Staffordshire Bull Terrier

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Staffordshire Bull Terrier.


Du skal ikke lade dig skræmme, af racen Staffordshire Bull Terrier.
Det kan godt være, at denne hund ligner en muskuløs kamphund - men du kan være helt rolig. Det er bare en en forklædning :-) For bag facaden, gemmer sig nemlig det kærligste væsen.

Se annoncer for racen længere nede på siden.

 
Kort og godt om Staffordshire Bull Terrieren

 • Staffordshire Bull Terrieren ligner en kamphund
 • Men er en fantastisk familiehund
 • Egner sig perfekt til børnefamilier og / eller aktive ejere.
   
 • En Staffordshire Bull Terrier kan være reserveret overfor fremmede hunde - det er derfor vigtigt, at den bliver socialiseret fra hvalp af
 • Hold godt øje med din Staffordshire Bull Terrier - den er nemlig både frygtløs og impulsiv og kommer derfor nemt til skade.
   
 • En Staffordshire Bull Terrier kan sagtens bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt med motion
 • Den er dog ikke glad for at være alene hjemme for længe af gangen.
   
 • En Staffordshire Bull Terrier kan leve op til 16 år
 • Vejer 11 - 15,4 kilo
 • Er alt mellem 35,5 - 40,5 cm høj.

 
Staffordshire Bull Terrierens sind

Staffordshire Bull Terrieren bliver også kaldt Staffy, Staff, Nanny-hunden - ja kært barn har mange navne.
Den forveksles ofte med den amerikanske Staffordshire Terrier. Men det er helt forkert.

Selvom racen Staffordshire Bull Terrier ligner en kampklar muskelhund, så er det bare en forklædning, et kostume, eller hvad du har lyst til at kalde det :-)

Dens største ønske er på ingen måde at kæmpe mod andre hunde, men derimod at tilbringe tid sammen med dens ejer / ejere - ligegyldigt om det er på sofaen, i haven, på tur, til træning, på arbejde m.v. - bare den kan nyde families selskab, så er den glad.

Staffordshire Bull Terrier er dermed en ægte familie hund, med gode sociale egenskaber.

Racen er kendt for at være utrolig venlig, følsom, intelligent, loyal, charmerende, elsker at lege og at være sammen med familien - især børn.

Den er energisk og begejstret i alt hvad den laver. For den er livet et glædeligt eventyr som den lever fuldt ud - dog til tider lidt for frygtløst. Ikke fordi, at den ønsker at gøre skade på den selv eller andre.
 
Men får den øje på noget interessant ude i horisonten, så springer den gerne ud over altanen, svømmer ud hvor den ikke kan bunde, eller går gennem glasskår, for at nå det som ligger den for øje. Som Staffordshire Bull Terrier ejer, er det derfor vigtigt, at holde godt øje med hvad den laver.

Udover dens hårde udseende, er den på ingen måde en velegnet vagthund, i forhold til at beskytte hjemmet. Den kan godt gø, men det er udelukkende fordi, at den er så opmærksom og interesseret i mennesker, at den vil fortælle dig, at der er besøgende på jeres grund.


Staffordshire Bull Terriers forhold til børn og andre kæledyr

Som du nok har fået en forståelse af, så rummer en Staffordshire Bull Terrier en helt bestemt  tålmodighed over for børn.

Men på trods af, at den har fået kælenavnet nanny-hunden, bør den ikke udnyttes til det job uden opsyn fra en voksen. En Staffordshire Bull Terrier er jo nemlig en robust lille fætter, og kan derfor nemt ved et uheld komme til at vælte et mindre barn. Det sker helt sikkert af ren kærlighed, men det gør ikke mindre ondt på barnet af den grund. :-)

De fleste Staffordshire Bull Terrier kan også godt sammen med andre hunde og katte, men det er ikke altid med det samme åbne sind, som den har over for børn.

Husk, at racen oprindeligt blev opdrættet for at være aggressiv og bekæmpe andre hunde, og de fleste har bibeholdt den fjendtlighed overfor fremmede hunde.

Derfor fungerer denne race klart bedst sammen med dem, som den er vokset op sammen med.
Bliver en Staffordshire Bull Terrier først introduceret til et nyt kæledyr i familien som fuldvoksen, skal du være forberedt på en længere tilpasningsperiode, før din Staffy bryder sig om families nye medlem.

For at sikre det bedst mulige forhold mellem din Staffordshire Bull Terrier og dens nye bror eller søster, kan du fx vælge en hund af det modsatte køn, og holde de første introduktionsmøder i et neutralt område, væk fra din Staffordshire Bull Terriers hjem.

 

Det kræver en Staffordshire Bull Terrier af motion og stimulering

Staffordshire Bull Terriers trives rigtig godt i hus med adgang til have, men kan også sagtens fungere godt i en lejlighed.

Bor du I hus med have? Så vil det være en rigtig god ide, med et hegn som er solidt plantet i jorden.
Som enhver anden terrier elsker en Staffordshire Bull Terrier nemlig at grave, og uden et hegn, som er sikret mod underjordiske tunneller, med udgang til den forkerte side af hegnet - ja så kan du få dig noget af en udbryderkonge.

Har du pool i haven? Så hold ekstra godt øje med din Staffordshire Bull Terrier, eller sæt et hegn op om poolen - den er nemlig ikke god til at svømme.

Motion, det kræver den i højere grad, for at trives både psykisk og fysisk. Gåture på en halv til en hel time, 2 - 3 gange om dagen er ikke for meget for en Staffordshire Bull Terrier. Du kan også sagtens cykle eller løbe med den uden problemer. Daglig legetid med boldkast, træningssessioner, eller andre sjove aktiviteter for en staffy kan også anbefales. Den vil elske det. Men pas på din firbenede Staff, på varme dage - den er ikke god til varme og fugtigt vejr, så hjælp den med at holde ekstra pauser på disse dage og giv den godt med vand. Tag evt. en drikkedunk til den med på tur.

På trods af at den er i god fysisk form og nemt kan holde trit med en atletisk ejer, så nyder den også at komme hjem og ligge sig godt til rette på sofaen sammen med dig :-) En Staff  er en social hund, så bliver den ensom går den efter princippet; dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksom, i dens forsøg på at underholde dig, eller få din opmærksomhed - så glem den aldrig - det er en følsom lille ven. Af den årsag, er det heller ikke en hund som vil trives med at være udehund - altså at bo udendørs. Racen er en familiehund med stort F, som vil være hvor dens menneskefamilie er.

 

Sådan opdrager du din Staffordshire Bull Terrier

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

For en Staffordshire Bull Terrier er det især socialisering med andre hunde som er vigtig, da dens fortid som hidsig kamphund kan komme op i den, når den møder fremmede hunde. Racen skal derfor trænes til at kunne kontrollere dens temperament, hvilket gør det endnu mere afgørende, at en Staff-hvalp fra starten får en klar og konsekvent socialiserings træning. De skal ikke kun lære reglerne, men også acceptere, at de altid skal følge dem, da de instinktivt er avlet til det modsatte.

Derudover skal den selvfølgelig udsættes for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser som hvalp - som muligt. Du kan eksempelvis starte til hvalpetræning, invitere gæster hjem regelmæssigt, gå lange ture, hvor du ved i møder andre mennesker og dyr på jeres vej - alt det hjælper din Staff med at finpudse dens dannelse som hund.

Lydighedstræning med din Staffordshire Bull Terrier, skal også starte fra dag 1 af. Som hvalp skal den have en kærlig men konsekvent opdragelse. Har den fået det, så er den derefter nem at have med at gøre.

Racen er møg intelligent og lærer derfor hurtigt, så du vil derfor hurtigt se resultaterne af den daglige træning. Men glem alt om at være streng eller formel i træningen, det vil ikke virke på en Staffordshire Bull Terrier. Den er for det første alt for stædig, men også følsom - så det kan gøre hammer ondt på dens selvtillid.


 
Ved opdragelse af en Staffordshire Bull Terrier , bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

 

De bedste resultater får du ved at være tålmodig, fast og konsekvent - med den form for opdragelse knytter du et stærkt bånd til din firbenede muskel ven.

Husk at være opmærksom på dens impulsivitet. En Staffordshire Bull Terrier har et stærkt jager gen, og den kan nemt blive fanget af noget i horisonten - sker det, ja, så er den løbet :-)
Hvis den altså ikke er opdraget til at blive.

Og glem ikke at den kan kræfter! Mange kræfter! Så ‘’gå pænt med snor på træning’’ må være et must, ellers ender du med at flyve efter den på jeres gåture.

Vedrørende renlighedstræning, så kan det siges, at en Staffordshire Bull Terrier er rimelig nem, som de fleste andre hunderacer. Så længe at du sørger for, at den kommer ud ofte efter en nogenlunde fast tidsplan.

Eksempel: Så snart den vågner om morgenen, efter hvert måltid, efter lur, efter lege og lige før sengetid. That’s it.

Begynd også allerede fra helt lille af, at introducere din Staffordshire Bull Terrier for pleje, såsom at blive børstet, komme i bad, få klippet negle m.v. Gør det til en positiv oplevelse - det vil give jer et tæt bånd når din hund som voksen bliver plejet, så er det noget i har sammen.
Med passende træning og socialisering er Staff en vidunderlig race, der beskytter og elsker sin ejer ubetinget.

 

Kendte sygdomme hos Staffordshire Bull Terriere

Staffordshire Bull Terriere er generelt sunde og raske.

Men det skal nævnes, at racen har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  
Ikke sagt, at alle Staffordshire Bull Terrier får en genetisk sygdom - du skal blot være informeret om muligheden, hvis du har eller overvejer denne race. Staffordshire Bull Terrier opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

 
Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

Albue og hofte dysplasi
Patellar luxation
Hyperplastisk primærglas (PHPV)
Posterior polar subkapsulære katarakter (PPSC)
Grå stær.
 
Mindre alvorligt, er luft i maven som kan give nogle fantastiske lugtende prutter :-) Dejligt, ikke?
 
Derudover er Staffs kendt for at udvikle flere former for hudallergi, hvoraf nogle kan være genetiske. Fx atopisk dermatitis, som er en kløende tilstand, der kan ses hos nogle Staffs. Det er ikke usædvanligt, at den ramte hund lider hårtab eller udvikler ømme pletter på huden. Problemet kompliceres ofte af bakterielle infektioner. Aggressiv loppe kontrol samt behandling kan hjælpe og du kan supplere kosten med omega-3 fedtsyrer, som dem der findes i fiskeolie.
 
Bemærk! I og med at den i tidernes morgen er avlet som kamphund, har den en høj smertetærskel.
Bliver den såret, er det ikke sikkert at den viser tegn udadtil, så vær ekstra OBS på din Staff, hvis den har været ude med snuden.

 

Staffordshire Bull Terrier gennemsnitsalder

En Staffordshire Bull Terrier bliver oftest mellem 10 - 16 år.

 

Hvordan ser en Staffordshire Bull Terrier ud?

Staffordshire Bull Terrieren er af engelsk oprindelse og skal ikke forveksles med den amerikanske Staffordshire Terrier, som den ofte bliver.

For der en del forskel på disse to racer, på trods af at navnet ligger tæt på hinanden og at de begge ligner to protein bøffer, der er blevet født i fitnesscenteret.

Staffordshire bull terrieren er for det første mindre.
Begge køn er cirka 35,5 - 40,5 cm i ryggen
Hannerne vejer 12,7 - 17 kg mens tæverne vejer 11 -15,4 kg.

Det som gør Staffordshire Bull Terrieren helt unikt er dens imponerende stærke muskuløse krop, intense øjne og kraftige holdning, som gør at den ligner en hård banan - men bare har det mildeste og mest fantastisk sind.

Hovedet er kort med et bredt kranium. Kæben er stærk. Snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. Ørerne er små og er oftest lettere bøjet. Forbenene er lige og korte. Halen er middellang og sidder lavt.

Pelsen er kort, glat, tæt og fås i flere forskellige farver:

 • Rød
 • Fawn
 • Hvid
 • Sort
 • Blå
 • Kan have hvide aftegninger

 
Pleje af en Staffordshire Bull Terrier

Det kræver ikke meget arbejde at holde en Staffordshire Bull Terrier top lækker.

Pelspleje på den er minimal. Den skal blot børstes mindst én gang om for at fjerne løse hår.
Den fælder generelt ikke særlig meget, og lugter heller ikke voldsomt - så bad er blot efter behov.

Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed. Du bør børste din staffs tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Staffordshire Bull Terrier er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din staff. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.
 
Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.
 

Historien om Staffordshire Bull Terrieren

Staffordshire Bull Terrieren stammer oprindeligt fra England. Den er opkaldt efter det område, hvor den blev fremavlet.

På trods af, at den ikke kan sammenlignes med den Amerikanske Staffordshire Terrier som den ofte bliver, så deler de en fælles forf - nemlig bulldoggen som også findes i den Amerikanske Pit Bull Terrier og Bull Terrier.

Racen blev skabt i ønsket om en mindre og hurtigere kamphund, som stadig var blid og venlig mod mennesker.

Derfor krydsede man old english bulldog med lokale terrierracer. Senere indblandede man manchester terrieren, english white terrieren og black-and-tan terrieren og det er i sidste ende blevet til den lækre Staffordshire Bull Terrier, som vi kender i dag.

 

Er du og racen Staffordshire Bull Terrier et godt match?

En Staffordshire Bull Terrier anbefales ikke til førstegangsejere. Denne race har brug for en selvsikker træner, der er konsekvent og fast, men også kærlig.
 

3 spørgsmål, du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Staffordshire Bull Terrier:

 1. Er du et erfarent hundemenneske, der kender til lydighedstræning og socialisering?
 2. Har du den fornødne tid til at udvide familien med en Staff? Racen er som tidligere nævnt meget tæt knyttet med dens familie.
 3. Er du en aktiv hundeejer?

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

Held og lykke!

 

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier, hvalpe, 7 uger , salgklar 19 februar 2019, 2 meget rolige hvalpe søger nye hjem. Hvalpene er med stamtavle efter højt præmierede forældre. Hvalpene har fået ormekur , blive...

Alder 7 uger
4863 Eskilstrup
Image
Staffordshire Bull Terrier

Jeg har denne skønne lille malkeko født d 26.11.18 som vi overvejer at sælge. Årsagen er personlig - Men efter længere sygdoms forløb er jeg gået personligt konkurs og har ikke råd til at beholde ...

Alder 5 mdr.
4990 Sakskøbing
Image
Staffordshire Bull Terrier hvalpe

Staffordshire Bull Terrier hvalp, 5 uger, salgsklar d. 22/7 Vi har en han tilbage ud af et kuld på 5, der søger kærligt hjem fra d. 22/7. Mor har tavle og far er stueopdræt, så hvalpene sælges uden t...

Alder 5 uger
4892 Kettinge
Image
Staffordshire bull terrier 6-8 hvalpe STB/OEB

Hej allesammen:D vi er 6-8 søde hvalpe som søger vores nye blivende familie. Vi bliver født indenfor de næste 10 dage så send gerne en besked hvis i ønsker billeder af os ved fødslen:D hvilken pelsfar...

Alder
6310 Broager
Image
Staffordshire Bull terrier, hund, 2 år

Avl tilbydes 9280 Storvorde Lækker Staffordshire Bull terrier med DKK Samtavlenavn: Compadrestaff Yoyo Han er med DKK tavle Patella luxation Grad 0/0 2 1/2 år gammel Jordens bedste sind Tilbydes til...

Alder 2 år
9280 Storvorde
Image
Staffordshire Bull Terrier

Seks smukke staffordshire bull terrier hvalpe er på udkig efter en ny og kærlig familie. De er født d. 10 juli. To tæver og fire hanner, som er klar til at flytte hjemmefra d. 4 september 2019. Beg...

Alder 8 uger
4683 Rønnede
Image
Staffordshire Bullterrier, hvalpe, 3 år , salgklar Dec 2019

Vil I følge jeres hvalp fra start, så har I muligheden her. !STUEOPDRÆT! Vi søger kærlige familier, til vores kommende Staffordshire Bullterrier hvalpe, som forventes ankomst omkring den. 29 okt. De o...

Alder 3 år
7400 Herning
Image
Staffordshire bull terrier Hvalpe

Vores smukke prinsesse har født 4 smukke sunde hvalpe💚❤❤❤ Hannen er afsat men har 3 smukke tæver tilbage😍 Man kan på Facebook følge hvalpene og deres forældre på gruppen Kennel Gumme...

Alder
8766 Nørre Snede
Image
Staffordshire, hvalpe, 7 mdr.

ÆGTE STAFFORDSHIRE!!! Jeg har 8 dejlige staffordshire hvalpe som søger et kærligt og trygt hjem. Skriv eller ring til mig, for info om dem 81 21 19 95 Jeg forbeholder mig retten, til at vælge ejer. De...

Alder 7 mdr.
5610 Assens
Image
Staffordshire Bull Terrier hvalpe, hvalpe, 5 uger , salgklar 9 uger

Staffordshire Bull Terrier hvalpe. til salg Vi er 4 hanner og 4 piger sort med hvide aftegninger Vi er født den 07.09.2019 og salgsklare nu……. Vi er opvokset i en familie med børn og andre dyr En foræ...

Alder 5 uger
3360 Liseleje
Image
Staffordshire bull terrier, hvalpe, 9 uger , salgklar 17-10

2 dejlige drenge søger deres nye familier. De er klar til at komme hjemme fra. Hvalpene er både født og opvokset i vores stue, så de er vant til dagligdags lyde og hvad der ellers følger med. Vi bor p...

Alder 9 uger
8960 Randers Sø
Søg blandt 655 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet