Epay-allcc Mobilepay
Der er 0 annoncer og 108422 registrerede brugere

Kleinspitz

Racebeskrivelse af hunden Kleinspitz

Spidshundene hører til de allerældste hundetyper, og kan føres tilbage til de første hunde, mennesket knyttede til sig for ca. 5000 år siden. Efterhånden udvikledes de som jagt- og vagthunde og i de kolde egne trækhunde. Kleinspitz`en er opstået i Tyskland, og er egentlig den næst mindste af gruppen Germanspitz, som fortrinsvis har været brugt som vagthunde.
Da interessen for hunderacer voksede i slutningen af 1800 og starten af 1900 tallet, blev der foretaget en opdeling af de tyske spidser, og de forskellige typer blev efterhånden stabiliseret.

Kleinspitz`en er intelligent, livlig og lydig, og det er ikke svært at opdrage den. Den elsker faktisk at lære nye kunster/opgaver.
Kleinspitz`en er en hengiven og meget trofast familiehund, som forsvarer sit hjem med liv og sjæl. Den har ikke megen tillid til fremmede, uden dog på nogen måde at være aggressiv, lader den sig hverken overtale eller bestikke.

Størrelse:
Begge køn ca. 26 cm

Pels:
Langmed naturlig olie i pelsen, som afviser tilsmudsning. Den tykke pels på en Kleinspitz kan holde sig ren i lang tid, men man bør give den et periodisk bad. Må kun børstes når det er nødvendigt og altid fra halen mod hovedet, så der kommer luft i pelsen. Fælder 2 gange om året.

Farve:
Mange varianter

Tekst lånt af:
Kennel Spitz Huset
www.kleinspitz.dk


Brugernes kommentarer om racen Kleinspitz

Anonymous
Søs Knudsen
22. juli 2009
Nu står der godt nok at den findes i mange farvevarianter, men så vidt jeg har set/læst findes den kun i: Lys/zobel, helt sort og helt brun...
Anonymous
Belinda Sørensen
04. januar 2010
den fåes også i hvid. hilsen claus
Anonymous
Mette Antonsen
23. oktober 2010
"Kleinspitz findes i et utal af farver. " Sort Brun Creme Grå Gyldne Orange/zoble Hvid Parti farvede - dvs hvid bund med afgrænsede farvede pletter. og flere...........
Ny kommentar
0 annoncer
Broholmer

Skal du have, eller har du en broholmer?
Så kan du ikke undvære denne bog om racen. Læs bogen og bliv klogere på Broholmere. Klik her@

Se alle racer