Papillon

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Papillon.


Racen Papillon er kendetegnet ved deres smukke øre. Navnet Papillon kommer fra det franske ord for sommerfugl.

Den skønne hund, har ændret sig noget i udseende gennem årene, men den er stadig den samme vidunderlige følgesvend, der ledsagede konger for mange år siden.

Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Papillon.


Kort og godt om racen Papillon

 • En Papillon passer ind i de fleste familier.
 • Den lille hund er glad for børn og andre kæledyr
 • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr
 • Da den er meget kærlig og trofast af sind.
 • Papillon er en nysgerrig og aktiv hund

 • Racen er intelligent og nem at træne
 • Så den vil ikke altid blot sidde på dit skød

 • Lever typisk 12-16 år 
 • Hunnerne vejer 3,2 - 4,1 kilo - hannerne 3,6 - 4,5 kilo
 • Hunner og hanner er mellem 20 - 28 cm højPapillon sind


Racen Papillon er glad, opmærksom og venlig. Racen bør aldrig være genert eller aggressiv, da det ikke ligger til hunden.

En Papillon er en lille hund der godt kan lide at tage føringen, og kræver et moderat til intensivt aktivitetsniveau. Den smukke hund er meget intelligent og nem at træne. En Papillon er et godt valg, hvis du vil deltage i hundesport såsom agility.

Racen beskrives bedst som en hund der kan lide at “arbejde”, ikke en sofa hund der blot vil putte. 

Hvis du vil have en hund som vil nyde at sidde på dit skød, mens du ser fjernsyn, er en Papillon nok ikke det bedste valg. 

Racen er mere tilbøjelig til at trippe rundt og lede efter noget at lave, en Papillon vil med glæde trisse rundt i dit hjem og have, for at lede efter små dyr den kan jage væk.

Selvom en Papillon er en lille hund, tager den sin opgave som følgeven og vagthund meget alvorligt, den lille hund forstår nemlig ikke hvor lille den er og netop den egenskab, at en Papillon tror at den er en stor hund, gør den til en fantastisk vagthund da den ønsker at beskytte dig. 

Det er dog dit job at sørge for at din Papillon ikke gaber over for meget, for der er ingen chance for at en Papillon indser at den altså kun vejer 3-4 kg.

Selvom det kunne lyde som om at en Papillon kunne være en anelse aggressiv, er det altså ikke tilfældet. Den elsker at være sammen med folk, de fleste af dine gæster skal være mere bange for at blive druknet i kys end at blive bidt af din Papillon.

En Papillon har som enhver anden hunderace behov for tidlig socialisering - den bør udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Papillon-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

En Papillons temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Papillon hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


En Papillons forhold til børn og andre kæledyrPapilloner elsker børn, men kombinationen af en lille hund og et lille barn kan være en opskrift på katastrofe. En Papillon kan springe ud af et barns hænder og komme til at skade sig selv. 

Hvis barnet ikke holder hunden korrekt, og ubevidst kommer til at skade den, vil din Papillon ikke tøve med at forsvare sig, hvis den bliver mishandlet ved at blive trukket i halen, ørerne eller andet som et lille barn måske ikke ville tænke på konsekvensen af. 

Mange opdrættere vil ikke sælge hvalpe til familier med småbørn, af frygt for at hunden bliver skadet.

Gør det til en regel, at små børn kun kan holde eller kæle din Papillon, hvis de sidder på gulvet. Altid lære børn hvordan man nærmer sig og rør en hund og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hunde og småbørn, for at forhindre at der sker uheld hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

Papilloner kommer godt ud af det med andre kæledyr i familien, herunder katte, hvis de introduceres i en ung alder. Den frygtløse Papillon vil ofte hundse rundt om hunde der er meget større end den selv, og det kan måske forårsage problemer, men det er ikke usædvanligt, at den mindste hund er den der bestemmer.

Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Papillon, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 
Det kræver en Papillon af motion og stimulering

Papilloner er familiehunde og er ikke egnet til at leve udendørs. De er imidlertid aktive og vil nyde at bo på en gård, hvor de kan løbe og være vilde muligvis i hurtige cirkler. Hvis det ikke er muligt, vil de dog få det bedste ud af det de har ved at styrte rundt i dit hjem og hoppe fra møbel til møbel. 

Faktisk beskrives Papilloner ofte som bjerggeder, så vær ikke overrasket, hvis du finder din oppe på køkkenbordet, vindueskarmen eller et andet højt sted.

Voksne Papilloner har som minimum brug for 3 gåture af 20- til 30 minutters varighed om dagen, men de vil sætte pris på mere. Hvalpe bør du gå med 3 gange om dagen, men kun i 10 til 15 minutters af gangen, hvor du gradvist øger tid og afstand. 

Om du har en hvalp eller voksen hund, så skal den nok fortælle dig hvis den bliver træt, det vil den gøre ved at stoppe eller sætte sig.

Selvom en voksen Papillon er relativt robust, er Papillon hvalpe mere skrøbelige. De kan nemt slå et ben ved at hoppe ned fra sofaen eller ud af sengen, eller på anden måde ved at være for modig, så prøv at undgå sådanne situationer ved enten at lære dem at bruge trin til at op og ned i møblerne, eller vente indtil du løfter dem.


Sådan opdrager du din Papillon

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

 Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 

En hundetræner kalder denne process for socialisering.

Alle Papillon ejere bør deltage i lydighedstræning, så de ikke ender med at have overforkælet deres lille charmerende følgesvend, det kan nemlig godt gå hen og give bagslag. Papilloner kan blive meget stædige, hvis ikke de lærer fra en tidlig alder, at en sådan adfærd ikke tolereres. 

Racens vilje til at behage, og stræben efter at lykkes gør dem gode til at lære tricks eller hvad en kreativ person måtte have lyst til at lære den. Papilloner kan endda lære at trække en lille vogn og vil stolt trække den til parader.

Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Papillon møde andre hunde og mennesker. 

Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

Husk på at en Papillon er en intelligent hund, så den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal bare være lidt tålmodig.

Ved opdragelse af en Papillon , bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent


Kendte sygdomme hos racen Papillon

Racen Papillon er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor. Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.
Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:


 • Patellar luxation
 • Hypoglykæmi
 • Tracheal Collapse 
 • Progressiv Retina Atrofi (PRA) 
 • Åben Fontanel

Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

En Papillon gennemsnitsalder

En Papillon bliver oftest mellem 12 - 16 år.

En Papillon udseende og krav til pleje

En Papillon har en smuk lange pels der er meget fin og silkeagtig uden underuld. 

Det karakteristiske ved den fantastiske hund er de store smukke sommerfuglelignende ører der nærmest ligner der hænger frynser af hår på, og indersiden er dækket af mellemlang silkehår.

Pelsen bør børstes en eller to gange om ugen, for at fordele de naturlige hudolier og holde håret og huden sund. Papillon har ikke en hunde lugt, så bad den kun efter behov. 

Trim negle to til tre gange om måneden eller efter behov. Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. 

Små hunde er tilbøjelige til tandproblemer, så start tandpleje tidligt, så vil den voksne Papillon være mere medgørlig. Børste din Papillons tænder to eller tre gange om ugen - daglig om muligt - det vil hjælpe dem med at holde tænderne rene og forebygge tandproblemer.
 

En Papillons farver er typisk: Hvid med nuancer i sort/brun/grå, mange foretrækker dog hvid med mørke aftegninger.

Papillon er altid mixet i farven af hvid med pletter af enhver farve. På hovedet dækker enhver anden farve end hvid begge ører.


Historien om racen Papillon


Papilloner blev oprindeligt opdrættet som charmerende og opmærksomme ledsagere for adelskvinder, og i hundredvis af år var disse fantastiske hunde en af favoritterne i Europa.

Papilloner er at finde på mange portrætter af dronninger og prinsesser, der er malet af Europas mest berømte kunstnere. Rubens, Rembrandt, Goya og Toulouse-Lautrec er blandt de kunstnere, der inkluderede Papilloner i deres malerier. 

Papilloner blev fremavlet i renæssance ved at krydse eksisterende “legetøjs racer” med Spaniels (racens forfædre også kendt som "dværgspaniels") i overensstemmelse med tidens trend blandt adelen, hvor man fremavlede miniature versioner af deres yndlings racer. 

Det sportslige spaniel blod i Papillonen kan forklare, hvorfor disse dejlige hunde er blandt de mere atletiske og medgørlige i hunde-riget hvad angår legetøjs racer. Med beundrere som Madame de Pompadour, Louis XIV og Marie Antoinette. 

Racens franske forbindelse er stærk. Men det var i de tidlige avlscentre i Italien og Spanien, at Papilloner blev raffineret og populariseret. Den amerikanske kennel klub (AKC) registrerede deres første Papillon i 1915.

Er du og racen Papillon et godt match?

En Papillon er en klog hund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem lille hund, der er intelligent og aktiv.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Papillon:


 1. Vil du elske en lille aktiv hund i hjemmet? 
 2. Kan du se bort fra en Papillons størrelse, og være hård i opdragelsen? 
 3. Er du fuld af kærlighed, som du vil elske at kaste over den smukke hund? 


Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Papillion, hvalpe, 11 uger , salgklar Nu

Vaksineret og ormekuretsbehandlet. <b>Oplysninger:</b> Racer: Papillion Alder: 11 uger Type: Hvalpe Salgsklar pr.: Nu

Alder 11 uger
8660 Skanderborg
Søg blandt 648 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet