Shih Tzu

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Shih Tzu.


Racen Shih Tzu er i Danmark en af de mest populære hunderacer, men det kan næppe undre dig, for denne lille hund rummer en masse fantastiske egenskaber.

Se annoncer for racen længere nede på siden.
 

Kort og godt om Shih Tzu

 • En Shih Tzu er kendetegnet ved sin lange flotte pels
 • Er meget intelligent og elsker at lære
 • Hunden er opdrættet som selskabshund
 • Egner sig fint til at bo i lejlighed, da den ikke kræver meget motion.
 • Shih Tzuen egner sig bestemt ikke som udehund, da den helst vil ligge i sengen og slappe af.
 • Trods den flotte pels, fælder en shih tzu ikke særlig meget.
 • En Shih Tzu kan leve op til 17 år
 • Vejer 4-8 kg
 • Og er alt mellem 20 - 28 cm høj.

 
En Shih Tzus sind

Som alle andre hunderacer er en Shih Tzu også skabt for at tjene et formål. Historisk set var formålet med Shih Tzuen at være en følgesvend - og det er egentlig bare det, en Shih Tzu ønsker at være. Din Shih Tzu vil nemlig helst være sammen med dig alle døgnets 24 timer, og hengivenhed er et af de største karaktertræk hos denne lille hund. Så forvent ikke at din Shih Tzu ønsker at gå på jagt eller lege vagthund, det er ikke en racens stil.
 
Shih Tzuen er gladest, når den er sammen med sin familie hvor den enten søger din opmærksomhed, eller meget gerne vil give dig sin. Når det er sagt, er en Shih Tzu ikke udelukkende en sofahund, en Shih Tzu er ofte opmærksom, livlig og kan gø når der kommer besøgende. Du skal dog ikke bekymre dig, en Shih Tzu vil nemlig rigtig gerne være gode venner med alle gæster der kommer ind af din hoveddør, så det er udelukkende for opmærksomhedens skyld hvis din Shih Tzu giver lyd fra sig.


En Shih Tzus forhold til børn og andre kæledyr

Det er korrekt, at der er visse hunderacer, der er bedre med børn end andre. Så hvordan er racen Shih Tzu i denne henseende?
 
Før vi dykker ind i detaljerne om, hvordan denne nuttede legetøjs race har det med børn i forskellige aldre, er vi først nødt til at gøre et vigtigt skelnen mellem en hvalp og en voksen Shih Tzu.
 
Racen Shih Tzu kan være en smule jaloux, når det kommer til nye medlemmer af familien, især når det nye medlem er en som alle i husstanden giver sin fulde opmærksomhed. Det kan derfor være en god ide, at begynde at lave ændringerne i hjemmet før et barn melder sin ankomst.

To elementer, der synes at påvirke mange hunde i forbindelse med familieforøgelse, er lyde og dufte. Af denne grund kan det hjælpe at smøre baby lotion på et babytæppe. Derefter skal du placere tæppet på et værelse, som din Shih Tzu nyder at slappe af i som f.eks. stuen, så din Shih Tzu kan blive vant til duften.
 
Shih Tzu hvalpe er fysisk mere skrøbelige, følelsesmæssigt mere sårbare over for drilleri og anden opførsel, som et barn kan have. En hvalp er i sine første måneder ved at opsøge viden og læring, der er yderst vigtigt for hele dens liv, det gælder altså socialiseringen i hjemmet, med andre hunde og overordnet generel adfærd.
 
Hvis børn lærer hvordan de skal håndtere, behandle og interagere med en Shih Tzu, vil denne race have det fint med børn i alle aldre. Det er altså nøglen til succes, at børnene i familien bliver fortalt om vigtigheden af ​​deres opførsel, i forhold til Shih Tzuen  (eller enhver hund for den sags skyld). Barnets handlinger vil nemlig have indflydelse på mange aspekter.
 
Det er nogle gange svært at forestille sig, at en sød lille Shih Tzu styres af medfødte hunde instinkter. Ofte når en person hører om "Alpha hunde" og instinkt, tænker man mere på en større race, måske en der mere ligner en ulv (såsom en husky eller schæfer). Men på trods af en Shih Tzuens størrelse og den "søde faktor", er det vigtigt at huske på, at selvom generationer af avl i størrelse og kvaliteter, vil det aldrig tage hunden ud af hunden!
 
En Shih Tzu vil nemlig altid enten tænke på børn, som dens kammerater eller den vil betragte dem som en del af dens "Alphas" (mennesker i huset som er dens "ledere" og derfor vil den lytte til kommandoer, opføre sig godt for at modtage ros osv.).
 
Sjældent ses det, at en Shih Tzu opfatter et barn som en "Beta" (placering lavere end hunden og skaber et forfærdeligt hierarki, hvor hunden forsøger at herske over barnet).

For en glad og fredelig husstand, ønsker du helt sikkert at eliminere enhver chance for, at børn ses som betas. Hvis en Shih Tzu, der viser sig på en kærlig og mild måde, lærer at et barn af en hvilken som helst alder faktisk er en alfa, vil din hvalp eller voksne hund opføre sig sådan. Den vil derfor ikke nappe eller gø af barnet, men i stedet gå ved siden af ​​og forsigtigt beskytte, lege og respektere barnet.

 
Det kræver en Shih Tzu af motion og stimulering

En Shih Tzu er helt sikkert en indendørs hund, der menes at stamme fra Tibet hvor den ledsagede de royale.

Selvom en Shih Tzu ikke behøver at bo i hus med en tilhørende have, er det altså vigtigt at den lille hund kommer ud og får noget motion. Derfor bør du på daglig basis som minimum kunne tilbyde din Shih Tzu 3 gåture om dagen, af minimum 20 minutters varighed pr. tur.

Undersøgelser har nemlig vist, at hvis en Shih Tzu ikke kommer ud på flere daglige gåture, er der større chance for adfærdsmæssige problemer, såsom overdreven gøen.

Fysisk stimulering er afgørende for din Shih Tzus overordnede sundhed, både fysisk men i den grad også følelsesmæssigt. Stimuleres din Shih Tzu, vil det bidrage til at din hund lever længere.
 
Din shih tzu vil elske at gå ture langs stranden eller løbe gennem marker, som afveksling til de dage i går rundt i nabolaget. Mange Shih Tzu ejere, nyder også at spille bold med den lille hund, der altså elsker at løbe efter bolde og bringe dem tilbage til dig, på den måde får din Shih Tzu en masse motion, og det styrker også jeres forhold.

Når vejret er enten for koldt eller for varmt, er det vigtigt at stimulere din Shih Tzu indendørs. Det behøver ikke at være ved konstant leg, men at lege med din Shih Tzu i ca. 1/2 time til 45 minutter vil være tilstrækkeligt. Der er mange lege, som du kan lege med din Shih Tzu, om i gør brug af et aktivitetsbræt, eller i leger gemmeleg med din hunds legetøj derhjemme, er blot to muligheder men der findes næsten ingen grænser.


Sådan opdrager du din Shih Tzu

En Shih Tzu er meget selvsikker og kan have en anelse for meget selvtillid, hvilket kun kan forventes med dens kejserlige baggrund. Den lille hund kan være stædig, men det er næppe kendetegnende for racen.

Din Shih Tzu vil dog nok ikke prioritere træning så højt som du gør, derfor kan det godt tage noget ekstra tid fra din side af, for at få opdraget din lille diva. Du skal ikke tage fejl af den lille hund, en Shih Tzu er bestemt ikke dum og den kan faktisk være mester til agility, så den kan helt sikkert også lære at følge de kommandoer du lærer den.

Du kan opleve at din Shih Tzu tygger for meget i dine ting, hopper op af folk og kan snappe. Det skyldes at din Shih Tzu forsøger at være stor og beskyttende, du kan opleve at den knurrer, for at beskytte sin mad og legetøj hvis ikke du opdrager den fra en tidlig alder.

Næsten alle hunde har tendens til at spise enten egen eller andre dyrs afføring, særligt imens de er hvalpe, men en Shih Tzu er altså mere tilbøjelig til denne adfærd, du skal derfor være særligt opmærksom på dette, så du kan afvænne dig Shih Tzu fra denne adfærd, udover at det er ulækkert kan hunden nemlig også blive syg.


Ved opdragelse af en Shih Tzu, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

 
Kendte sygdomme hos en Shih Tzu

Alle hunderacer kan potentielt udvikle genetiske sundhedsproblemer, ligesom alle mennesker kan have arvet en bestemt sygdom. Du bør gå en stor bue udenom opdrættere, der ikke tilbyder sundhedsgaranti på hvalpe, og som fortæller dig at racen er 100% sund og der ikke er nogle sygdomme i opdrættet, og som ikke kan fremvise tests.

Du bør også holde dig langt fra opdrættere, der holder hvalpe isoleret fra resten af husstanden af ​​sundhedsmæssige årsager. En ordentlig opdrætter vil være ærlig om sundhedsproblemer i racen og om der findes nogle i dennes opdræt.

Shih Tzu lider nemlig af mange af de sundhedsmæssige problemer, der er fælles for små hunde og racen har også nogle få særlige sundhedsproblemer af sig selv.

Shih Tzuer kan have skæve eller manglende tænder, fordi racen har en lille mund betyder det, at der kan være for mange tænder i munden til at der er plads til dem alle. Shih Tzuer er også tilbøjelige til at lide af periodontal sygdom, som også almindeligvis kaldes en tygge sygdom, dette betyder at racen kræver regelmæssig tandeftersyn og du bør derfor børste din Shih Tzus tænder dagligt.

Ligesom mange andre små hunde, kan deres knæskaller nemt komme ud af led - den almindelige tilstand er også kendt som luxerende patellas.

Så er der nyredysplasi, dette er en arvelig tilstand, hvor hundens nyrer ikke udvikler sig normalt. Det er noget en hvalp arver fra sine forældre, så køb kun hvalpe fra opdrættere, som tester alle deres hunde for denne sygdom. Du skal forlange at se dokumentation på, at begge forældres nyrefunktion er normal.

Desværre kan ikke engang normale nyrebiopsier hos begge forældre sikre, at hvalpe ikke udvikler nyredysplasi. Som Shih Tzu-ejer skal se efter tegn på om hvalpen har en overdreven tørst, ikke tager på i vægt eller tegn på, at de generelt ikke trives.

Shih Tzu er tilbøjelig til flere arvede øjenlidelser, herunder katarakter og progressiv retinalt atrofi (PRA). Grå stær påvirker hundens syn, sygdommen kan variere fra mindre synsnedsættelse til blindhed.

Progressiv retinal atrofi (PRA) er en arvelig sygdom, der fører til blindhed. Shih Tzuer er også tilbøjelige til tørre øjne også kaldt keratoconjunctivitis sicca - en tilstand, hvor utilstrækkelig tåreproduktion fører til hornhinde tørhed, smerte og andre komplikationer.

En Shih Tzu kan have respiratoriske problemer på grund af formen af ​​deres hoved, ansigt og luftveje. Nogle Shih Tzu hunde har en obstruktion i deres øvre luftveje, der gør det svært for den lille hund at trække vejret. Hvis du har en Shih Tzu med respiratoriske problemer, kan dette behandles kirurgisk.
 

En Shih Tzu gennemsnitsalder

En Shih Tzu bliver oftest mellem 12 - 17 år.
 

Hvordan ser en Shih Tzu ud?

En Shih Tzu er en smuk lille asiatisk hunderace med lang pels og en opadvendt næse, små ben og en relativt lang krop. Den fine pels kræver regelmæssig pleje.

Shih tzuen vejer 4-8 kg og er 20-28 cm høj.
 

En Shih Tzus farver

Hvis du er på udkig efter en Shih Tzu, vil du naturligvis også overveje hvilken farve du ønsker og i denne proces vil du støde på opdrættere, der har mange forskellige navne på farver, men ikke alle farver er anerkendt af de store kennelklubber. De anerkendte farver er:

 • Sort
 • Hvidt
 • Sølv
 • Rød
 • Guld
 • Brindle
 • Lever
 • Blå

 
Der er syv varianter der indeholder to kombinationer - en hvid kombineret med en anden farve:

 • Sort og hvid
 • Blå og hvid
 • Sølv og hvid
 • Rød og hvid
 • Guld og hvid
 • Brindle og hvid
 • Lever og hvid

 
Pleje af en Shih Tzu

Den lange silkeagtige pels en Shih Tzu har, kommer som tidligere nævnt i mange farver, og uanset hvilken farve, er det krævende at holde en shih tzus pels smuk. Det kræver daglig børstning for at forhindre knuder i pelsen, og din Shih Tzu skal også ofte bades, det kan være nødvendigt at bade din Shih Tzu en gang om ugen.

Faktisk er pelsen så krævende for nogle Shih Tzu ejere, at de vælger at sende deres hund til en professionel hundefrisør, for at få styr på de lange lokker. Du kan måske mene, at noget af Shih Tzuens skønhed forsvinder når du vælger at klippe den korthåret, men det samme gør de daglige pligter altså også. Hvis du vælger at trimme din Shih Tzu, og ønsker at holde pelsen kort, skal din hund trimmes hver sjette til ottende uge.

Vælger du selv at kaste dig i krig med at lære at trimme din Shih Tzu, er det vigtigt at du gør det til så behagelig en oplevelse som muligt og I skal helst begynde når din Shih Tzu er hvalp.

Vælger du i stedet at børste din Shih Tzu, skal du være sikker på at du børster helt ned til huden, ellers får du altså ikke taget alle knuderne. Du kan med fordel lære din Shih Tzu at ligge på siden, mens du deler pelsen ind i sektioner, det gør det lettere at børste den og samtidig mere behageligt for hunden.

Når din Shih Tzu er 10 til 12 måneder gammel, forandre pelsen sig fra hvalpepels til en silkeagtig voksenpels. I denne periode vil du sandsynligvis opleve at pelsen fælder mere end normalt, men bare rolig denne periode er kun midlertidig og varer i ca. 3 måneder.

Efterfølgende når den voksne pels er kommet fuldt ud, bliver børstningen lettere. Din Shih Tzus negle skal klippes en gang om måneden, og på ugentlig basis skal ørene kontrolleres for snavs, rødme eller dårlig lugt (kan betyde at der er en infektion). Rens ørene med vat, og en ørerens for at forhindre problemer. Der vokser hår inde i en Shih Tzus ører og det er nødvendigt at de bliver plukket med jævne mellemrum hvis din hund får øre infektioner.

En Shih Tzus ansigt er ligesom et barneansigt, det har altså brug for at du tørrer madrester af efter den har spist, såvel som andre ting der sætter sig. Du bør tørre ansigtet på en Shih Tzu regelmæssigt, med en blød klud der er fugtet med varmt vand.
 

Historien om racen Shih Tzu

Det er faktisk ikke meget man ved om Shih Tzuens oprindelse, dog har genetisk tests vist at det er en af de mest antikke hunderacer der findes. Denne undersøgelse viser at Shih Tzuen er en af de 14 ældste hunderacer, og hundens knogler der er fundet i Kina har bevist, at hunden var til stede så tidligt som 8.000 f.k.

Det antages at den lille hund stammer fra Tibet, opdrættet af tibetanske Lamaer til at være en lille kopi af en løve, der er forbundet med den Buddhistiske mytologi, Shih Tzuen tjente som ledsager og vagthund til munke. Der er mange myter forbundet med en Shih Tzu, der er nogle der mente at de var en inkarnation af onde husstandguder, en anden myte er at Shih Tzuen bar de Lamers sorg over at de ikke havde opnået nirvana.

Lamaerne præsenterede hundene som hyldest til kinesiske herskere, og det var i det kinesiske kejserrige at de fik navnet Shih Tzu, der betyder "lille løve" eller "løvehund." Kineserne gav også Shih Tzu et andet navn - krysantemum hund - fordi håret på ansigtet vokser i alle retninger.

Efter afslutningen af kejserstyret i Kina, kunne racen Shih Tzu nemt være gået tabt, men heldigvis var nogle af dem blevet præsenteret for udlændinge, især General Douglas og Lady Brownrigg, de og andre tog nogle af hundene til England. Alle moderne Shih Tzuer stammer fra kun fjorten hunde.

Anden Verdenskrig afbrød racens udvikling i England, men den overlevede og derefter blev den især mere udbredt i 1950'erne og 1960'erne. Den amerikanske Kennel Club anerkendte racen i 1969. I dag er Shih Tzuen populær for sin loyale, blide og muntre holdning.
 

Er du og racen Shih Tzu et godt match?

En Shih Tzu er en meget fantastisk hund, der kan passe godt ind i de fleste hjem. Du bør dog alligevel sætte dig godt ind i racen, inden du vælger at anskaffe dig en Shih Tzu, hvalp såvel som voksen. Shih Tzuen er en stolt hund og samtidig intelligent, så du skal kunne tilbyde denne lille hund de rette forhold.
 

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Shih Tzu:

 1. Har du den fornødne tid til at have en Shih Tzu, velvidende at det er en meget social hund?
 2. Er dine børn vant til hunde, eller er de store nok til at lære at omgås en Shih Tzu?
 3. Har du tid til at pleje din lille pelstot flere gange om ugen?

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

 

Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Shih Tzu

Hun er en meget rolig hund er glad for andre hunde. Er glad for børn. Kan godt være alene hjemme

Alder 5 år
3600 Frederikssund
Image
Shih tzu 2 smukke piger leder efter forældre

Officiel kennel FCI MAGSYUR 2 smukke piger leder efter forældre 2018/01/11 http://ingrus.net/shih-tzu/details.php?id=21249 Kun i gode og ansvarlige penne Yderligere oplysninger i en personli...

Alder
2300 København S
Image
Shih tzu Shih Tzu hvalp tæve show

Officiel Kennel FCI MAGSYUR Vi tilbyder en hvalp Shih Tzu pige 11/1/18 Stamtavle kan findes her. http://ingrus.net/shih-tzu/details.php?id=21249 far MAGSYUR EVAN DE MARCO mor MAGSYUR...

Alder
2300 København S
Image
Shih tzu Shih Tzu hvalp mand

Officiel Kennel FCI MAGSYUR Tilby Shih Tzu hvalpe 11/1/18 Stamtavle kan findes her. http://ingrus.net/shih-tzu/details.php?id=21249 far MAGSYUR EVAN DE MARCO mor MAGSYUR BI-MAI LAKI ...

Alder
2300 København S
Image
Shih tzu Shih Tzu hvalp tæve

Hej Officiel Kennel FCI MAGSYUR Vi tilbyder en hvalp Shih Tzu 2019/05/01 Stamtavle kan findes her. MAGSYUR LOTTA ROSSA (SHALEHAN INDIGO BOY x SHALEHAN E'DELTA DZHYESING) ? edigree http...

Alder
2300 København S
Image
Shih tzu MAGSYUR KALLEN Show

🌐Official Kennel FCI MAGSYUR ❤MAGSYUR KALLEN kvinde 2018/01/11 http://ingrus.net/shih-tzu/details.php?id=21249 👪 Kun i gode og ansvarlige penne 🗯Additional information i en personlig be...

Alder
2300 København S
Image
Shih tzu 2 smukke piger leder efter forældre

2 smukke piger leder efter forældre Officiel kennel FCI MAGSYUR 2 smukke piger leder efter forældre 2018/01/11 http://ingrus.net/shih-tzu/details.php?id=21249 ? Kun i gode og ansvarlige kuglepenne ? M...

Alder
2300 København S
Image
Shih Tzu, hvalpe, 1 uge , salgklar 20.10

Jeg skal nok skrive en masse om de kære små kommende hvalpe og deres forældre, som jo er en stor del af hvalpene, både udseende og deres sind. Men det vigtigste er at fortælle at de er ikke født endnu...

Alder 1 uge
3600 Frederikssund
Image
Shih Tzu blanding, hvalpe, 5 uger , salgklar 1/9

Hej allesammen??. 3 små dejlige blandingshvalpe sælges, de er alle tæver. Hvalpene er en blanding mellem Shih Tzu (far) og chihuahua/tjekkisk rottehund (mor). Det forventes, at hvalpene vil være stort...

Alder 5 uger
4700 Næstved
Image
Shih tzu, flere hvalpe, 9 uger , salgsklar 15-08-19

Vi er tre små piger og en shih tzu drenge. Vi er meget søde og aktive bamse, og vi vil tilbyde kærlighed til en familie, der ønsker ægte kærlighed. Vi har 9 uger, vi har modtaget parasitbehandling,int...

Alder 9 uger
6510 Gram