Cocker Spaniel

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Cocker Spaniel.


En Cocker Spaniel kaldes også: Cocker, Cockeren, Merry Cocker - ja kært barn har mange navne. De mange kælenavne, skyldes muligvis at det er en af de mest populære hunderacer, verdenen over.


Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Cocker Spaniel.

Kort og godt om racen Cocker Spaniel

 • En Cocker Spaniel passer ind i de fleste familier
 • Den kræver en del træning og stimulering

 • Racen er meget intelligent og yderst aktiv

 • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr

 • Da den er meget kærlig og trofast af sind
 • Cocker spaniel er den perfekte jagt - og sporhund

 • Lever typisk 12-15 år 

 • Hunnerne vejer 12-15 kilo - hannerne 13-16 kilo

 • Hunner er mellem 36 - 41 cm høj og hannerne 38 - 43 cm


Cocker Spaniels sind

Den velafbalancerede Cocker Spaniel har et mildt temperament. Den er kærlig, sød og elsker at deltage i familieaktiviteter. Den er legende, opmærksom, aktiv og nyder enhver aktivitet - alt fra en rask tur til at gå på jagt.

Cocker er kendt for at være en meget følsom hund, mentalt og fysisk. Den har en "blød" personlighed og reagerer ikke godt på for hård en behandling, nogle vil knurre eller snapper, hvis den er i smerte eller bange.

Tidlig socialisering og træning er afgørende for at din Cocker Spaniel bliver en velafbalanceret voksen hund. Den skal håndteres omhyggeligt og blidt for at bringe det bedste ud i dens personlighed.

En Cocker Spaniel arbejder typisk meget ivrigt og ihærdigt, og den har et ukompliceret forhold til andre hunde.

Den er derudover meget intelligent. Behandles den med respekt og bliver den tilstrækkeligt stimuleret, vil en Cocker Spaniel typisk være en nem hund at holde. 

Det er dog vigtigt, at den opdrages med konsekvent hånd, da den ellers vil overtage styringen og blive problematisk. Dette er dog ikke unikt for Cocker Spaniels.

Generelt er det en hunderace, som er fuld af livsglæde og energi. Den er blid og hengiven over for alle i familien - ligesom den er venlig overfor fremmede. Der gemmer sig dog også en beslutsom og selvstændig jagthund i den, som kræver meget aktivering.

Cocker Spaniels venlige natur gør dem til forfærdelige vagthunde. De har været velsignet med en dejlig portion tålmodighed, men alligevel et beskyttende temperament, der gør dem til meget gode familiehunde. 

Cocker spaniels kræver mindst en times aktiv motion om dagen, der vil involvere både fysisk og mentalt træning.

Ejere, der ikke kan eller vil bruge tilstrækkelig tid med deres Cocker Spaniel, bør ikke overveje denne race som et kæledyr. Manglende motion kan føre til destruktiv adfærd og aggression i Cocker Spaniels, præcist som alle hunderacer, tidlig socialisering med børn, andre mennesker og kæledyr fra tidlig alder er vejen til succes.

En Cocker Spaniels temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med din den Cocker Spaniel hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan en hvalp vil være, når den vokser op.

En Cocker Spaniels forhold til børn og andre kæledyrEn af grundene til, at racen Cocker Spaniel er så populær, er at det er en fantastisk familiehund. Den kommer godt ud af det med børn - så længe den er vokset op med dem, børnene er venlige og respektfulde overfor dyr. 

Men fordi Cocker Spaniels er følsomme væsner, skal alle interaktioner mellem en Cocker Spaniel og børn overvåges af en ansvarlig voksen. 

Du bør altid lære dine børn - eller andre børn, der ønsker at nærme sig din Cocker Spaniel - hvordan man begår sig over for en hund.

Cocker Spaniel kommer også godt ud af det sammen med andre familie kæledyr (givet korrekt træning og introduktioner), herunder hunde, katte og små dyr.


Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Cocker Spaniel, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 
Det kræver en Cocker Spaniel af motion og stimulering

En Cocker Spaniel er velegnet til at bo i en lejlighed - men selvfølgelig vil den nuttede hund da elske at bo i et hus med tilhørende have. 

Selvom racen ikke har brug for meget plads til at udfolde sig i hjemmet, har den brug for daglig aktivitet.

En Cocker Spaniel bør som minimum aktiveres en time om dagen, men kan sagtens bruge det meste af dagen ude sammen med dig. 

Racen er ikke glad for at være alene ude for længe af gangen, den kan reagere ved at grave eller gø for at holde sig underholdt. 

Den er altså mest tilfreds, når han er sammen med sin familie og deltager i aktiviteterne i hjemmet.

Trods en Cocker Spaniels smukke og milde udseende er den en sand jæger i hjertet. Derudover er racen dygtig til mange hunde sportsgrene, især agility og lydighed konkurrencer, jagt, flyball eller sporing. 

Cocker spaniels er ligesom de fleste hunde mere lydige, når de er fysisk og mentalt stimuleret, end når de keder sig. 

Kedsomhed kan føre til adfærdsproblemer, som du gerne vil undgå hvis du har dit hjem kært (eller naboer, hvis du bor i lejlighed).


Sådan opdrager du din Cocker Spaniel

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

 

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 

En hundetræner kalder denne process for socialisering.

At gå til hvalpetræning med din Cocker Spaniel, er en god start. Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Cocker Spaniel møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.


Cocker Spaniels er som tidligere nævnt en intelligent race, men nu skal du høre hvor intelligent racen i virkeligheden her. 

Racen bruges faktisk til at hjælpe forskere i undersøgelsen af kræft, ved at snuse cancer proteiner fra forskellige prøver. Deres små og kompakte størrelse samt venlige karakter, gør også Cocker Spaniels perfekt til at være service- og terapihund.

Så mon ikke din Cocker Spaniel har færdighederne til at lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, hvad enten du ønsker at bruge den som familie, - jagt eller show hund?


Ved opdragelse af en Cocker Spaniel , bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed

 • Fastholdelse

 • Belønning

 • KonsekventKendte sygdomme hos racen Cocker Spaniel

Racen Cocker Spaniel er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor. Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.

Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

 • Øjenproblemer
 • Autoimmun hæmolytisk anæmi (AIHA)
 • Hypothyroidisme
 • Primær seboré

 • Idiopatisk epilepsi
 • Patellar luxation

Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

En Cocker Spaniels gennemsnitsalder

En Cocker Spaniel bliver oftest mellem 12 - 15 år.


En Cocker Spaniels udseende og krav til pleje

Nogle vil men at der kun er få racer, så smukke som en velplejet Cocker Spaniel. Den tykke pels der til tider er bølget, er kort på hovedet og rykket men længere på ørerne, brystet, maven og benene.

Pelsplejen på en Cocker Spaniel er intens og kan være dyr. De fleste ejere vælger at have en professionel hundefrisør til at ordne den smukke pels hver 6-8 uge og priserne er som regel høje da det tager sin tid at ordne pelsen på en cocker spaniel.

Du bør børste hunden derhjemme på daglig basis, også selvom den går til frisøren hver 6-8 uge, daglig børstning holder nemlig pelsen fri for knuder. 

Hvis du er i tvivl om du har overskud til at ligge så meget arbejde i pelspleje, så er en Cocker Spaniel nok ikke det rette valg for dig.

Nogle ejere vælger at klippe pelsen kort, for at mindske arbejdet du bør dog være opmærksom på at trimning og badning hver 6-8 uge altså stadigvæk er en nødvendighed for at holde en Cocker Spaniel ren og pelsen kort.

Du bør introducere din Cocker Spaniel for pelspleje i en tidlig alder, dermed vil den vokse op med at pelspleje er en normal del af dens liv. 

På grund af racens følsomme personlighed, er det nødvendigt at introducere det i en tidlig alder, således at hunden lærer at processen hvorpå den bliver håndteret, børstet og larmen fra den elektriske klipper altså er en helt almindelig ting.

Racen Cocker Spaniel har hos mange dyrlæger og hundefrisører, et ry for at være alt andet end samarbejdsvillige. 

Den ærgerlige attitude fra hunden, stammer normalt fra manglende træning i hjemmet, hvor behagelige oplevelser for hunden ville gøre arbejdet nemmere for frisøren og samtidig være mere behageligt for den. En Cocker Spaniels negle skal klippes en gang om måneden (eller når den er til frisøren), ørerne skal kontrolleres en gang om ugen for snavs, rødme eller dårlig lugt som kan indikere infektion.

Cocker Spaniel er tilbøjelige til øre infektioner, så det er vigtigt at du er omhyggelig. Tør hundens ører hver uge med en vatrondel, der er fugtet med en mild pH-afbalanceret ørerens for at forhindre problemer.

Du kan med fordel bruge dybe smalle skåle til Cocker Spaniels mad og vand, på den måde kan hunden spise og drikke uden at ørerne bliver hverken fugtige eller snavset. 

Nogle ejere bruger et hårnet når hunden spiser for ekstra ører beskyttelse. 


En Cocker Spaniel fås i forskellige farver så som:

 • Sort
 • Brun
 • GyldenMix:

 • Sort/hvid
 • Orange/hvid
 • Lever/hvid Trefarvede:

 • Sort/hvid/tan

 • Roan (broget)


Historien om racen Cocker Spaniel

Den moderne Cocker Spaniel stammer fra spaniel familien. Ordet spaniel betyder "spansk hund", og det er generelt antaget, at de rent faktisk stammer fra Spanien. 

Ved 1800 tallet blev spanierne opdelt i to grupper: “Legetøjs hunde” (primært ledsagere) og store jagthunde. Jagthunde blev yderligere opdelt i land- og vand spaniel.

Cocker Spaniel blev navngivet ud fra deres ekspertise i at jage scolopax (fugle).

I slutningen af 1870'erne begyndte amerikanere at importere engelsk Cocker Spaniels til USA. En lever/hvid Cocker Spaniel ved navn Captain blev registreret i den første stambog i National American Kennel Club (senere kaldet American Kennel Club).

I 1885 blev en sort Cocker Spaniel ved navn Brush II registreret. Denne hund blev også importeret fra England af Commings Cocker Spaniel Kennel of New Hampshire.

Lige omkring den tid, i 1881, dannede Clinton Wilmerding og James Watson den amerikanske spaniel klub. Den ældste raceklub i Amerika, den omfattede oprindeligt mange typer spanier. 

Til sidst blev opdrættere splittet op i forskellige organisationer, da forskellene mellem Spaniel racerne blev raffineret.

Cocker Spaniels blev hurtigt populære både blandt opdrættere og offentligheden. Efterhånden begyndte nogle opdrættere at favorisere en mindre type Cocker Spaniel med en lidt anderledes form end den originale engelske Cocker. 

Disse mindre hunde var specielt populære til shows.

I 1936 dannede en gruppe engelske Cocker Spaniel-opdrættere en specialklub kendt som den engelske “Cocker Spaniel Club of America”, og de fik anerkendelse fra AKC for en engelsk type Cocker Spaniel.

To år senere fik klubben indført, for at styrke deres position, at engelske Cocker Spaniel ikke skulle opdrættes til amerikansk Cocker Spaniels.

I 1939 vandt en Cocker Spaniel ved navn CH My Own Brucie en pris ved det prestigefyldte Westminster Dog Show.

Brucies succes i showringen førte til en spektakulær stigning i Cocker Spaniels popularitet. Det opfordrede også amerikanske opdrættere til at koncentrere sig mere om opdræt til shows end til jagt, der gjorde kløften mellem amerikanske og engelske Cockers endnu større. 

I 1946 anerkendte den amerikanske kennelklub den amerikanske Cocker Spaniel og den engelske cocker spaniel som to forskellige racer.


Er du og racen Cocker Spaniel et godt match?

En Cocker Spaniel er en fantastisk hund for dig, der ønsker at investere tid i den kloge hund, samtidig med at gøre den til en del af familien.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Cocker Spaniel:

 1. Har du tid til at aktivere en Cocker Spaniel?

 2. Vil du elske at bruge tid på pelspleje?

 3. Har du massere af kærlighed at tilbyde den følsomme hund?Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala EditorEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Cocker spaniel Engelsk

Har 3 skønne prinsesser til salg Tæverne er alle ren engelsk cocker spaniel Mor og far er familiehunde men far har gode jagtgener Farve nu sort /hvid men allerede aftegninger med grå på 2 af ...

Alder
8600 Silkeborg
Image
Englesk Cocker Spaniel, hvalpe, 2 uger , salgklar 12september

Engelsk Cocker Spaniel begge forældre med stamtavler. Vores dejligt hund har født den 15. Julie. 3 hanhund og 6 hunhund. Alle sammen søger kærlige familier. når de er 8 uge gammel. D.12september . Hva...

Alder 2 uger
4262 Sandved
Image
Cockerspaniel , hvalpe, 5 uger , salgklar 26/8

De 7 skønneste hvalpe blev født d 1 juli - der er 1 han hvalp. tilbage til salg. Mor er ft cockerspaniel / far er cockerspaniel begge med stamtavle -hvalpene er uden. Stueopdrættet ,og selvfølgelig bl...

Alder 5 uger
3550 Slangerup
Image
Cocker spaniel, flere hvalpe, 3 uger , m. stamtavle, salgsklar September

Ft cocker hvalpe. Gabby den sødeste familie/jagthund og den stolte fader S FTCH Briarwisp Bomber af Guns Choice har fået 7 skønne hvalpe. 4 tæver og 3 hanner. Hvalpe leveres med stambog, chipning, o...

Alder 3 uger
4700 Næstved
Image
Cocker Spaniel, hvalpe, 3 uger , salgklar 13 september

Stueopdræt: Vores dejlige Cocker Spaniel-hvalpe er klar til at flytte hjemmefra den 13. september. De vokser op i vores gang og stue, tæt på os, så de allerede fra små er vandt til livet i en familie....

Alder 3 uger
4000 Roskilde
Image
Cocker spaniel, flere hvalpe, 8 uger , m. stamtavle, salgsklar 8/8

De er vaccineret, chipset, dyrlæge kontrolleret og har fået ormekur. Der medfølger hvalpepakke fra ROYAL CANIN. Træffes ikke Lørdag. Tæver 7500 kr . <b>Oplysninger:</b> Race: Cocker spaniel, stamtav...

Alder 8 uger
7361 Ejstrupholm
Image
Cocker Spaniel

Charmerende og helt uimodståelige hvalpe. 1 han blue/roan, 1 hun blue/roan, 2 hunner gul/hvid. Køkkenopdræt som vokser op under tip top forhold. Modern er utrolig smuk og er en super familiehund. Hval...

Alder 3 uger
8654 Bryrup
Image
Ft. Cockerspanielhvalpe

Ft. Cockerspanielhvalpe født d. 19.07. 19 og klar til nyt hjem d. 13.09.19 Far “Flash” er svensk mester 2 gange, er en hårdtgående jagthund og kontaktsøgende. Mor “Diva” er en jagtivrig lille lække...

Alder 4 uger
8752 Østbirk
Image
Cocker Spaniel

Dejlige røde Cocker Spaniel hvalpe til salg Liva blev parret med Zimba i juni og har nu født 5 dejlige Cocker spaniel hvalpe. De er klar til at flytte hjemmefra den 10.10. Jeg har en rød han til...

Alder 1 uge
3480 Fredensborg
Image
Cocker spaniel, hvalpe, 3 uger , salgklar 22. september

Engelsk cocker spaniel. Charmerende og helt uimodståelige hvalpe. 1 han blue/roan, 1 hun blue/roan, 2 hunner gul/hvid. Køkkenopdræt som vokser op under tip top forhold. Modern er utrolig smuk og er en...

Alder 3 uger
8654 Bryrup