Papillon

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Papillon.


Racen Papillon er kendetegnet ved deres smukke øre. Navnet Papillon kommer fra det franske ord for sommerfugl.

Den skønne hund, har ændret sig noget i udseende gennem årene, men den er stadig den samme vidunderlige følgesvend, der ledsagede konger for mange år siden.

Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Papillon.


Kort og godt om racen Papillon

 • En Papillon passer ind i de fleste familier.
 • Den lille hund er glad for børn og andre kæledyr
 • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr
 • Da den er meget kærlig og trofast af sind.
 • Papillon er en nysgerrig og aktiv hund

 • Racen er intelligent og nem at træne
 • Så den vil ikke altid blot sidde på dit skød

 • Lever typisk 12-16 år 
 • Hunnerne vejer 3,2 - 4,1 kilo - hannerne 3,6 - 4,5 kilo
 • Hunner og hanner er mellem 20 - 28 cm højPapillon sind


Racen Papillon er glad, opmærksom og venlig. Racen bør aldrig være genert eller aggressiv, da det ikke ligger til hunden.

En Papillon er en lille hund der godt kan lide at tage føringen, og kræver et moderat til intensivt aktivitetsniveau. Den smukke hund er meget intelligent og nem at træne. En Papillon er et godt valg, hvis du vil deltage i hundesport såsom agility.

Racen beskrives bedst som en hund der kan lide at “arbejde”, ikke en sofa hund der blot vil putte. 

Hvis du vil have en hund som vil nyde at sidde på dit skød, mens du ser fjernsyn, er en Papillon nok ikke det bedste valg. 

Racen er mere tilbøjelig til at trippe rundt og lede efter noget at lave, en Papillon vil med glæde trisse rundt i dit hjem og have, for at lede efter små dyr den kan jage væk.

Selvom en Papillon er en lille hund, tager den sin opgave som følgeven og vagthund meget alvorligt, den lille hund forstår nemlig ikke hvor lille den er og netop den egenskab, at en Papillon tror at den er en stor hund, gør den til en fantastisk vagthund da den ønsker at beskytte dig. 

Det er dog dit job at sørge for at din Papillon ikke gaber over for meget, for der er ingen chance for at en Papillon indser at den altså kun vejer 3-4 kg.

Selvom det kunne lyde som om at en Papillon kunne være en anelse aggressiv, er det altså ikke tilfældet. Den elsker at være sammen med folk, de fleste af dine gæster skal være mere bange for at blive druknet i kys end at blive bidt af din Papillon.

En Papillon har som enhver anden hunderace behov for tidlig socialisering - den bør udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Papillon-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

En Papillons temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Papillon hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


En Papillons forhold til børn og andre kæledyrPapilloner elsker børn, men kombinationen af en lille hund og et lille barn kan være en opskrift på katastrofe. En Papillon kan springe ud af et barns hænder og komme til at skade sig selv. 

Hvis barnet ikke holder hunden korrekt, og ubevidst kommer til at skade den, vil din Papillon ikke tøve med at forsvare sig, hvis den bliver mishandlet ved at blive trukket i halen, ørerne eller andet som et lille barn måske ikke ville tænke på konsekvensen af. 

Mange opdrættere vil ikke sælge hvalpe til familier med småbørn, af frygt for at hunden bliver skadet.

Gør det til en regel, at små børn kun kan holde eller kæle din Papillon, hvis de sidder på gulvet. Altid lære børn hvordan man nærmer sig og rør en hund og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hunde og småbørn, for at forhindre at der sker uheld hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

Papilloner kommer godt ud af det med andre kæledyr i familien, herunder katte, hvis de introduceres i en ung alder. Den frygtløse Papillon vil ofte hundse rundt om hunde der er meget større end den selv, og det kan måske forårsage problemer, men det er ikke usædvanligt, at den mindste hund er den der bestemmer.

Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Papillon, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 
Det kræver en Papillon af motion og stimulering

Papilloner er familiehunde og er ikke egnet til at leve udendørs. De er imidlertid aktive og vil nyde at bo på en gård, hvor de kan løbe og være vilde muligvis i hurtige cirkler. Hvis det ikke er muligt, vil de dog få det bedste ud af det de har ved at styrte rundt i dit hjem og hoppe fra møbel til møbel. 

Faktisk beskrives Papilloner ofte som bjerggeder, så vær ikke overrasket, hvis du finder din oppe på køkkenbordet, vindueskarmen eller et andet højt sted.

Voksne Papilloner har som minimum brug for 3 gåture af 20- til 30 minutters varighed om dagen, men de vil sætte pris på mere. Hvalpe bør du gå med 3 gange om dagen, men kun i 10 til 15 minutters af gangen, hvor du gradvist øger tid og afstand. 

Om du har en hvalp eller voksen hund, så skal den nok fortælle dig hvis den bliver træt, det vil den gøre ved at stoppe eller sætte sig.

Selvom en voksen Papillon er relativt robust, er Papillon hvalpe mere skrøbelige. De kan nemt slå et ben ved at hoppe ned fra sofaen eller ud af sengen, eller på anden måde ved at være for modig, så prøv at undgå sådanne situationer ved enten at lære dem at bruge trin til at op og ned i møblerne, eller vente indtil du løfter dem.


Sådan opdrager du din Papillon

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

 Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 

En hundetræner kalder denne process for socialisering.

Alle Papillon ejere bør deltage i lydighedstræning, så de ikke ender med at have overforkælet deres lille charmerende følgesvend, det kan nemlig godt gå hen og give bagslag. Papilloner kan blive meget stædige, hvis ikke de lærer fra en tidlig alder, at en sådan adfærd ikke tolereres. 

Racens vilje til at behage, og stræben efter at lykkes gør dem gode til at lære tricks eller hvad en kreativ person måtte have lyst til at lære den. Papilloner kan endda lære at trække en lille vogn og vil stolt trække den til parader.

Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Papillon møde andre hunde og mennesker. 

Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

Husk på at en Papillon er en intelligent hund, så den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal bare være lidt tålmodig.

Ved opdragelse af en Papillon , bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent


Kendte sygdomme hos racen Papillon

Racen Papillon er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor. Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.
Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:


 • Patellar luxation
 • Hypoglykæmi
 • Tracheal Collapse 
 • Progressiv Retina Atrofi (PRA) 
 • Åben Fontanel

Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

En Papillon gennemsnitsalder

En Papillon bliver oftest mellem 12 - 16 år.

En Papillon udseende og krav til pleje

En Papillon har en smuk lange pels der er meget fin og silkeagtig uden underuld. 

Det karakteristiske ved den fantastiske hund er de store smukke sommerfuglelignende ører der nærmest ligner der hænger frynser af hår på, og indersiden er dækket af mellemlang silkehår.

Pelsen bør børstes en eller to gange om ugen, for at fordele de naturlige hudolier og holde håret og huden sund. Papillon har ikke en hunde lugt, så bad den kun efter behov. 

Trim negle to til tre gange om måneden eller efter behov. Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. 

Små hunde er tilbøjelige til tandproblemer, så start tandpleje tidligt, så vil den voksne Papillon være mere medgørlig. Børste din Papillons tænder to eller tre gange om ugen - daglig om muligt - det vil hjælpe dem med at holde tænderne rene og forebygge tandproblemer.
 

En Papillons farver er typisk: Hvid med nuancer i sort/brun/grå, mange foretrækker dog hvid med mørke aftegninger.

Papillon er altid mixet i farven af hvid med pletter af enhver farve. På hovedet dækker enhver anden farve end hvid begge ører.


Historien om racen Papillon


Papilloner blev oprindeligt opdrættet som charmerende og opmærksomme ledsagere for adelskvinder, og i hundredvis af år var disse fantastiske hunde en af favoritterne i Europa.

Papilloner er at finde på mange portrætter af dronninger og prinsesser, der er malet af Europas mest berømte kunstnere. Rubens, Rembrandt, Goya og Toulouse-Lautrec er blandt de kunstnere, der inkluderede Papilloner i deres malerier. 

Papilloner blev fremavlet i renæssance ved at krydse eksisterende “legetøjs racer” med Spaniels (racens forfædre også kendt som "dværgspaniels") i overensstemmelse med tidens trend blandt adelen, hvor man fremavlede miniature versioner af deres yndlings racer. 

Det sportslige spaniel blod i Papillonen kan forklare, hvorfor disse dejlige hunde er blandt de mere atletiske og medgørlige i hunde-riget hvad angår legetøjs racer. Med beundrere som Madame de Pompadour, Louis XIV og Marie Antoinette. 

Racens franske forbindelse er stærk. Men det var i de tidlige avlscentre i Italien og Spanien, at Papilloner blev raffineret og populariseret. Den amerikanske kennel klub (AKC) registrerede deres første Papillon i 1915.

Er du og racen Papillon et godt match?

En Papillon er en klog hund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem lille hund, der er intelligent og aktiv.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Papillon:


 1. Vil du elske en lille aktiv hund i hjemmet? 
 2. Kan du se bort fra en Papillons størrelse, og være hård i opdragelsen? 
 3. Er du fuld af kærlighed, som du vil elske at kaste over den smukke hund? 


Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala EditorEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Papillon hvalpe til salg

Vi har 3 dejlige papillon hvalpe til salg. Der er 2 hanner og 1 tæve. Forældrene som kan ses på billede 2, består af faderen som er 100% papillon dog uden stamtavle, men fra et godt opdrætter sted....

Alder
4300 Holbæk
Image
Papillon, hvalpe, 7 uger , salgklar 22-9-19

Vi har 3 dejlige papillon hvalpe til salg. Der er 2 hanner og 1 tæve. Forældrene som kan ses på billede 2, består af faderen som er 100% papillon dog uden stamtavle, men fra et godt opdrætter sted. Mo...

Alder 7 uger
4300 Holbæk