Karaktertræk for Russisk Toy

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Russisk Toy beskrivelse. 


  Størrelse
  : Skulderhøjde fra 20 - 28 cm +/-1cm. Vægt op til 3 kg. 


  Farve
  : Black & Tan, Brun &Tan, Blue& Tan, Rød I alle nuancer med, eller uden sorte eller brune spidser. 


  Historie
  : Før den russiske revolution ( 1918) Zaren, hans familie og landets aristokrati var meget velhavende på bekostning af den almindelige befolkning, som sultede på grund af zarens udnyttelse af dem og deres arbejdskraft. Hos rige familier var Toy Manchester Terrier meget populær. De var deres vægt 10 gange værd i guld !! 

  Lige efter den russiske revolution blev zaren og hele hans familie + mange af aristokratiet myrdet, fordi den almindelige befolkning var utilfreds med deres fattige kår. Næsten alle små selskabshunde blev slået ihjel,fordi der nu ikke var nogen ,som havde råd til at fodre uden de gjorde nytte. 

  Mellem 1920 -1950 var der så godt ingen af disse selskabshunde tilbage.Efter 2. verdenskrig begyndte en russisk opdrætter (Eugenea Zharova) at genskabe den lille selskabshund. Det menes, at hun brugte Papillon, Langhåret Chihuahua og Manchester Toy Terrier. 

  Den 12/10-1957 blev den første langhårede Russisk Toy født. Den hed Chikki.

  FCI
  Racen blev godkendt af FCI i 2006 med en korthåret og en langhåret variant og racen blev kaldt Russisk Toy.Den første Russisk Toy i Danmark blev registreret under Dansk Kennel Klub, den 27. juli 2006. 


  Hvordan er en Russisk Toy?
  Russisk Toy er en lille selskabshund, der elsker at være i nærheden af sin familie. En plads i sofaen, eller på skødet, er bare sagen! Den er tillidsfuld og kærlig overfor alle, og enes fint med andre små racer. Det er en livlig ,trofast og intelligent race, som vil gøre alt for at behage. 

  Den har et højt aktivitetsniveau, og er meget social overfor de hunde, som den bor sammen med. Når det drejer sig om artsfæller, sover de tæt sammen - helst på et blødt underlag. På grund af racens ringe fedtlag og korte pels på kroppen, kan det være nødvendigt med dækken om vinteren, ellers kan en Russisk Toy godt lide at være udendørs i godt vejr. Motion: En daglig gåtur på ca. 1 kilometer, vil være motion nok, hvis den yderligere har en have at lege i. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Russisk Toy?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Russisk Toy til salg

  Log ind for at kommentere
  0 kommentarer