Karaktertræk for Greyhound

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Greyhounden menes at være opstået et sted i Orienten og Vestasien. 

  Racen har et stor historie i det gamle Ægypten, hvor den blev holdt som jagt- og selskabshund af faraonerne. 

  Racen er meget hyppigt afbilledet i gravkamre og ingen anden hund har været så tilbedt som denne. Den nævnes også som en af få racer i biblen. Senere blev Greyhound en værdifuld handelsvare og den kom derfor til England i 40 år. 

  I England blev den forædlet til dens moderne form og derfor siger man at England, er Greyhoundens oprindelsesland. Greyhounden blev et statussymbol og i 1016 blev det forbudt for almindelige mennesker at eje en Greyhound. 

  Kun adelen og kongehuset havde denne ret. Greyhound er den hurtigste hunderace i verden og kan løbe omkring 70 km/t og er derfor efterspurgte væddeløbshunde. 

  I Danmark har man især Greyhounden som selskabshund. Greyhounden er en blid og venlig hund. Med den rette mængde motion, fungere den fint som familiehund. Den kan være noget reserveret overfor fremmede. 

  Størrelse: Hanner: 71 - 76 cm Tæver: 68 - 71 cm 

  Pels: Fin, kort og tætliggende. Pelsen kræver minmal pleje. 

  Farve: Sort, hvid, rød, fawn, dyrefarvet, brindlet. Alle disse farver blandet med hvidt. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Greyhound?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Greyhound til salg

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 31-december-2008 #1

  Greyhounden er en undervurderet selskabshund. Greyhounden er en venlig, nervestærk, ikke dominant, rolig og værdig hund, som voksen. Den unge greyhound er ret aktiv og fjollet. Det er ikke racen for den supersportige familie, heller ikke til folk som er interesserede i høj lydighed. Greyhounden er meget sin egen og vil sætte spørgsmål ved mange kommandoer. Dette ikke fordi racen er fræk, næh greyhoundejere mener den er intelligent. Greyhounden elsker en god løbetur i fri dressur mindst en gang om dagen et sted den ikke kan komme ud på en vej, der kommer meget fart på og den kan komme meget langt på kort tid. Greyhounden er glad for at sove, blødt og helst i arm. Greyhounden kan sove længe om morgenen, den er i det hele taget glad for at sove og for god mad. Til forskel for andre mere kendte racer har greyhounden ikke tendens til overvægt. Greyhounden kan godt lide at gå og spise hele dagen. Min egen holder meget af natmad. Meget karateritisk for racen er at den hader regnvejr.