Chihuahua

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Chihuahua.


Chihuahua er kendt for, at være verdens mindste hund.
Men at være lille betyder jo ikke nødvendigvis, at man ikke kan eje en verdens største personligheder - vel?

 

Kort og godt om Chihuahua

 • Chihuahua er verdens mindste hunderace
 • Den findes både med kort- og langhåret pels
 • Den trives ikke med kulde, og vil nemt begynde at ryste, hvis den fryser - så husk en trøje eller jakke til din lille firbenende ven, når det er koldt eller vejret er fugtigt  :-)
   
 • En Chihuahua knytter sig oftest helt tæt til én enkelt person
 • Og vil gerne med den person overalt
 • Meget gerne i skødet, så I er så tætte på hinanden som muligt
 • Chihuahua og vilde børn er en dårlig kombi, da en Chihuahua er meget skrøbelig og let kan blive skadet
 • Den kan være reserveret overfor fremmede,  så det er især vigtigt, at denne race bliver socialiseret fra hvalp af
   
 • Hold godt øje med din Chihuahua når I er ude, da dens størrelse gør den til et nemt bytte for større firbenede dyr- og fugle.
 • Chihuahuaen kan leve længe, helt op til 18 år
 • Den vejer 0,5 - 3 kilo
 • Og er alt mellem 15 - 25 cm høj

 
En Chihuahuas sind

Du skal ikke lade sig narre af, at racen Chihuahua er verdens mindste hund.
For inde i denne lille hunds krop (godt mast ud i alle tænkelige kroge - så der er plads til det hele)  der gemmer sig en af verdens største personligheder.  

En Chihuahua er en ægte charmetrold, som har det med, at knytte sig helt tæt til én enkelt person, som den er loyal overfor - og som den gerne vil være tæt på konstant. Her er den følsom, dristig og trives med en masse kærlighed og nusseri i skødet på dens ejer.

Dens lille størrelse, gør det nemt at opfylde dens højt ønskede krav om, at komme med på farten - ligegyldigt hvor turen går hen. Men den er meget mere end en taskehund.

For på trods at dens uskyldige udseende, så kræver en Chihuahua en del lydighedstræning. Uden træning vil denne kloge charmebøf styre hele din husstand, samt dem i møder på jeres gåture, som en gøende borgmester :-)

Den har en tendens til at glemme alt om dens lille størrelse, hvis den fx står overfor en større hund - her vil den også meget gerne være den, som sætter dagsordenen.

Så pas på, at den lille selvsikre ballademager ikke roder sig ud i problemer og kommer til skade, den er oftest meget mere skrøbelig end dens modstander.

Det betyder dog ikke, at racen Chihuahua er ond eller sky, for den vil meget gerne være social med andre mennesker og dyr. Den er blot opmærksom af natur og lidt skeptisk overfor fremmede.

Så det kan forventes, at den i første omgang er lidt reserveret når den ser nye ansigter. Men ro på, det skal nok komme, når den er klar.


Er Chihuahua og børn en god kombi?

Det er ikke fordi, at racen Chihuahua, ikke kan lide børn. Det er bare ikke altid en god kombi, især ikke hvis du ikke tager dine forholdsregler.
En Chihuahua er lille og skrøbelig og kan derfor nemt komme til skade.
 
Fx kan den springe ud af et barns hænder og falde ned på gulvet, og den kan have svært ved at forsvare sig, hvis den bliver hevet og flået i. Det er større hunde bare bedre bygget til.

Det kan derfor ikke anbefales, at anskaffe sig en Chihuahua, hvis man har små børn i huset. Selvom Chihuahuaen trives bedst i rolige familier, så betyder det ikke at den ikke må komme i nærheden af små børn - det vil derimod være sundt for den, at interagere med dem.

Det er faktisk vigtigt at det sker, og endda  fra en tidlig alder, så den lærer ikke at være bange for børn, når den støder på dem senere i livet. Det samme gælder også andre dyr, den møder.

Ved socialiseringen med børn og andre dyr, bør du blot være OBS på følgende:

 • Børn må kun må holde din Chihuahua når de sidder nede på gulvet, så risikoen for at tabe den ikke er til stede.
 • Du overvåger selvfølgelig altid samværet, når børn sidder med din Chihuahua, så du forhindrer at den bliver bidt i øret eller trukket i halen m.v. (det er jo ikke altid at børnene forstår, at hunden ikke synes at det er sjovt) og en Chihuahua er alt for lille og svag til at vride sig fri, fra et par fastholdende barnehænder.

 
Det kræver en Chihuahua af motion og stimulering

På trods af dens lille størrelse har en Chihuahua - ligesom alle andre hunde - brug for motion og træning.
Kortere gåture, er normalt nok motion til at holde racen sund og i form.

Men overraskende for en del nye Chihuahua ejere er, at den er en lille krudtugle i forklædning, med en kæmpe mængde energi.

Chihuahua elsker nemlig at være udenfor og løber gerne og jager egern i baghaven, eller leger med dig - bogstavelig talt lige så længe, som du har lyst.

Den er nærmest villige til at løbe rundt for evigt, og først stoppe når den falder om af træthed.
Det er derfor vigtigt at du som ejer sørger for, at din Chihuahua ven ikke kører sig selv helt ud, især på varme dage.

Det lille pus kan simpelthen ikke selv styre det, så hvis du begynder at fornemme træthedstegn hos din Chihuahua, så er det nok tid til en lille pause - evt. med en lur eller lidt nusseri på dit skød - det vil den elske.

På grund af dens energi, opmærksomhed og intelligens gør den sig især succesfuld i hunde sportsgrene som agility og lydighed - også i film er den ofte brugt.  

En vigtigt ting at understrege er, at lige så meget som en Chihuahua elsker at lege udendørs, lige så lidt vil det fungere for den at være udehund - altså at bo udendørs.

For det første er den ikke god til kulde, og for det andet er den avlet som følgesvend, og har det derfor bedst med at være sammen med dig.

 

Sådan opdrager du din Chihuahua

En Chihuahua kræver en erfaren hundeejer.

Jovist den ser mega nuttet og sød ud, men ligesom med så meget andet ved denne lille hund, må du ikke lade dig blænde af dens bedårende udseende.

Den kan nemlig være svær at træne hvis du ikke har erfaring, tålmodighed og er fastholdende.

De regler du har sat for din Chihuahua, er vigtigte at holde fast på.
Hvis ikke, vil du efter kort tid opdage, at din højt elskede lænestol ikke længere tilhører dig - den er nemlig i mellemtiden blevet optaget, at intet mindre end din lille Chihuahua.

Lad derfor aldrig din Chihuahua løbe afsted med noget, som den i reglen ikke må.

Den er kendt for, at have lidt af et "terrier" temperament, så en fast men blid og tålmodig træning, med hjælp fra godbidder, ros og leg, skaber de bedste resultater.


Ved opdragelse af en Chihuahua, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Blid træning

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv har meget stor indflydelse på, hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

En hundetræner kalder denne proces for socialisering.

Og det er især vigtigt at en Chihuahua, bliver socialiseret fra en tidlig alder, da en Chihuahua, som  ikke er blevet socialiseret fra hvalp af,  kan blive meget krævende og virke skræmt og fjendtligt overfor fremmede i dens voksenliv. Den skal derfor udsætter for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser som hvalp - så meget som muligt.

Vedrørende renlighedstræning er Chihuahua racen rimelig nem, som de fleste andre hunderacer. Så længe du sørger for, at den kommer ud ofte efter en nogenlunde fast tidsplan - en Chihuahua hvalp skal ud, så snart den vågner om morgenen, efter hvert måltid, efter lur, efter lege og lige før sengetid.

 
Kendte sygdomme hos Chihuahua hunden

Størstedelen af alle Chihuahuaer, er sunde og raske hunde.

Men det skal nævnes, at racen har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  

Chihuahua opdrættere har fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

Er du på udkig efter en Chihuahua, så er det en god ide, at spørge opdrætteren ind til sundheds undersøgelserne og hvad man evt. skal være opmærksom på.

De typisk forekommende sygdomme, der er kendt for at kunne påvirke en Chihuahua, omfatter hjerteproblemer som patent ductus arteriosus, mitral ventil sygdom,  øje-sygdom og patellar luxation, som de fleste mindre hunde er i risiko for at få. Derudover er Idiopatisk epilepsi også kendt for at forekomme i racen.

Mindre alvorligt er, at en Chihuahua har tendens til at ryste ofte i situationer hvor den er spændt, stresset eller fryser, man ved ikke hvorfor - men det er ganske ufarligt.

Endeligt skal det nævnes, at en Chihuahua har, modsat andre hunde (oftest), en åben fontanel også kaldt molera - altså den er født med en blød plet på toppen af dens hoved også ligesom en menneske baby. På mennesker lukker denne bløde plet sig i takt med at de vokser, men for en Chihuahuas vedkommende lukker den sig nogle gange ikke helt, hvilket gør racen ekstra følsom for slag i hovedet.
 

Chihuahuaens gennemsnitsalder

En Chihuahua kan leve i helt op til 18 år.
 

Hvordan ser en Chihuahua ud?

Som du nok har gættet, er Chihuahua racen den mindste hund i verden. Endnu et kendetegn ved racen er dens afrundede hoved, som lidt ligner et æble, udstyret med to spidse flagermus-øre og en fin lille opstoppernæse. Noget helt unikt ved Chihuahuaen er, at den øverst på hoved har en blød plet, som kaldes en molera. Det er den samme bløde plet, som vi mennesker er født med.

Der findes både kort og langhåret Chihuahuaer, i mange forskellige farver og aftegn.

De typiske farver er sort, hvid, fawn, chokolade, grå i alle nuancer.


Den korthåret Chihuahua

Den korthåret Chihuahua har en glat skinnende pels, som sidder meget tæt.

Pelsen i  dens hoved og på ørerne er dog knapt så tætsiddende som på resten af dens krop.

 
Den langhåret Chihuahua

Den langhåret Chihuahua har en blød pels, der enten er flad eller let krøllet.

På kroppen er det næsten lige så glat og skinnende som en korthåret Chihuahua, men pelsen på ørerne på en langhåret Chihuahua er mere frynset, og halen meget mere fyldig. Dens ben er også dækket af en længere pels, der hvis man har en god fantasi kan ligne små bukser. Uanset kort- eller langt hår, så fungerer en Chihuahua ikke godt med kulde, da racen ikke har et tykt fedtlag, eller en voldsom tung pels, som kan holde den varm.

Det er derfor en god ide, at have en lun trøje eller jakke til din Chihuahua, når vejret er køligt eller fugtigt.


 
Pleje af en Chihuahua

Pelsplejen på en Chihuahua afhænger af om den er langhåret eller korthåret.

Den korthåret kræver ikke samme regelmæssige børstning og bad, mens den langhåret gerne skal have sin pels børstet igennem mindst en gang om ugen for at undgå knuder.

Ved regelmæssig børstning behøver en Chihuahua ikke at blive badet mere en gang hver eller hver anden måned, med en egnet hundeshampoo.

Fælles for både en lang- og korthåret Chihuahua er, at de kan have tilbøjelighed til at opbygge en del ørevoks.

En Chihuahuas øre er derfor et vigtigt område at kontrollere, når du plejer den. Kan du lugte eller ser noget inde i dens øre, skal du rense øret med en vatrondel og et rensemiddel, du har fået anbefalet af din dyrlæge.

Er din Chihuahuas øre tørre langs kanten, kan du massere det med en smule baby eller kokosolie.
 
Den er også kendt for at have hurtigt voksende negle, og de skal derfor klippes jævnligt. Du ved når de er for lange, når du kan høre dem klikke på gulvet når din Chihuahua går i hjemmet. Jo tidligere du introducerer din Chihuahua til at få klippet negle, desto mindre stressende er oplevelsen for den.
 
Tandpleje er også en nødvendighed, da en Chihuahua oftest har dårlig tandhygiejne.
At børste dens tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Chihuahua er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen. 

Sidst men ikke mindst, har nogle Chihuahuaer tendens til at udvikle tårepletter under øjnene. Du bør derfor omhyggeligt tørre dens øjnene, og hvis nødvendigt købe produkter som kan hjælpe med at fjerne pletterne.


Historien om Chihuahua

Chihuahuaens oprindelse er stadig et mysterium, men forskere har to mulige teorier.

Den ene og mest sandsynlige er, at racen stammer tilbage fra Toltec folket i  Mexico.

Der er nemlig fundet rester af en lille hund, lignende den Chihuahua vi kender i dag, som stammer helt tilbage fra det 9. århundrede.

Den som er blevet fundet er dog lidt større og tungere, men har præcis de samme struttende flagermus-øre og et rundt hjerteformet hoved.

I  Toltec-civilisationen blev den kære lille hund, kaldt Techichi.

Senere blev Toltec-folket, overmandet af Aztekerne, som tog hunden Techichi til sig.

Her boede racen i templer, og udover at bruge den som kilde til mad og skind, så blev denne race i høj grad også brugt til aztekiske religiøse ritualer.

Aztekerne troede nemlig at Techichi havde guddommelige kræfter ift at:

 • Se ud i fremtiden
 • Helbrede syge
 • Vejlede døde menneskesjæle sikkert og trygt til den åndelige verden

Den anden teori er, at små hårløse hunde, stammer fra Kina, men blev bragt til Mexico af spanske handelsmænd. Her parrede hundene sig, med andre små indfødte hunde, og på den måde kom racen Chihuahuaen til.  

Uanset hvilken teori der er korrekt, blev den korthårede Chihuahua, vi kender i dag, opdaget i 1850'erne i den mexicanske delstat Chihuahua, som racen har sit navn opkaldt efter.  

Den langhårede Chihuahua blev sandsynligvis senere skabt via avl mellem en korthåret Chihuahua og en papillon eller pomeranian.


Er du og racen Chihuahua et match?

Chihuahuaen er en nem hund, når først du har sat dig ind i dens sind og behov og kan finde ud af at håndtere dem.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Chihuahua:

 1. Er du et erfarent hundemenneske, der kender til lydighedstræning?
 2. Er din hund din bedste ven, som du nyder at have med dig overalt?
 3. Du har ikke små vilde børn?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala EditorEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Chihuahua

To skønne, unge drenge på hhv. 13 (den sorte, Bob) og 17 (den creme, Ice) mdr. sælges desværre, da vi ikke kan få det til at hænge sammen med familielivet og ny boligsituation. De er vokset op sammen ...

Alder 12 mdr.
2670 Greve
Image
Chihuahua

Race: Chihuahua Farve: Sort/tan Køn: Hun Vægt: 5,4 kg Alder: 6½ år Pris: 3000,00 Fire chihuahua-søskende er landet hos Dyreværnet i Kolding, efter at have levet hele deres liv isoleret med der...

Alder 6½ år
6000 Kolding
Image
Chihuahua

Race: Chihuahua Farve: lys brun med hvid blis Køn: Hun Vægt: 4,15 Alder: 6½ år Pris: 3000,00 Fire chihuahua-søskende er landet hos Dyreværnet i Kolding, efter at have levet hele deres liv isol...

Alder 6½ år
6000 Kolding
Image
Chihuahua Uden navn

Chihuahua han hvalp sælges. Han bliver 8 uger her idag d.24/7-19, så han er parat til at finde sin nye forældre. Han er en dejlig hvalp med et nysgerrigt sind, og han har meget gåpåmod. Liges...

Alder
6392 Bolderslev
Image
Chihuahua, hanhund, hvalp, 2 uger , m. stamtavle, salgsklar 14/9-19

Hej Vi er 2 dejlige sorte chihauhau hanner som søger vores forever hjem vi er med stamtavle i DDH og mor og far er avls godkendt og er teste for patella vi bor sammen med vores mor og far og vores sø...

Alder 2 uger
4970 Rødby
Image
Chihuahua, hund, 4 år

Min søde lille Chihuahua, Øivind, søger et nyt hjem. Han er 4 år gammel og uden stamtavle. Han stresser desværre helt vildt over min søn på 1,5 år. Så et hjem uden små børn er et krav. Derudover er h...

Alder 4 år
4470 Svebølle
Image
Dværgpinscher, flere hvalpe, 1 uge , salgsklar 30-September.

Smukke chihuahua/dværgpinscher hvalp, Super smukke og skønne. ( STUEOPDRÆT ) Det er en super blandning , som jeg har haft de sidste mange år. Hvalpene kan flytte hjemme fra den 30 September 2019, hvor...

Alder 1 uge
4200 Slagelse
Image
Chihuahua , hund, 8 mdr.

2 hanner. <b>Oplysninger:</b> Racer: Chihuahua Alder: 8 mdr. Type: Hund

Alder 8 mdr.
4700 Næstved
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 7 uger , m. stamtavle, salgsklar 7. juni 2019

Vores skønne små pelsdutter søger nu deres nye familier. De er skønne, livlige og opsøgende. Deres haler står sjældent stille og de vil rigtig gerne lege og nusse. De er vokset op midt i vores stue o...

Alder 7 uger
4700 Næstved
Image
Chiuahua, hund, 12 mdr.

Mille søger en ny familie som vil give hende et godt hjem, da omstændighederne gør at vi ikke har den optimale tid til hende, Mille er vant til børn i alle aldre og hun er fra marts 2018. <b>Oplysni...

Alder 12 mdr.
6430 Nordborg
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 10 uger

Lilla, tæve, korthåret Chokolade, tæve, korthåret Chokolade tan, han, korthåret Brindel, han korthåret (Kan være lidt reserveret overfor folk han ikke kender) Blå Brindel, han, korthåret Hvid, han,...

Alder 10 uger
4990 Sakskøbing
Image
chihuahua, hvalpe, 6 uger , salgklar 28/9

De skønneste Chihuahua hvalpe, søger de bedste hjem. 4 skønne piger og en dreng. Begge forældre haves, vant til børn, støvsuger, og almindelig hverdag. Du får hvalpe pakke med. Dyrlæge tjek, vac, orme...

Alder 6 uger
3520 Farum
Image
Chihuahua, hund, 12 mdr.

Theo er en super sød og dejlig chihuahua som lige er fyldt 1 år. Han er lidt nervøst anlagt (men det er jo også lige alderen), så han skal som regel se nye mennesker an. Når han er blevet tryg så elsk...

Alder 12 mdr.
4000 Roskilde
Image
Chihuahua, hanhund, 4 mdr.

Sød og rar lille hanhund sælges, han kommer. Direkte fra moren. Da jeg har haft tvivl om hvor Hvidt jeg ville beholde ham sælges han lidt senere en normalt. Bliver kun solgt til blivende trygt hjem, o...

Alder 4 mdr.
2100 København Ø
Image
Chihuahua, hvalpe, 8 uger , salgklar 15/9

3 stueopdrættede chihuahuahvalpe sælges til kærlige og blivende hjem. Cirkeline - korthåret pige i hvid og brun Ludwig - korthåret dreng fawn Nutella - korthåret dreng i chokoladefarvet. De er alle me...

Alder 8 uger
4863 Eskilstrup
Image
chihuahua, hvalpe, 5 uger , salgklar 4/10-19

søde langhårede chihuahua hvalpe ( drenge). sælges, fra privat hjem. De er vant til hunde, kat og børn. sælges kun til kærlige blivende hjem. Kontakt besøg på . telefon de har fået ormekur og bliver v...

Alder 5 uger
5330 Munkebo
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 6 uger , m. stamtavle, salgsklar 11.10.2019

Super dejlige hvalpe. Registreret i Dansk Kennel Klub (DKK) opdrættet efter DKK og Klubben for Små Selskabshundes. (KSS) etiske avlsanbefalinger. De er nu ved at Styrte rundt og lege med legetøj, hina...

Alder 6 uger
4720 Præstø
Image
Chihuahua , hvalpe, 5 uger , salgklar 17/11

2 hanner De er mega glade, legesyge, elsker at kæle og er allerede vandt til andre hunde. 5000 kr Kan reserveres til 1000 kr . Racer: Chihuahua Alder: 5 uger Type: Hvalpe Salgsklar pr.: 17/...

Alder 5 uger
4700 Næstved
Image
Chihuahua, hund, 5 mdr. , salgklar Nu

Af personlige årsager går jeg af med vores hund. Han er født 19 april 2019. Han er chippet og vaccineret. Han er chihuahua og fuld af ballade. Han er renlig og vand til at være alene hjemme. Jeg fra ...

Alder 5 mdr.
4800 Nykøbing F
Image
Chihuahua, hvalpe, 3 uger , salgklar 1/11-2019

Chihuahua hvalp sælges, er 3 uger gamle. Kunne du tænke dig at høre mere? Så læs med her. Muggi, som er en tæve, vil være klar til at få en ny kærlig familie d. 1/11-2019. Det vil være muligt at kom...

Alder 3 uger
4171 Glumsø
Image
Chihuahua, hvalpe, 4 uger , salgklar 21.10.19

Reneresede Chihuahua hvælpe sælges . Den 25.08.19 kom disse 4 små vidundere til verden. Så den 21.10.19 skal de ud og opleve verden, måske sammen med dig. Der er 3 piger og 1 dreng. Den sorte er en ...

Alder 4 uger
7130 Juelsminde
Image
Chihuahua

Skønne Malte søger nyt kærligt hjem, gerne med erfaring i de helt små racer Vi ved meget lidt om Malte, men han er meget social, både ift. mennesker og andre hunde. Han har tidligere boet med anden C...

Alder 7 år og 3 måneder
5592 Ejby
Image
Chihuahua, hund, 8 mdr. , salgklar 04/10/2019

6,uger, Min skønne lille pige. har fået sig et lækkert kuld på 3 af de skønneste små chihuahuaer. Som er salgsklar 04/10/2019. Der er 2 drenge og 1 pige i kuldet. Drengene er hvide med sort og hedder...

Alder 8 mdr.
2300 København S