Golden retriever

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Golden retriever.


Den venlig og tolerante attitude har gjort racen til en højt skattet familiehund, der samtidig besidder evner som en højt ydende arbejdshund. Golden Retrieveren er en emminemt apportør for jægeren, men racens evner rummer også en fantastisk sporhund, narkohund, terapi eller assistance hund. Derudover er en Golden en fantastisk atlet, som vil gøre sig godt indenfor eks agility eller konkurrence lydighed.

Det er ikke nogen overraskelse at Golden Retrieveren er en af de mest populære racer – alt er godt med en Golden: den er super intelligent, social, smuk og loyal. En Golden er også aktiv, og da det er en race som er meget langsom til at modnes, vil den bevare meget af sit hvalpede sind indtil tre-fire års alderen. Det kan dog både være herligt, men samtidig ret frustrerende. Mange bevarer endda de hvalpede træk langt ind i alderdommen.

Racen er oprindeligt avlet til at apportere ænder og andet vildt for jægeren, og det er derfor vigtigt at huske at en Golden har brug for daglig motion eller aktivering, for at være et velfungerende og glad familiemedlem. Og ligesom andre at de racer der er avlet til at arbejde, er det vigtigt for en Golden at have en funktion. Det kan være at hente eller bære dagens avis, hjælpe med at vække familiens mindste medlemmer eller forskellige former for hundetræning. En træt Golden er en glad Golden.

Udover at give din Golden bade fysisk og psykisk stimulering, skal du være indstillet på at inkludere hunden I din hverdag og familiens aktiviteter. En Golden er en familiehund, og har brug for at tilbringe megen tid sammen med sin familie/flok. Du skal ikke overveje at anskaffe dig en Golden, hvis du ikke er indstillet på at have hunden inde i huset, og helst liggende ved dine fødder, hver eneste dag.

En Golden er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden måske vil gø når der kommer fremmede, er det ikke noget man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil.

Højdepunkter

  • Golden Retrievers fælder meget, især forår og efterår. Daglig børstning vil få en del af de løse hår ud af pelsen, men hvis du bor med en Golden, skal du nok vænne dig til hundehår da det er en uundgåelig del af livet med denne race.
  • Golden Retrieveren er en familiehund, der har behov for at bo inden døre sammen med familien, og bør ikke tilbringe timevis alene ude i baghaven.
  • Golden Retrieveren er en aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter.
  • Selvom racen er meget mild og generelt tillidsfulde omkring børn, skal man tænke over at det er en stor hund, der nemt kommer til at vælte mindre børn.
  • En Golden elsker at spise, og bliver derfor nemt overvægtig. Hold derfor nøje øje med mængden af godbidder, og sørg for at afmåle den daglige ration af foder.
  • Da Golden Retrieveren er en populær race, findes der en del opdrættere, som tænker mere på profit end at avle sunde, mentalt stabile familiehunde. Se dig derfor godt om efter en ansvarlig opdrætter, der sundhedstester forældredyrene og gør et grundlæggende godt arbejde med at socialisere hvalpene.

Grundlæggende facts:

FCI Gruppe: Retrievere
Højde og vægt: En Golden Retriever han er ca 56-61cm og vejer 30-34kg, mens en tæve er ca 51-56cm og vejer 25-32kg.
Gennemsnitlig levealder: 10 til 12 år

Historie

I mange år mente man at Golden Retrievere var efterkommere af Russiske Cirkus hunde, men faktum er at racen blev udviklet I Skotland af Sir Dudley Majoribanks, senere kendt som Lord Tweedmouth.
Tweedmouth, avlede som så mange andre på hans tid mange forskellige dyr, i forsøget på at forbedre forskellige racer. Tweedmouth's avls optegnelser fra 1835 til 1890 viser hvad han forsøgte at opnå med Golden Retrieveren: En talentfuld apportør — Tweedmouth selv, var en ivrig jæger af vandfugle — med en uovertruffen næse, som var mere opmærksom på sin menneskelige jagtmakker end de settere og spaniels hans ellers brugte som apportører. Han ønskede også en loyal og afbalanceret hund I hjemmet.
Der findes således ingen optegnelser der nævner Russiske Cirkushunde, men i stedet er det klart at racens oprindelse er bygget på Nous, som var en den eneste gule hvalp i et ellers sort kuld Wavycoated Retrievere. I 1868 blev Belle, en Tweed Water Spaniel (nu uddød race) parret med Nous, og dette kuld resulterede i flere gule hvalpe og der udgjorde grundstammen til de golden retrievere vi kender i dag.
Efterkommere af Nous og Belle blev kombineret med Wavy- og Flat-coated retrievere, endnu en Tweed Water Spaniel, og en rød setter setter. Tweedmouth beholdte fortrinsvis de gule hvalpe til at fortsætte sit avlsprogram, mens de øvrige hvalpe blev foræret til venner og familie.
Ikke overraskende, tiltrak Tweedmouth's race opmærksomhed for sine færdigheder på jagtmarkerne. En af de mest kendte var Don of Gerwyn, en brun efterkommer til en af Tweedmouth's hunde, der vandt The International Gundog League trial i 1904.
Den Engelske Kennel Klub anerkendte officielt Golden Retrievere som en selvstændig race i 1911. På det tidspunkt blev racen klassificeret som Retriever — Gul eller Gylden. I 1920 blev racens navn officielt ændret til Golden Retriever.

Personlighed

En sød, rolig karakter er kendetegnet for racen. Golden Retrievere er opdrættet til at arbejde med mennesker, og er ivrig efter at behage sin ejer. En Golden skal, ligesom alle andre hunde, være godt opdraget og veltrænet for at få det mest muligt ud af sin genetiske arv.
Ligesom enhver anden race, har Golden Retrievere brug for tidlig socialisering – tilvænning til mange forskellige mennesker, oplevelser, lyde og situationer - mens de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Golden hvalp vokser op til at være en velafbalanceret hund.

Pasning

Golden Retrievers er bygget til action og elsker udendørs aktiviteter. Hvis du kan lide at vandre eller jogge, vil din Golden være glad for at følge med dig. Og hvis du har lyst til at kaste en bold i baghaven, vil en Golden være mere end glad for at lege med; som navnet antyder, elsker Goldens at apportere.
Daglige aktiviteter bestående af gå eller løbeture samt mental stimulering, vil sørge for at din Golden er rolig og tilpas indendøre. Hvis der slækkes på aktiviteterne, kan det hurtigt medføre adfærdsmæssige problemer.
Som andre retriever racer, elsker en Golden at bære noget I munden, og er derfor altid gladest hvis den kan få lov at bære noget for dig – om det er et par sokker, avisen eller en bold
En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser hurtigt, og derfor er det vigtigt at tage hensyn og passe på din hund mens den vokser, så den ikke skader led og knogler. Lad ikke din Golden løbe og lege på hårdt underlag eller op og ned ad trapper, før leddene er fuldt udviklede ved omkring 2 års alderen.

Foder

Hold din Golden I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.
Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.
En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser enormt hurtigt. Det er derfor vigtigt at give den et kvalitetsfoder, for at sikre den nødvendige og optimale næring og vitaminer mens hunden vokser.

Pelsens farve og pleje

Golden Retrievers har en tæt, vandafvisende yderpels med en tyk underuld. Nogle har en bølgende pels, mens andres er lige. Pelsen har faner på bagsiden af ​​forbenene og underbenet, med tykkere pels på brystet, bagben og hale.
Golden Retrievers fås I alle nuancer af gylden, fra lys til mørk. En Golden fælder moderat I løbet af sommer og vinter, og kraftigere i forår og efterår. Hvis du vil leve med en Golden, må du indstille dig på en vis mængde hundehår I dit hjem og på dit tøj.
En Goldens tykke pels betyder masser af pelspleje. Daglig børstning anbefales for at forhindre sammenfiltring - en gang om ugen er det absolutte minimum. Din Golden vil også have brug for et bad mindst en gang om måneden eller oftere, for at holde ham ren og duftende.
Daglig tandbørstning er den optimale made at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Goldens tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.
Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.
De store, tykke hængeører skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørene for rødme eller andre tegn på infektioner.
De store, tykke hængeører skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørene for rødme eller andre tegn på infektioner.
Væn din Golden til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.
Når du soignerer din Golden, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner. Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Golden i topform.

Børn og andre kæledyr

En stabil og velafbalanceret Golden Retriever siger ikke meget til larm eller postyr fra familiens børn, men den store hund kan nemt vælte mindre børn ved en fejl.
Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Ingen hund – uanset hvor venlig den er – bør efterlades uden opsyn med børn.
En Goldens attitude overfor andre kæledyr er des flere des bedre, og trives med selskab af andre hunde. Med den rette introduktion og træning, kan en Golden også omgås katte, kaniner og andre dyr.

Sundhed

Goldens er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle heldbredsmæssige problemer. Ikke alle Goldens får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem hvis du overvejer denne race. Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.
Hofteledsdysplasi (HD), Albueleds-dysplasi (AD), Osteochondritis dissecans (OCD), Cataracts, Progressive Retinal Atrophy (PRA), Ichthyosis, Subvalvular Aortic Stenosis, Allergi, Von Willebrand's sygdom, Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning), Epilepsi, Hypothyroidisme , Hemangiosarkom, osteosarkomEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
6 hvalpe - Golden retriever

Alder
8920 Randers Nv 
Ikke oplyst
Image
7 hvalpe - Golden retriever

Alder
8920 Randers Nv 
Ikke oplyst
Image
Golden retriever jagt linjer

Skønne mørke aktive golden retriever hvalpe, søger nye familier, de er født og opvokset i vores hjem, er med inde som ude. Er vant til mange lyde. De er vacc og chippet når de er rejse klar og har ...

Alder 8 uger
8990 Fårup
Image
4 hvalpe - Golden retriever

Alder
4100 Ringsted 
Ikke oplyst
Image
7 hvalpe - Golden retriever

Alder
6900 Skjern 
1000010000,-
Image
Ægte Golden Retriever hvalpe til salg

Golden Retriever hvalpe med DKK stamtavle til salg. Vi forventer hvalpe i midten af juli 2018, og hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra ca. i midten af september 2018. Læs meget mere på hje...

Alder
5750 Ringe
Image
Golden Retriever Hvalpe

Golden Retriever hvalpe med stamtavle sælges. Vi forventer hvalpe i midten af juli 2018 og hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra ca i midten af september 2018. Det er vigtigt for os at lave...

Alder
5750 Ringe
Image
9 hvalpe - Golden retriever

Alder
9600 Aars 
Ikke oplyst
Image
3 hvalpe - Golden retriever

Alder
8970 Havndal 
Ikke oplyst
Image
6 hvalpe - Golden retriever

Alder
6971 Spjald 
Ikke oplyst
Image
Golden Retriever hvalpe.

Hej. Så har vores dejlige tæve Daisy fået et kuld hvalpe, hvoraf der er et par hanner der mangler at blive reserveret. De er født d. 9 maj, så de vil være klar til at komme ud til deres nye fami...

Alder
4160 Herlufmagle
Image
Golden retriever. , hvalpe, 12 uger , salgklar Uge 35/36

Taiga får hvalpe i slutningen af uge 27. De er klar til at flytte hjemmefra uge 35/36. De forventes at blive mørkgyldne. Moderen familiehund og faderen bruges flittigt til jagt. Med stambog. Pris 9500...

Alder 12 uger
2720 Vanløse
Image
Golden retriever , hvalpe, 3 uger , salgklar 18.07.18

Golden retriever hvalpe sælges. 4 tæver er tilbage. Vores skønne Golden retriever Maggie har fået hvalpe. Maggie er en helt fantastisk familiehund, kærlig, godmodig, venlig mod alle, elsker børn. ...

Alder 3 uger
4800 Nykøbing F
Image
5 friske fyre søger nyt hjem

Mandela er klar til at sige farvel til sine 5 små mandlige logerende 13. juli, hvis vi kan finde nogle gode hjem til dem. Mandela er uden stamtavle, men en ren golden let gylden i farven, faren Atlas...

Alder
8740 Brædstrup
Image
Golden retriever hvalpe sælges

Golden retriever hvalpe, ægte, hvide. Emma har fået hvalpe d. 6/6. Hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra d. 1/8. Hvalpene vokser op inde hos os og vil komme ud og lege dagligt når de er ga...

Alder
9560 Hadsund
Image
Golden Retriever, hvalpe, 8 uger , salgklar midt august

Da vores dejlige hund Koko er blevet drægtig, forventer vi Golden Retriever hvalpe ca. midt juni 2018. Hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra ca. midt august 2018. Begge forældre er super dejl...

Alder 8 uger
2630 Taastrup
Image
12 hvalpe - Golden retriever

Alder
4100 Ringsted 
Ikke oplyst
Image
Golden retriever Hvalpe

GOLDADORS HVALPE🐾🐾🐾 Golden retriever/labrador, hvalpe 7 skønne hvalpe af dejlige og rolige forældre, er klar til at komme hjemmefra d. 4.8. Tre sorte (1 han og 2 tæver) og fire hvide (to h...

Alder
7600 Struer
Image
Søger hvid han Golden Retriever hvalp

Hvid Golden Retriver han hvalp søges. Søger hvid han hvalp til snarlig overtagelse. Skal være sund og rask og opvokset under gode vilkår. Vi bor på Lolland.

Alder
4900 Nakskov
Ikke oplyst
Image
Golden retriever

Vores golden retriever hvalpe sælges. 2 tæver og 4 drenge født den 06.06.2018. Vores dejlige Golden retriever (lys gylden) Bella har fået hvalpe. Bella er en helt fantastisk familiehund, kærlig, god...

Alder 1 uge
7430 Ikast
Image
7 hvalpe - Golden retriever

Alder
4100 Ringsted 
Ikke oplyst
Image
Voksen golden tæve søges

GOLDEN SØGES? Voksen Golden Retreiver  søges! Vi er en familie på fire med tre friske, hundeelskende børn på 6, 9 og 11 og en mor som arbejder hjemme fra og i sin fritid er hundepasser og hundetræner....

Alder
7800 Skive
Image
Dejlige Golden Retriever hanner

Mandela fødte 6 dejlige hvalpe, hvoraf der nu er smukke lyse hanner tilbage. Pt er der venteliste. De er klar til at flytte hjemmefra d. 13. juli, og er selvfølgelig chippet og tjekket med orme...

Alder
8740 Brædstrup
Image
Golden retriever, hvalpe, 8 uger , salgklar 15/8-2018

11 dejlige Golden retriever hvalpe, født 20/6 sælges. 6 hanner og 5 tæver. Forældre, Bella 6 år med tavle, Buller 9 år uden tavle. Hvalpene vil blive vaccineret,chippet, ormekur og sundhedsbog. Pr...

Alder 8 uger
7620 Lemvig