Rottweiler

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Rottweiler.


Rottweileren blev oprindeligt avlet til at drive kvæget til markedet. Senere blev den brugt til at trække vognen for slagteren. Den blev brugt som en af de første politihunde, og arbejder stadig med succes og ære i militæret. Vigtigst af alt, er den familiens vogter og ven.

Ligesom den græske helt Herkules, er en Rottweiler stærk og oprigtig, med et kærligt hjerte. Racen med det kærlige tilnavn ”Rotte” opstod I Tyskland, hvor den blev avlet til at drive kvæg, og trække vogne for landmænd og slagtere. Denne arv ses på Rotten’s brede brystkasse og muskuløse krop.

Når en Rottweiler bevæger sig, udstråler det styrke og udholdenhed, men når du ser ind I de varme, mørkebrune øjne, ser du et blødt, intelligent, vagtsomt og frygtløst udtryk. En godt opdrættet Rottweiler er rolig og selvsikker. Den er typisk vagtsom overfor fremmede, men aldrig sky eller frygtsom. Rottweileren udstråler en “vent og se” attitude når den konfronteres med nye mennesker eller situationer. Når disse karakteristika spiller sammen som de skal, er Rottweileren en naturlig vagthund med en blød side, som fungerer perfekt både som politihund, militærhund men også som familiens ven og vogter.

Rotten har et naturligt instinkt for at beskytte dens familie og kan være grusom i dens forsvar. Det er afgørende at socialisere racen tidligt, samt træne målrettet på en bestemt, konsekvent og målrettet måde for at undgå at det bliver en ukontrollerbar bølle, i stedet for den behagelige vogter det er meningen det skal være. En Rottweiler går på en tynd line imellem beskyttelse og aggressivitet.

Hvis den ikke er bevidst avlet til et rolig, intelligent temperament og grundigt socialiseret og trænet, kan den blive overbeskyttende. Det kunne umiddelbart lyde som noget du ønsker, men en Rottweiler der ikke er i stand til at diskriminere situationerne, vil udgøre en fare for alle fremmede – ikke bare bøllerne. Du må være i stand til at være den leder og ven som hunden kan stole på og respektere uden brug af vold, magt eller vrede. Hvis du ikke kan det, vil hunden tage sagen i egen pote, og med en så intelligent og stærk hund som en Rottweiler, er det opskriften på ren katastrofe.

Uanset hvad du måske har hørt, så er en Rottweiler ikke temperamentsmæssigt usund eller arveligt betinget ondskabsfuld. En godt opdrættet, vel socialiseret Rottweiler er en legesyg, blid og kærlig familie hund. Den er let at træne hvis du behandler den med respekt, og er en fantastisk følgesvend. Hvor utrolig skøn en Rottweiler end lyder, så er det ikke en hund for alle og enhver. Du skal ikke bare være dedikeret til at træne og socialisere din Rottweiler, du skal også være indstillet på at håndtere alle de mennesker der ikke forstår racen, og derfor dømmer den på forhånd. Det er ikke fair at skære alle over en kam, men det er noget du bliver nødt til at indstille dig på at skulle håndtere hvis du får en Rottweiler.

Du kan gøre din del for at genetablere racens omdømme, ved at træne og socialisere din Rotte til at være en omgængelig og velopdragen følgesvend. Hvis du viser vejen ved at give den struktur og vejledning der er nødvendig, vil du blive belønnet med en af de bedste følgesvende i verden.

Højdepunkter

 • Rottweilere er store, kraftfulde hunde og kræver omfattende socialisering og træning fra tidlig hvalpe alder.
 • Selvom du træner og socialiserer din Rottweiler, kan du forvente at blive udsat for nogle uretfærdige fordømmende holdninger, fra de der frygter racen.
 • Rottweileren elsker mennesker og vil helst være sammen med deres familie. Hvis den efterlades I længere tid alene, eller ikke får nok motion eller stimulering, kan den blive destruktiv.
 • En velopdragen Rottweiler der er opvokset sammen med børn, kommer I reglen fint ud af det med dem. Men Rottweileren må lære hvad der er god opførsel sammen med børn. Rottweileren har en naturlig tendens til at hyrde, og kan finde på at ”skubbe” på børnene for at hyrde dem. På grund af hundens størrelse, kan den nemt komme til at skubbe for hårdt til mindre børn, så de kommer til skade. Derudover har Rottweileren et udpræget jagtinstinkt, og kan derfor nemt blive for tændt når børn løber og leger. Overvåg altid din Rottweiler sammen med børnene.
 • Hvis du har en voksen Rottweiler, skal du altid introducere nye hunde eller andre dyr med stor forsigtighed. En Rottweiler kan være aggressiv overfor fremmede hunde, især af samme køn. Hvis du har en veltrænet Rottweiler, vil den helt sikkert lære at leve fint sammen med det nye familiemedlem.
 • Rottweileren er en intelligent og yderst trænbar hund, hvis du er bestemt og konsekvent.
 • Rottweileren vil teste dig og se om du mener hvad du siger. Vær derfor tydelig med hvad du beder om, og efterlad ingen smuthuller der kan efterforskes.
 • Rottweileren har behov for nogle 10-20 minutters gåture eller leg dagligt.
 • Rottweileren har en dobbelt pels, og fælder meget forår og efterår, og mere moderat resten af året.
 • Mange Rottweilere snorker.
 • Hvis foderrationen ikke er overvåget, kan en Rottweiler godt have tendens til at spise for meget og blive overvægtig.
 • Se dig godt om efter en ansvarlig opdrætter, der sundhedstester forældredyrene og gør et grundlæggende godt arbejde med at socialisere hvalpene, for på den måde at forsøge at sikre, du får en mentalt stabil og sund hund.

Grundlæggende facts:

Race gruppe: Hyrde- og kvæghunde
Højde og vægt: En Rottweiler er ca 56 til 69 cm høj. Hanner vejer 50-60 kg, tæver 35-48 kg.
Gennemsnitlig levealder: 8 til 11 år

Historie

Rottweilere nedstammer fra Molosser, en mastiff agtig hund. Deres forfædre vandrede til Tyskland med Romerne, og drev kvæget der tjente som føde, mens de erobrede den kendte verden. Som hæren kom frem, parrede de store hunde sig med de indfødte hunde I de områder der blev passeret, og på den måde blev grundlaget for nye racer skabt.

Et af de områder Romerne erobrede, var i det sydlige Tyskland, som var egnet til landbrugsdrift. De byggede villaer med røde tegltage. Mere end 600 år senere, da man var i gang med at bygge en ny kirke, opdagede man en af disse villaer. Opdagelsen inspirerede til et nyt navn for byen: das Rote Wil (De røde tegl). Over årene blomstrede byen som et marked for kvæg, og efterkommerne til de romerske molosser hunde drev kvæget til byen. Kvægdriverne bandt deres penge i punge om halsen af hundene, for at holde dem sikre fra tyveknægte. Slagterne i området brugte også hundene til at trække vogne.

Efterhånden blev transporten af kvæget overtaget af jernbanen. Rottweileren uddøde næsten som følge af dette. På en udstilling i Heilbronn, Tyskland, i 1882, blev der kun udstillet en enkelt Rottweiler. Situationen begyndte at ændre sig i 1901, da Rottweiler og Leonberger Klubben blev grundlagt, og den første racestandard for Rottweileren blev skrevet. Beskrivelsen af Rottweilerens udseende og karakter har ændret sig ganske lidt siden da.

Man begyndte at bruge Rottweilere I politiarbejde, hvilket de var særdeles egnet til. Flere Rottweiler race klubber er siden kommet til, men det er dog stadig Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub (ADRK), som blev grundlagt i 1921, der har det overordnede ansvar for racen. ADRK overlevede 2.verdenskrig, og har fortsat sit arbejde med at fremme gode avlsprogrammer både i Tyskland og i resten af verden. Klubben er dedikeret til at bevare arbejdsevnen hos Rottweileren.

Man mener den første Rottweiler kom til USA med en Tysk immigrant i slutningen af 20’erne. Det første kuld blev født i 1930, og den første hund der blev registreret i den Amerikanske Kennel Klub var Stina v Felsenmeer i 1931. Efter 2.verdenskrig, blev racen mere populær. På det tidspunkt var racen primært kendt som en god lydigheds hund. Den første Rottweiler i Danmark blev indkøbt af Københavns Politi i 1911 og fungerede som tjenestehund.

Personlighed

Den ideelle Rottweiler er rolig, tryg og modig – aldrig sky. Den er selvsikker og bliver ikke umiddelbart venner med fremmede, uden at se dem an først. I stedet indtager hunden en “vent-og-se” attitude overfor nye mennesker eller situationer.

Overfor familien er Rottweileren meget kærlig, og følger dem ofte som en skygge rundt i huset. Den har et nedarvet behov for at beskytte sin familie og ejendom, men må aldrig være aggressiv overfor mennesker uden grund.

Rottweileren er klog og egner sig til træning. Der ses nogen forskel på kønnene. Hannerne er mere stille men vagtsomme, og afsøger ofte konstant deres omgivelser for godbidder. Tæverne kan være nemmere at kontrollere og de er ofte mere kærlige. Begge er særdeles egnet til at træne, men kan være stædige.

Rottweileren behøver en bestemt, konsekvent men ikke hård opdragelse En hård kommando er ofte straf nok, hvis du har etableret et respektfuldt forhold til hunden. Det er ikke en hund for folk der mangler selvsikkerhed, eller som ikke har tid til at engagere sig i at træne og arbejde med hunden. At opnå en Rottweilers respekt kræver at man sætter grænser, og er konsekvent omkring reglerne.

Temperamentet er ofte påvirket af flere faktorer, herunder genetisk arv, træning og socialisering. Hvalpe med godt temperament er legesyge og nysgerrige, og møder fremmede med et åbent sind. Vælg den hvalp der viser sig som stabil og selvsikker; ikke den der har travlt med at banke sine søskende, eller den der sidder i hjørnet og gemmer sig.

Mød altid mindst den ene af forældrene – normalvis er det moderen der er tilgængelig – for at sikre at de har et godt temperament, som du føler dig tryg ved. At møde søskende eller andre relaterede til forældre dyrene, er også en god måde at danne sig et indtryk af temperamentet i familien.

Som alle andre hunde, skal en Rottweiler socialiseres fra tidlig hvalpe alder. Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens den er helt unge. Grundig socialisering er medvirkende til at din Rottweiler kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund. Sørg for at melde til hvalpetræning, og invitere gæster på besøg hjemme regelmæssigt. Tag hvalpen med I byer eller parker og besøg butikker hvor de tillader hunde. På den måde lærer du hvalpen at begå sig i den verden, den skal leve i som voksen.

Pasning

Det er vigtigt for Rottweileren at bo indendøre med sin familie. Hvis den efterlades I en baggård alene hele tiden, kan den blive destruktiv og aggressiv. Selvom det er en stor hund, er den ofte ret inaktiv når den er indenfor.

En Rottweiler elsker sit hjem, men det er vigtigt med en indhegnet grund, ikke bare for at beskytte hunden fra forbipasserende trafik, men også fordi den kan være aggressiv overfor fremmede mennesker og hunde der kommer ind på dens territorie.

Rottweilerens energiniveau rangerer fra sofasurfer til hvirvelvind, så sørg for at fortælle opdrætteren hvilket temperament der passer til din smag, så han/hun kan hjælpe dig med at vælge den hvalp der passer bedst. Den moderat aktive Rottweiler, vil være fint tilfredse med et par 10-20 minutters gåture om dagen. Den elsker også at lege eller komme med på længere vandreture. Den mere energiske Rottweiler kan have behov for mere motion, og mere strukturerede aktiviteter.

Rottweileren er atletisk, intelligent og yderst trænbar, hvilket gør den egnet til agility og lydigheds arbejde, såsom sporarbejde, assistance som terapi hund eller dens oprindelige funktion med at trække en vogn, vil også være discipliner Rottweileren er velegnet til.

Når du træner din Rottweiler, skal du huske at den trives med mental stimulering. Den elsker at lære nye ting, og er ivrig efter at glæde dig. Rottweileren kan være meget viljestærk til tider, og kan have en “vis mig hvad det er værd” attitude. Vær altid rimelig, konsekvent og bestemt, så vil din Rottweiler belønne dig med sin evne til at lære hurtigt.

Din Rottweiler burde ikke være svær at få renlig, hvis du gør en indsats og gør dit for at der ikke er mange muligheder for at have uheld indendørs, og ved at forstærke rigtig adfærd udendørs.

Foder

Hvor meget foder din hund skal have, afhænger selvsagt af den størrelse, alder, bygning, metabolisme og aktivitetsniveau. Hunde er lige så individuelle som vi, og ikke alle skal have den samme mængde foder. Det siger naturligvis sig selv, at den superaktive hund skal have mere at spise end den meget inaktive sofasurfer. Foderets kvalitet spiller også en rolle – jo bedre foder, des bedre næringsindhold og derfor er en mindre mængde nødvendig.

Hold din Rottweiler i god form, og afmål de daglige foderrationer i forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er i tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

Pelsens farve og pleje

Rottweilere har en kort dobbelt pels, som er glat og strid. Yderpelsen er medium I længden, kortere på hovedet, ørene og benene. Underpelsen findes typisk på nakke og lår. Mængden af underpels afhænger af det klima din Rottweiler lever i. En Rottweiler er altid sort med markeringer der er fra rust til mahogni i farven. Markeringerne findes over øjnene, på kinderne, på hver side af næsepartiet, på bryst, ben og på undersiden af halen. Der findes også fint markerede sorte linjer på tærerene, der ligner blyantstreger.

Børst din Rottweiler ugentligt med en god børste, for at fjerne de døde hår og fordele hudens olier. En Rottweiler fælder to gange om året, og I denne perioder vil du nok ønske at børste hunden oftere, for at få lidt kontrol over de mange løse hår. Giv hunden et bad efter behov.

Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Rottweilers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.

Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

Væn din Rottweiler til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

Børn og andre kæledyr

Rottweileren er typisk glad for børn, især hvis de er vokset op sammen. Men overvåg altid samvær med børn, da den store og stærke hund nemt kan vælte mindre børn ved et uheld. Med dens baggrund som kvægdriver, kan Rottweileren have tendens til at hyrde, og kan læne og skubbe på børnene for at få dem til at flytte sig. Rottweileren er nok bedst egnet til et hjem med større børn, der kan forstå hvordan man omgås hunden.

Det er vigtigt at overvåge hunden når dine børn har legekammerater på besøg, da Rottweileren kan opfatte højrøstet eller fysisk leg som noget den skal tage hånd om, i den tro at flokkens medlemmer er i fare. Hunden kan også finde på at jagte børn der løber.

Lær altid børnene hvordan de nærmer sig og rører ved hunden, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller, eller på anden måde chikanerer hinanden. Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund skal efterlades uden opsyn sammen med børn.

Når Rottweileren er opvokset med andre hunde eller katte, kommer de generelt godt ud af det med dem. Den kan have problemer med fremmede hunde eller voksne hunde der introduceres til hjemmet, især af samme køn. Med træning og vejledning, bør hunden kunne acceptere nye dyr på en rolig måde. Hold din Rottweiler I snor I offentligheden, for at undgå aggressioner overfor andre hunde. En Rottweiler er ikke den oplagte kandidat hvis du elsker at komme i hundeskove.

Sundhed

Ikke alle Rottweilere får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem hvis du overvejer denne race. Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

Hofteledsdysplasi (HD), Albueleds-dysplasi (AD), Allergi, Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning), Hypothyroidisme, osteosarkom, Aortic Stenosis/Sub-aortic Stenosis (AS/SAS), Panosteitis (Vokseværk)arrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Rottweiler

Ægte rottweiler hvalpe til salg.. 3 hanner tilbage.. forældre med et rigtig godt sind.. begge forældre kan ses.. de er vokset op inde i huset og er vant til børn og katte..

Alder
8850 Bjerringbro
Image
mellemstor eller stor hund. labrador schæfer rottweiler Købes

Til hygge og gåture

Alder
2450 København SV
Image
Rottweiler , hvalpe, 2 uger

Smukke rottweiler hvalpe Efter de skønneste forældre begge forældre haves. Far er brugshund og er en stor flot hanhund på 60 kg lydig og meget vagtsom. Mor er blid og rolig men stadig vagtsom. Hvalpen...

Alder 2 uger
4200 Slagelse
Image
Rottweilere, hvalpe, 3 uger

Køkkenopdræt Kuldet er fra d3. Sept, og salgsklare midt november, når de er ca 10 uger. Kom og reservér allerede nu. Ved reservation betales et depositum på det halve af prisen, resten betales ved af...

Alder 3 uger
7361 Ejstrupholm
Image
Rottweiler , hvalpe, 4 uger , salgklar 21/11-2019

9 dejlige rottweilerhvalpe søger et nyt for evigt hjem. 7 Hunner og 2 hanner. Født d. 29 August. Afhentningsklar d. 21. November. De er uden stamtavle, men de er helt rene rottweilere, vi har selv be...

Alder 4 uger
8560 Kolind
Image
Rotweiler, hund, 5 år , salgklar 11/10 20

Jeg er en Pige i min Absolut. bedste alder . Jeg elsker børn ,kan være alene hjemme har aldrig bidt noget i stykker . Jeg søger et nyt hjem p. g. a. særlig omstændighed . Kan med andre hunde og katte ...

Alder 5 år
4863 Eskilstrup
Ikke oplyst
Image
Rottweiler/Boxer, hvalpe, 9 uger , salgklar NU

dejlige små bamser søger deres helt egen familie hvalpene vokser op inde i huset og fodres med kornfrit poppy foder de er dyrlæge tjekket vaccineret chippet registreret og ormebehandlet de får en caps...

Alder 9 uger
4953 Vesterborg
Image
Rottweiler , hvalpe, 9 uger

1 han og 2 tæver tilbage . <b>Oplysninger:</b> Racer: Rottweiler Alder: 9 uger Type: Hvalpe

Alder 9 uger
8500 Grenaa
Image
rotweiller, hund, 12 mdr.

sælger min rotweiller han på 1år. han er ægte tysk forældrene havde stamtavle men han har ingen, han er tysk . kan med andre dyr,børn , hunde og katte. han kan være alene. Han er trænet i være vagt . ...

Alder 12 mdr.
2200 København N
Ikke oplyst
Image
Rottweiler, hvalpe, 18 år

100% ægte rottweiler Forældre haves * Ormekur * Vaccine * Chip * Sundhedsbog 4 tæver og 2 hanner Skriv en sms for mere info . <b>Oplysninger:</b> Racer: Rottweiler Alder: 18 år Type: Hvalpe

Alder 18 år
5000 Odense C
Søg blandt 654 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet