Welsh Corgi Cardigan

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Welsh Corgi Cardigan.


Der findes to Corgi racer; Cardigan og Pembroke. De to ligner hinanden til forveksling, men der er væsentlig forskel på dem.

På denne side får du indsigt i Corgi Cardiganen.

Se annoncer for racen længere nede på siden.
 

H2 Kort og godt om corgi cardigan

 

 • En Corgi Cardigan er en glad aktiv hund
 • Den er intelligent, men kan være stædig
   
 • Corgi Cardiganen er en opmærksom vagthund
 • Instinktivt prøver den at holde dens familie samlet i én flok
   
 • Den kan fint med børn og vil elske at have endnu en Corgi i familien
 • Får den nok motion, kan den sagtens bo i lejlighed
 • Den trives ikke med at bo ude
   
 • En Corgi Cardigan kan leve op til 15 år
 • Vejer 11 - 17 kilo
 • Og er alt mellem 25- 33 cm høj

 
Corgi Cardiganens sind

Corgi Cardigan, er også kendt som Welsh Corgi Cardigan, Cardigan, Cardis eller CWCs - ja kært barn har mange navne.

Racen er avlet til arbejde som hyrdehund. Og med dens ringe højde, blev den brugt til at drive kvæg foran sig afsted, ved at nappe dem i haserne. Et instinkt corgien stadig kan finde på at praktisere - også over for mennesker i hurtig bevægelse.

I dag går tiden for de fleste corgier, dog ikke på at drive kvæg, men med at være familie hunde, og det er den også god til at være. En Corgi Cardigan er en opmærksom og glad selskabs trold, som både elsker at ligge på sofaen med familien, men også at være udendørs og lege med børnene. Som tidligere nævnte instinkt, holder den dog allermest af de stunder, hvor den kan samle familien i én flok.

Tro mod sin fortid som hyrdehund, er racen også en opmærksom vagthund, som advarer dig ved synet, duften eller lyden af det mindste usædvanlige. Det gør den ved at gø. Racens intelligens gør den meget nem at træne, men intet skal være let. En Corgi, er nemlig både stædig, selvstændig og vil ofte gerne gøre tingene på sin egen måde.

 
En Corgi Cardigans forhold til børn og andre kæledyr

Corgien elsker børn, og kan lege med dem i timevis. Men deres hyrdeinstinkt kan desværre motivere den til at nippe til et par hurtigt bevægende børnefødder, og det er derfor vigtigt at den lære fra start af, at dette ikke er tilladt.

Racen er også normal venlig overfor andre kæledyr i husstanden. Den nyder faktisk oftest at dele huset med en anden eller tredje hund, så den har en legekammerat, især hvis det er en anden Corgi. Overfor fremmede hunde kan den dog være en smule aggressiv, hvis ikke den bliver socialiseret korrekt med dem fra start.

 
Det kræver en corgi cardigan af motion og stimulering

På trods af, at Corgien er opdrættet til at være en aktiv hyrdehund, er den kendt for at være god til at tilpasse sig.

Den har selvfølgelig brug for daglig motion i form af at vandre med dig ud at gå på dejlige eventyrer, eller træning til en hundesport som fx agility,  men den nyder derudover også at hygge med dig på sofaen.

Får den sin daglige motion, kan den nærmest bo i ethvert miljø, fra bylejlighed til landområde - det ser den ikke den store forskel på, så længe den bliver mentalt stimuleret og fysisk aktivitet, hver dag.

Den er derudover noget af en grovæder, hvis den kan komme til det. Så pas på at den ikke bliver overvægtig, den har nemlig svært ved selv at se, hvornår nok er nok.
 

Sådan opdrager du din Corgi Cardigan

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering, og det gælder også for en Corgi Cardigan.

Den intelligens gør den meget nem at træne, men en corgi, er samtidig både stædig og vil ofte gerne gøre tingene på sin egen måde. Da det er en følsom race, som ikke tåler nogen form for hårdhed i opdragelsen, er det vigtigt at du som ejer i steder opdrager med tålmodighed og er konsekvent.


Ved opdragelse af en Corgi, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

 
Kendte sygdomme hos racen Corgi Cardigan

Corgi Cardigans er generelt sunde og raske, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold..


Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

 • Progressiv retinal atrofi (PRA)
 • Hofte dysplasi
 • Katarakter
 • Ehlers-Danlos syndrom
 • Cystinuri
 • Degenerativ myelopati (DM)
 • Epilepsi
 • Intervertebral Disk Disease
 • Patent Ductus Arteriosus (PDA) med pulmonal hypertension
 • Retinal dysplasi
 • Von Willebrands sygdom

 
Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for dette genetiske helbredsproblem, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

Derudover skal du være opmærksom på potentielle rygproblemer. For med sine korte ben og lange ryg kan Corgien være let tilbøjelig til at få rygskader. Undgå at lade den hoppe ud af sengen eller sofaen, og gå på trapper. Ved første tegn på lidelse eller ubehag skal du straks ringe til dyrlægen. Jo hurtigere et problem er fanget, jo nemmere er det at afhjælpe.

 

Corgi Cardiganens gennemsnitsalder

En corgi cardigan bliver oftest mellem 12 - 15 år.


Hvordan ser en Corgi Cardigan ud?

Du kan sammenligne Corgien lidt med en sportsvogn; den er lav sænket, robuste knogler og lynhurtigt :-)

Ligesom sportsvogne, fås denne race i alverdens farver, såsom nuancer af rød, sabel og brindle; sort, med eller uden tan eller brindle punkter; eller blå merle, med eller uden tan eller brindle punkter. De har normalt hvide markeringer på ben, bryst, nakke, næse, maven og hale spidsen og kan også have aftegninger i hovedet.

Længden på pelsen er varierende, men sidder tæt og er godt modstandsdygtig overfor alt slags vejr, da den skulle holde corgien varm under hårde vejrforhold i Wales.

Hannerne er typisk mellem 25-33 cm høje og vejer 14-17 kilo, mens hunnerne typisk er mellem 25-33 cm høje, og vejer 11-15 kilo.

Derudover kan Corgien bedst beskrives som en hund, der har et opmærksomt, men venlig udtryk.


Sådan kan du se forskel Corgi Cardigan og Pembroke

Der findes to Corgi racer; Cardigan og Pembroke. Selv om mange opdrættere mener, at det er to separate racer, minder de meget om hinanden.

De har samme hovedform, krop, intelligensniveau og begge forhistorie som hyrdehunde, men der er altså en forskel på dem.

Den nemmeste måde at se forskellen på, er ved at se på deres haler. Pembrokes hale er buet og fyldig og Cardigans hale er lang, som ærmerne på en cardigan :-)


Pleje af en Corgi Cardigan

Den tætte pels Corgien er udstyret med, kræver en tur med børsten ofte. En grundig børstning en gang om ugen fjerner det meste af den løse underuld, der ellers flyve rundt i hele huset. De to perioder på året hvor den skifter pels, der kan daglig børstning og varme bad for at fjerne overskydende pels, varmt anbefales.

Tandpleje er selvfølgelig også en nødvendighed. Du bør børste din corgis tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Corgi er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

Undgå at lade dens negle vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille ven. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.


Historien om racen Corgi Cardigan

Racen Corgi Cardigan stammer oprindeligt fra de samme forfædre, som har skabt gravhunden og bassethunden. Det antages, at Corgi Cardiganen blev bragt til Wales for mere end 3000 år siden af keltiske stammer, der migrerede til Wales fra Centraleuropa.

Racen er kendt under navnet corgi, fra de walisiske ord "cor gi", som betyder "dværghund", og den er blandt en af de ældste af hyrde racerne.

Indtil 1934 blev den walisiske corgi anset for at være en enkelt race, men derefter blev den delt op i to separate:

 • Cardigan
 • Pembroke

Og med rigtig god grund. For selvom de ligner hinanden til forveksling, så er der altså forskel på dem, både udseendemæssigt og deres sind.

Corgi Cardigans var arbejdshunde, der hjalp med at holde kvægene sikre mod rovdyr, og med at drive dem til og fra markerne  - det var de gode til, da de med deres ringe højde kunne undgå spark fra større dyr, når de nappede dem i haserne.

Corgi Cardiganen udførte dermed en stor og vigtig opgave og var faktisk så vigtig for landmændenes økonomiske velbefindende, at en gammel walisisk lov gav alvorlige straffe til dem, der kunne finde på at skade eller stjæle en corgi.

I 1880'erne ramtes bønderne i Cardiganshire af misvækst og måtte skifte fra kvæg til får. Da fårerne ikke var ligeså hårdføre overfor Corgiens nap i haserne, krydsede man Corgi Cardiganen med Collier, for at få en hund med et mildere sind til fårenes fordel.


Er du og racen Corgi Cardigan et godt match?

En Corgi Cardigan anbefales til hundeejere, som gider at investere energien i dens behov for daglig motion og stimulering, og som ser den, som en del af familien.


3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Corgi Cardigan:

 

 1. Kan du tilbyde din Corgi Cardigan daglig motion og stimulering?
 2. Bor du i et hjem uden trapper?
 3. Har du evt. flere Corgier i familien, så den har en legekammerat?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille hyrdehund.

 

Held og lykke!
Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

 

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Søg blandt 655 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet