Pomeranian

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Pomeranian.


På trods af at du højst sandsynligt blive mødt af en pomeranian, der bestemt har noget på hjerte, skal du ikke lade dig skræmme.

Denne lille pelstot, er blot yderst vagtsom. Det siges faktisk, at den person der opfandt dørklokken, ikke kendte til en Pomeranian. For denne lille selvsikre hund, skal nok klare jobbet til U.G.

Men en pomeranian er langt meget mere, end blot et gøende bæst. En Pomeranian er nemlig en meget loyal og intelligent hund. Hvis altså du formår at opdrage den, inden den opdrager dig. .

Se annoncer for racen længere nede på siden.


Kort og godt om Pomeranianen

 • En pomeranian ligner en lille bamse
 • Men er yderst intelligent og har en kæmpe personlighed
   
 • Hunden egner sig som selskabshund, men passer godt ind i en aktiv familie uden små børn
 • En pomeranian er vagtsom, kræver respekt fra sine mennesker og andre hunde - der bør derfor sættes stærkt ind, for at din Pomeranian bliver socialiseret fra hvalp af
 • Kan blive meget lydig, hvis du er en tålmodig hundeejer
   
 • Egner sig kun til at bo i lejlighed, hvis den er godt opdraget, ellers får du hurtigt sure naboer
 • Trives ikke godt med meget alenetid.
   
 • En pomeranian kan leve op til 16 år
 • Vejer 2-4 kg og dette gør den til det mindste medlem af spids familien
 • Og er alt mellem 18 - 30 cm høj

 
En Pomeranians sind

En Pomeranian bliver også kaldt for pom, pom poms, pommy og bamsehund - ja den lille uldtot har mange navne.

Pomeranianen er det mindste medlem af spids familien. En Pomeranian stammer nemlig fra Island, hvor den blev brugt som slædehund og dette kommer til udtryk i dens personlighed.

En Pomeranian elsker sin familie højere end noget andet, hvilket er noget af det mest fantastiske ved dette lille væsen. Det er også noget af det, der gør denne race til en meget populær hund, den er nemlig meget kærlig og loyal.

En Pomeranian vil helst være sammen med dig 24/7, hvilket både er en god men også dårlig ting.

Mange Pomeranier lider nemlig af separationsangst - ja, du hørte rigtigt. Præcist som børn kan blive angst, når forældre efterlader dem i børnehaven.

En anden dejlig ting ved en Pomeranian er, at hvis den er socialiseret fra hvalp af, kommer de meget godt ud af det med andre hunde såvel som andre dyr.
 
En Pomeranian er meget aktiv, nogle vil faktisk argumentere for at de har ualmindeligt meget krudt i rumpetten, de elsker at lege så længe du eller andre hunde vil være med.

Der er blot en undtagelse, børn, en Pomeranian bryder sig ikke specielt meget om dem. De kan blive defensive hvis de føler sig truet, og vil derfor snappe ud.
 
For sikkerhedens skyld, bør du overveje en anden race, hvis du har små børn i hjemmet, en pomeranian egner sig langt bedre til familier med store børn (eller slet ingen).
 

En Pomeranians forhold til børn og andre kæledyr

Som beskrevet ovenfor, så er en Pomeranian ikke det rette valg til en børnefamilie, heller ikke selvom den er kendt for at ligne en bamse. Små børn er for unge til at forstå og respektere end Pomeranians krav, hvis et barn overskrider hundens grænser, kan det ske at den enten vil snappe ud efter barnet eller bide.

Larmende børn kan også risikere at skræmme en Pomeranian, og den lille hund vil ikke opbygge et bånd til et barn der har skræmt den, og måske tage endnu større afstand til børn generelt.

Hvis du er den heldige ejer af en Pomeranian, bør du kun lade børn komme tæt på din hund, hvis du overvåger situationen og kan stoppe børnene hvis du kan se at de er ved at overtræde din hunds grænser.

Hvis din Pomeranian er rolig blandt børn, bør du alligevel informere børnene om ikke at bære din hund, de kan nemlig komme til at holde den forkert eller tabe den, hvilket kan resultere i et brækket ben eller andre alvorlige skader.
 
Så selvom en Pomeranian er et fantastisk familiemedlem, bør du altså ikke anskaffe dig en hvis du har børn under 10 år, det er hverken i din eller hunden interesse.

 
Det kræver en Pomeranian af motion og stimulering

Du vil nok blive overrasket over at den lille hund, kan have så meget energi. Med en Pomeranian i dit liv, vil du altså have en meget aktiv sambo, for at sikre et godt psykisk helbred for det lille pus, er du nødt til at kunne tilbyde den nogle gode gåture, på daglig basis.

Med det sagt, er det vigtigt at finde den rette mængde motion for din Pomeranian. En Pomeranian kræver nemlig ikke meget motion, et par gåture med en varighed af 20-30 minutter pr tur, kan sagtens være nok.

Dog betyder det ikke at den lille pelstot ikke kan gå længere. En Pomeranian vil elske at komme på timelange gåture i skoven, hvor den med et smil på læben vil udforske verdenen. Man skal ikke tage fejl, en Pomeranian var engang en slædehund og kan holde til meget mere end man lige umiddelbart skulle tro.

Dog er det meget vigtigt du ikke overtræner din Pomeranian, især hvis det er en hvalp.

Det gælder alle aldre, at for meget motion kan tære på den lille krop og eksempelvis påvirke knæ og hofter, så hvis du er ude 7-8 timer om dagen, hvor din Pomeranian skal kunne følge med, er det altså ikke den rette hund til dig.
 
Mental stimulering er også meget vigtigt når du anskaffer dig en Pomeranian. Det er nemlig en utrolig klog hund og har især gode egenskaber indenfor agility, da en pomeranian er yderst ivrig efter at lære. Derfor kan du med fordel gå til agility træning med din Pomeranian, men du kan også lave udfordringer og sjove aktiviteter derhjemme for at stimulere din hund.

 
Sådan opdrager du din Pomeranian

Som alle andre hunde, er de første 4 måneder af en Pomeranians liv ekstremt vigtige, for hvordan den vil se på verdenen resten af dens liv.

Du skal derfor som hvalpeejer til en Pomeranian sørge for, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, ellers får du højest sandsynligt ikke en velafbalanceret voksen hund, men derimod en stresset en af slagsen.

Denne proces kaldes for socialisering.

På trods af dens lille størrelse, er en Pomeranian, som tidligere nævnt, en meget dristig og modig hund. Dette gør dem meget sjove at interagere med, men kan også føre til "Small Dog Syndrome."

Med små hunde har vi mennesker en tendens til at tillade en masse dårligt opførsel, som vi aldrig ville tillade en større hund.

Hvis du tillader din pomeranian at opføre sig dårligt, blot fordi den er lille, tror den lille hund at den kan styre showet og slippe afsted med hvad som helst.

Derfor skal du som ansvarlig hundeejer til en pomeranian, fra start sætte grænser for den lille hund.
 

Ved opdragelse af en pomeranian, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

 
Kendte sygdomme hos en Pomeranian

Som udgangspunkt er en Pomeranian en sund og rask hunderace, men på grund af at der er blevet avlet så meget på racen således at den har forandret sig meget, er der nogle ting du som hundeejer skal være opmærksom på i forhold til din Pomeranians helbred.

Som en del andre små hunderace, har Pomeranianen tendens til at have tilbageholdte mælketænder, det vil sige at en Pomeranian ikke altid taber sine mælketænder naturligt, og dermed giver plads til de nye tænder der skal vokse ud.

Du bør derfor være opmærksom på dette, normalt taber en hvalp sine mælketænder i alderen 3-7 måneder. Taber din Pomeranian ikke sine mælketænderne, skal disse fjernes hos dyrlægen, således at der ikke dannes en dobbeltrække af tænder.
 
Allergier: Nogle Pomeranier kan lide af en række allergier, lige fra kontaktallergier og fødevareallergier. Hvis din pomeranian slikker sine poter eller gnider ansigtet meget, bør du få hunden kontrolleret af din dyrlæge.

Epilepsi: Nogle pomeranier udvikler epilepsi og har anfald. Hvis din pomeranian har anfald, så tag den til dyrlægen for at finde ud af  hvilken behandling der er passende.

Øjenproblemer: Pomeranians er tilbøjelige til forskellige øjenproblemer, herunder katarakter, tørt øje (keratoconjunctivitis sicca) (tørhed i hornhinden og bindehinden) og tårekanal problemer. Disse problemer forekomme oftest hos unge hunde og kan føre til blindhed, hvis de ikke behandles. Kontakt din dyrlæge hvis du oplever rødme, ardannelse eller overdreven riven.

Hoftedysplasi: Hoftedysplasi forekommer lejlighedsvist hos pomeranier. Mange faktorer, herunder genetik, miljø og kost, menes at bidrage til denne deformation af hofteleddet. De fleste pomeranier er normalt i stand til at leve normale og sunde liv, i modsætning til nogle af de store racer.

Legg-Perthes sygdom: Dette er en anden sygdom, der involverer hofteleddet. Hvis din Pomeranian har Legg-Perthes, bliver blodtilførslen til lårbenet reduceret, og knoglen, som forbinder bæklen, begynder at opløse. Normalt forekommer de første tegn på Legg-Perthes, når hvalpe er 4 til 6 måneder gamle. Kvalificerede dyrlæger kan udføre en operation for at fjerne det syge lårben, og din Pomeranian hvalp er normalt smertefri bagefter.

Patellar Luxation: Dette er et meget almindeligt problem for pomeranier. Patella er knæskallen. Luxation betyder dislokation af en anatomisk del patellar luxation er, når knæleddet (ofte et bagben) glider ind og ud af sted, hvilket forårsager smerte dog lever mange hunde et relativt normale liv på trods af denne tilstand.


En Pomeranians gennemsnitsalder

En pomeranian bliver oftest mellem 12 - 16 år.


Hvordan ser en Pomeranian ud?

En Pomeranian er kendetegnet ved at ligne en lille omvandrende bamse, hunden har en karakteristisk pels, og et kækt smil. Begge køn er cirka 18 - 30 cm i ryggen. Både hanner og hunner vejer typisk 2-3 kg.

Pelsens findes i flere forskellige farver:

 • Sort
 • brun
 • hvid
 • orange
 • ulvegrå
 • creme
 • creme-zobel
 • orange-zobel
 • black and tan
 • broget

 
Pleje af en Pomeranian

En Pomeranian er kendetegnet med en stor flot pels med underuld, derfor kræver en Pomeranian altså en del pelspleje. Dette er noget af det du bør overveje inden anskaffelsen af en Pomeranian, da den flotte pels bestemt ikke holder sig selv, du bør som minimum børste din Pomeranian 2 gange om ugen.
 
På trods af den store flotte pels, kræver en Pomeranian ikke meget andet pleje, og den pelsen skal sjældent vaskes. En Pomeranian lugter sjældent af hund, som det ellers ofte ses hos andre racer. Du kan med fordel starte pelsplejen af din Pomeranian fra en tidlig alder, og gerne ofte. På den måde, kan du gøre det til en hyggelig stund for både din Pomeranian og dig. Det er meget vigtigt, at du ikke giver din Pomeranian dårlige eller smertefulde oplevelser under børstningen, men del hellere totterne op i mindre bidder. Du bør rose, kæle og belønne din Pomeranian når den skal tilvænnes pelspleje.


Historien om racen Pomeranian

Pomeranian er en af de hunderacer der kan spores længst tilbage i tiden. Dengange var de kendt som ulvehunde og senerehen spidshunde. Racen stammer fra den middelstore spidshund som blev indført til Pommern i Tyskland, men dengang var det en betydelig anden hund.

En Pomeranian var meget større end dem der ses i dag, og vejede omkring 15 kg. Hunden blev brugt til slædekørsel, som hyrdehund samt til at bevogte hjemmet.

I 1767 blev nogle spidshunde importeret til England af dronning Charlotte, men hunden faldt ikke i god jord, da den ikke egnede sig til jagt og på trods af at hunden havde et stort hjerte, var livlig og intelligent var racen for stor som selskabshund.

100 år senere blev hunden dog datidens mest populære selskabshund, dronning Victoria af England valgte nemlig at tage nogle af hundene med hjem fra en ferie i Italien, hvor hun derefter begyndte at avle på de mindste af dem. Senere udstillede hun dem, og de blev derfor populære blandt de velhavende europæiske familier.

I 1870 blev Pomeranian anerkendt af den engelske kennel klub, den første udstilling for spidshunde under 5 kg. blev holdt i 1888 i England.


Er du og racen Pomeranian et godt match?

En Pomeranian er en fantastisk hund, men du bør sætte dig godt ind i racens behov før anskaffelsen. Da en Pomeranian er så intelligent kræver det altså en selvsikker og konsekvent hundeejer, ellers vil den lille uldtot hurtigt have sat dagsordenen derhjemme.


3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Pomeranian:

 1. Har du den fornødne tid til at opdrage din Pomeranian og socialisere den fra tidlig alder?
 2. Er alle i husstanden over 10 år?
 3. Har du tid til at pleje din lille pelstot flere gange om ugen?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

 

Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Pomeranian hvalpe

De er meget sociale .og legesyge , de er ikke overforkælede er vant til at være ude og inde og spiser alt slags foder . madrester . de er vaksineret og har sundheds bog, uden bemærkninger alt er ok ...

Alder 11 uger
2600 Glostrup
Image
Pomeranian (pomchi), hund, 12 mdr. , salgklar Nu

Det er med kæmpe sorg i hjertet, at jeg overvejer og sælge min lille Foxy pigen. Foxy er halv pomeranian og halv langhåret chihuahua ( Pomchi). Hun er en meget vagtsom og intelligent hund. Hun kan Hig...

Alder 12 mdr.
2100 København Ø
Image
Pomeranire , hvalpe, 6 uger , salgklar 25-8-19

Super lækre tæver søger nyt hjem, kærlige udadvendte og glade tøser. De er 100% ægte . Født og opvokset i stuen og derfor vant til hverdagen. Med andre hunde og børn. De er vil være chippet, vaccinere...

Alder 6 uger
3250 Gilleleje
Image
Pamenarian. boo, hund, 10 mdr. , salgklar Nu

Søde ægte pamenarian meget behårede drenge sælges da jeg har ikke har tid nok til dem som de skal have . De vaksinerede chippet orme samt rejse pass . Meget livlige legesyge over drevet er vandt til a...

Alder 10 mdr.
4200 Slagelse
Image
Pomeranian, hanhund, 2 år

Parring tilbydes. 1000 kr for en parring. Som betales på parringsdagen. En gratis omparring hvis tæven går Tom. Han vejer 2,3 kg Super stor og flot pels. Dejligt sind. Kom med din tæve imellem 9-12 da...

Alder 2 år
6630 Rødding
Image
pomeranie, hvalpe, 4 uger , salgklar 11/9

2 dejlige pomeranian hvalpe til salg 1 lys han og en mørk tæve jeg søger et kærligt hjem til mine 2 sidste hvalpe. Hvalpende er vokset op i min stue og da jeg har børnebørn i alderen 5-15 år som jævnl...

Alder 4 uger
7100 Vejle
Image
Pomeranian, hanhund, 7 mdr. , m. stamtavle, salgsklar Nu

Har oprettet denne annonce på vegne af min ven. Ricko er en meget tillidsfuld og omsorgsfuld hund. Han elsker at lege, nusses ved og han kan ikke få nok opmærksomhed! Derfor søger vi et hjem til ham, ...

Alder 7 mdr.
2000 Frederiksberg
Image
Pomeranian, hanhund, hvalp, 7 uger , m. stamtavle, salgsklar 21/8

2 pelsrige hvalpe i den skønne farve Black /tan De er tillidsfulde og legesyge. Er vokset op i trygge Forhold. Far og mor udstillet og pl o De sidste billede far og mor De bliver små far kun 1:6 kg. ...

Alder 7 uger
4171 Glumsø
Image
pomeranian, hund, 4 år

Vi må desværre finde nyt hjem til vores Pomeranian, Chanel. Vi vælger rette match til Chanel. Useriøse henvendelser frabedes. Hun er født i januar 2015, er orange/rød, vejer omkring 3,3 kg, og med Sta...

Alder 4 år
9330 Dronninglund
Image
Pomeranie, hvalpe, 5 mdr.

Hejsa Kære Hunde elskere. Jeg har to hundehvalpe som jeg gerne vil sælge. Vi Sælger dem, da vi simpelthen har fået andet job og vi derved ikke har tid nok til dem. Det er pomeranier blanding. De e...

Alder 5 mdr.
3400 Hillerød
Ikke oplyst
Image
Pomeranian, hanhund, hvalp, 8 mdr. , salgsklar 17.08.19

ÆGTE POMERANIER HVALPE TIL SALG: Født: 22.6.19 1 tæve og 2 hanhunde. (Både tæven og hanhund er solgt) kun en hanhund tilbage. Faren Flot Zobel farve vejer ca. 3 kg moren flot beige farve vejer 4 kg. F...

Alder 8 mdr.
2000 Frederiksberg
Image
Pomeranian, tæve, hvalp, 6 uger , salgsklar 3/9 - 19

To små pomeranian hvalpe søger et ny hjem fra d. 3/9 -19. Hvalpene er tæver og er født d. 8/7 - 19. Deres farve er rød zobel, de er uden stamtavle. Moren og faren er begge pomerarnian, de kan også ses...

Alder 6 uger
7500 Holstebro
Image
Pomeranian, flere hvalpe, 1 uge , salgsklar 14/10-2019

Vil Du/i følge jeres hvalp fra start, så har I muligheden her. STUEOPDRÆT. Vi søger kærlige familier, til vores 4 pomeranian hvalpe. 2 piger, 2 drenge. Far er Black and tan med stamtavle. Mor er mørk ...

Alder 1 uge
7451 Sunds