder om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Canine hoftedysplasi 

  • Entropion

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Da nogle sundhedsmæssige problemer ikke vises, før en hund er fuldvoksen, udstedes der ikke papirer på hunde som er yngre end 2 år gamle. 

  Find derfor en opdrætter, der ikke avler på sine hunde, før de er to til tre år gamle.

   

  En Chow Chows gennemsnitsalder

  En Chow Chow bliver oftest mellem 12 - 15 år.


  En Chow Chows udseende og krav til pleje

  En harmonisk, kompakt og tætbygget blåtunget hund, der fremstår meget løve-agtig og bærer sig selv elegant og med en god portion stolthed.

  Det er bare en måde at beskrive en Chow Chow, racen kan have to forskellige pelstyper. Hunden findes nemlig som både lang og korthåret, og begge i følgende farver:

  • Rød (Kan variere fra lys gylden til mahogni)
  • Sort
  • Blå
  • Kanel (lys fawn til dyb kanel)
  • Fløde

  Disse farver kan være helt rene eller variere på bl.a. halen.

  Det ses at nogle avlere, beskriver Chow Chowens farver som champagne, sølv, chokolade eller hvid, men lad dig ikke narre! Disse er blot smarte navne på de almindelige farver.

  De to varianter af hunden, differentierer ikke ud over pelsen der altså er stor og fyldig på begge hunde.

  Den langhårede Chow Chow

  Det er den Chow Chow som de fleste mennesker er vant til at se, når de fra tid til anden støder på en Chow Chow. 

  Pelsen er tyk og står ud fra kroppen, strukturen på ydre pelsen er ret grov, men under den ydre pels ligger en blød, tyk og ulden underpels. 

  Pelsen på en langhåret Chow Chow er særlig tyk omkring hovedet og nakken, hvor den danner en flot manke eller halskrave om man vil. 

  Halen der ligger over ryggen, er også tyk og pelset og baglårene er også pakket godt ind i pels, så det næsten kan ligne at Chow Chowen har bukser på.

  Den korthårede Chow Chow

  Ikke at den korthårede Chow Chow er meget anderledes end den langhårede, men forskellen ses i den kortere yder pels, der altså også er tæt og fyldig. 

  Strukturen på underpelsen er vatagtig, og den smukke hund har længere hår på ørerne, benene og halen.  

  Pelsplejen af en Chow Chow

  Som du måske havde regnet ud, er det ikke helt vedligeholdelsesfrit at have en Chow Chow, du skal forvente at børste den godt igennem tre gange om ugen, for at holde pelsen i god stand. 

  Samtidig undgår du også at alle de løse hår, der også hører sig til, ender med at pynte i hele hjemmet og dit tøj. 

  To gange om året fælder en Chow Chow ekstra meget, så du bør nok overveje at børste den lidt oftere i de perioder. 

  Heldigvis lugter en Chow Chow ikke af hund, hvis pelsen holdes ved lige. 

  Du kan med fordel benytte dig af en kam med mellemstore tænder, og bruge balsam spray til hunde inden du går i krig. 

  Du bør aldrig børste en helt tør pels, så går håret i stykker. 

  Til gengæld er det vigtigt at børste helt ned på huden, ellers får du ikke det hele med.

  Anden pleje af en Chow Chow

  Andre plejebehov inkluderer tandhygiejne og neglepleje. 

  Børst din Chow Chows tænder mindst to til tre gange om ugen for at fjerne opbygning af tandsten og bakterier. Dagligt er selvfølgelig det bedste. 

  Klip din Chow Chows negle efter behov, omkring en eller to gange om måneden. Hvis du kan høre neglene klikke på gulvet, er de for lange. 

  Korte negle holder fødderne i god stand, så din Chow Chow ikke får smerter.

  Gode tips til pleje af din Chow Chow

  Begynd plejen af din Chow Chow, når den er hvalp, så bliver hunden vant til det. Håndter og undersøg poterne ofte - hunde er følsomme omkring deres fødder. 

  Undersøg også din Chow Chow inde i munden og ørerne. 

  Det er vigtigt at gøre pleje til en positiv oplevelse, fyldt med ros og belønninger, og du gør kommende dyrlægebesøg og hjemme undersøgelser meget meget nemmere. 

   

  Historien om racen Chow Chow

  Det er ikke mærkeligt at en Chow Chow bærer sig meget stolt, det er nemlig en af verdens ældste hunderacer, der menes at have eksisteret i op imod 4.000 år. 

  Chow Chowen siges at stamme fra Mongoliet og det nordlige kina, og skulle angiveligt ligge bag en stor del af spids familien, såsom; Samojeden, Norsk Elghund, Pomeranian og Keeshond.

  Chow Chows blev opdrættet og fremavlet som hyrde og vagthunde.

   

  Er du og racen Chow Chow et godt match?

  En Chow Chow er som du måske kan fornemme en meget klog og selvstændig hund, og er ikke det oplagte valg i enhver familie. 

  Racen passer til dig, der har gåpåmod men  ikke forventer en hund der adlyder dig blindt, for det ligger ikke til en Chow Chow.
   

  3 spørgsmål du bør stille dig selv, inden du vælger at anskaffe en Chow Chow:

  1. Har du erfaring med hundeopdragelse?

  2. Har du store børn? 

  3. Har du tid til den pleje som en Chow Chow kræver?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Chow Chow?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Chow Chow til salg

  Chow Chow 7000 kr.

  Chow Chow

  Jeg troede jeg skulle have en ven for livet,men sådan skulle det ikke være.Da jeg er gået ned med stress fra den ene dag til den anden kan jeg bare ikke give denne vidunderlig hvalp det jeg gerne vill...

  Alder
  5250 Odense sv

  Chow Chow 15000 kr.

  Chow Chow

  Fantastik unghan søger et blivende hjem. Han er kærlig, renlig og kan med andre hunde. Han har boet inde sammen med os, er godt socialiseret og elsker at blive nusset. Vi har trænet ringtræning de si...

  Alder
  6960 Ringkøbing

  Chow Chow 9000 kr.

  Chow Chow

  Chow chow hvalpe sælges uden stamtavle Rigtigt søde Dejlige bamser haves de er Børne venlig og sociale Vacineret og orme behandlet klar til afhentning. For mere info i velkommen til at kontakte os....

  Alder 10 uger
  6600 Vejen

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 11-august-2009 #1

  Det er sandt, hvad der står om chowen, den går ind i hjertet, der bliver denne specielle race. Det, at racen er reserveret, skal ikke misforståes, den er ikke bidsk eller hidsig. Men venter man total undergivelse og lydighed til hver en tid, så er en chow ikke en race, man skal vælge, den er stolt og forventer, at ejeren/ ejerne skal have respekt for dens stolthed og værdighed. Man skal måske selv være lidt speciel for at få lov til den ære at have denne dejlige race tæt inde på livet. Gunna Rask kennel Ba-Tong`s

  skrev d. 05-november-2008 #2

  Er det sådan nogle hunde man spi*er i Kina ?