Chihuahua

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Chihuahua.


Chihuahua er kendt for, at være verdens mindste hund.
Men at være lille betyder jo ikke nødvendigvis, at man ikke kan eje en verdens største personligheder - vel?

 

Kort og godt om Chihuahua

 • Chihuahua er verdens mindste hunderace
 • Den findes både med kort- og langhåret pels
 • Den trives ikke med kulde, og vil nemt begynde at ryste, hvis den fryser - så husk en trøje eller jakke til din lille firbenende ven, når det er koldt eller vejret er fugtigt  :-)
   
 • En Chihuahua knytter sig oftest helt tæt til én enkelt person
 • Og vil gerne med den person overalt
 • Meget gerne i skødet, så I er så tætte på hinanden som muligt
 • Chihuahua og vilde børn er en dårlig kombi, da en Chihuahua er meget skrøbelig og let kan blive skadet
 • Den kan være reserveret overfor fremmede,  så det er især vigtigt, at denne race bliver socialiseret fra hvalp af
   
 • Hold godt øje med din Chihuahua når I er ude, da dens størrelse gør den til et nemt bytte for større firbenede dyr- og fugle.
 • Chihuahuaen kan leve længe, helt op til 18 år
 • Den vejer 0,5 - 3 kilo
 • Og er alt mellem 15 - 25 cm høj

 
En Chihuahuas sind

Du skal ikke lade sig narre af, at racen Chihuahua er verdens mindste hund.
For inde i denne lille hunds krop (godt mast ud i alle tænkelige kroge - så der er plads til det hele)  der gemmer sig en af verdens største personligheder.  

En Chihuahua er en ægte charmetrold, som har det med, at knytte sig helt tæt til én enkelt person, som den er loyal overfor - og som den gerne vil være tæt på konstant. Her er den følsom, dristig og trives med en masse kærlighed og nusseri i skødet på dens ejer.

Dens lille størrelse, gør det nemt at opfylde dens højt ønskede krav om, at komme med på farten - ligegyldigt hvor turen går hen. Men den er meget mere end en taskehund.

For på trods at dens uskyldige udseende, så kræver en Chihuahua en del lydighedstræning. Uden træning vil denne kloge charmebøf styre hele din husstand, samt dem i møder på jeres gåture, som en gøende borgmester :-)

Den har en tendens til at glemme alt om dens lille størrelse, hvis den fx står overfor en større hund - her vil den også meget gerne være den, som sætter dagsordenen.

Så pas på, at den lille selvsikre ballademager ikke roder sig ud i problemer og kommer til skade, den er oftest meget mere skrøbelig end dens modstander.

Det betyder dog ikke, at racen Chihuahua er ond eller sky, for den vil meget gerne være social med andre mennesker og dyr. Den er blot opmærksom af natur og lidt skeptisk overfor fremmede.

Så det kan forventes, at den i første omgang er lidt reserveret når den ser nye ansigter. Men ro på, det skal nok komme, når den er klar.


Er Chihuahua og børn en god kombi?

Det er ikke fordi, at racen Chihuahua, ikke kan lide børn. Det er bare ikke altid en god kombi, især ikke hvis du ikke tager dine forholdsregler.
En Chihuahua er lille og skrøbelig og kan derfor nemt komme til skade.
 
Fx kan den springe ud af et barns hænder og falde ned på gulvet, og den kan have svært ved at forsvare sig, hvis den bliver hevet og flået i. Det er større hunde bare bedre bygget til.

Det kan derfor ikke anbefales, at anskaffe sig en Chihuahua, hvis man har små børn i huset. Selvom Chihuahuaen trives bedst i rolige familier, så betyder det ikke at den ikke må komme i nærheden af små børn - det vil derimod være sundt for den, at interagere med dem.

Det er faktisk vigtigt at det sker, og endda  fra en tidlig alder, så den lærer ikke at være bange for børn, når den støder på dem senere i livet. Det samme gælder også andre dyr, den møder.

Ved socialiseringen med børn og andre dyr, bør du blot være OBS på følgende:

 • Børn må kun må holde din Chihuahua når de sidder nede på gulvet, så risikoen for at tabe den ikke er til stede.
 • Du overvåger selvfølgelig altid samværet, når børn sidder med din Chihuahua, så du forhindrer at den bliver bidt i øret eller trukket i halen m.v. (det er jo ikke altid at børnene forstår, at hunden ikke synes at det er sjovt) og en Chihuahua er alt for lille og svag til at vride sig fri, fra et par fastholdende barnehænder.

 
Det kræver en Chihuahua af motion og stimulering

På trods af dens lille størrelse har en Chihuahua - ligesom alle andre hunde - brug for motion og træning.
Kortere gåture, er normalt nok motion til at holde racen sund og i form.

Men overraskende for en del nye Chihuahua ejere er, at den er en lille krudtugle i forklædning, med en kæmpe mængde energi.

Chihuahua elsker nemlig at være udenfor og løber gerne og jager egern i baghaven, eller leger med dig - bogstavelig talt lige så længe, som du har lyst.

Den er nærmest villige til at løbe rundt for evigt, og først stoppe når den falder om af træthed.
Det er derfor vigtigt at du som ejer sørger for, at din Chihuahua ven ikke kører sig selv helt ud, især på varme dage.

Det lille pus kan simpelthen ikke selv styre det, så hvis du begynder at fornemme træthedstegn hos din Chihuahua, så er det nok tid til en lille pause - evt. med en lur eller lidt nusseri på dit skød - det vil den elske.

På grund af dens energi, opmærksomhed og intelligens gør den sig især succesfuld i hunde sportsgrene som agility og lydighed - også i film er den ofte brugt.  

En vigtigt ting at understrege er, at lige så meget som en Chihuahua elsker at lege udendørs, lige så lidt vil det fungere for den at være udehund - altså at bo udendørs.

For det første er den ikke god til kulde, og for det andet er den avlet som følgesvend, og har det derfor bedst med at være sammen med dig.

 

Sådan opdrager du din Chihuahua

En Chihuahua kræver en erfaren hundeejer.

Jovist den ser mega nuttet og sød ud, men ligesom med så meget andet ved denne lille hund, må du ikke lade dig blænde af dens bedårende udseende.

Den kan nemlig være svær at træne hvis du ikke har erfaring, tålmodighed og er fastholdende.

De regler du har sat for din Chihuahua, er vigtigte at holde fast på.
Hvis ikke, vil du efter kort tid opdage, at din højt elskede lænestol ikke længere tilhører dig - den er nemlig i mellemtiden blevet optaget, at intet mindre end din lille Chihuahua.

Lad derfor aldrig din Chihuahua løbe afsted med noget, som den i reglen ikke må.

Den er kendt for, at have lidt af et "terrier" temperament, så en fast men blid og tålmodig træning, med hjælp fra godbidder, ros og leg, skaber de bedste resultater.


Ved opdragelse af en Chihuahua, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Blid træning

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv har meget stor indflydelse på, hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

En hundetræner kalder denne proces for socialisering.

Og det er især vigtigt at en Chihuahua, bliver socialiseret fra en tidlig alder, da en Chihuahua, som  ikke er blevet socialiseret fra hvalp af,  kan blive meget krævende og virke skræmt og fjendtligt overfor fremmede i dens voksenliv. Den skal derfor udsætter for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser som hvalp - så meget som muligt.

Vedrørende renlighedstræning er Chihuahua racen rimelig nem, som de fleste andre hunderacer. Så længe du sørger for, at den kommer ud ofte efter en nogenlunde fast tidsplan - en Chihuahua hvalp skal ud, så snart den vågner om morgenen, efter hvert måltid, efter lur, efter lege og lige før sengetid.

 
Kendte sygdomme hos Chihuahua hunden

Størstedelen af alle Chihuahuaer, er sunde og raske hunde.

Men det skal nævnes, at racen har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  

Chihuahua opdrættere har fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

Er du på udkig efter en Chihuahua, så er det en god ide, at spørge opdrætteren ind til sundheds undersøgelserne og hvad man evt. skal være opmærksom på.

De typisk forekommende sygdomme, der er kendt for at kunne påvirke en Chihuahua, omfatter hjerteproblemer som patent ductus arteriosus, mitral ventil sygdom,  øje-sygdom og patellar luxation, som de fleste mindre hunde er i risiko for at få. Derudover er Idiopatisk epilepsi også kendt for at forekomme i racen.

Mindre alvorligt er, at en Chihuahua har tendens til at ryste ofte i situationer hvor den er spændt, stresset eller fryser, man ved ikke hvorfor - men det er ganske ufarligt.

Endeligt skal det nævnes, at en Chihuahua har, modsat andre hunde (oftest), en åben fontanel også kaldt molera - altså den er født med en blød plet på toppen af dens hoved også ligesom en menneske baby. På mennesker lukker denne bløde plet sig i takt med at de vokser, men for en Chihuahuas vedkommende lukker den sig nogle gange ikke helt, hvilket gør racen ekstra følsom for slag i hovedet.
 

Chihuahuaens gennemsnitsalder

En Chihuahua kan leve i helt op til 18 år.
 

Hvordan ser en Chihuahua ud?

Som du nok har gættet, er Chihuahua racen den mindste hund i verden. Endnu et kendetegn ved racen er dens afrundede hoved, som lidt ligner et æble, udstyret med to spidse flagermus-øre og en fin lille opstoppernæse. Noget helt unikt ved Chihuahuaen er, at den øverst på hoved har en blød plet, som kaldes en molera. Det er den samme bløde plet, som vi mennesker er født med.

Der findes både kort og langhåret Chihuahuaer, i mange forskellige farver og aftegn.

De typiske farver er sort, hvid, fawn, chokolade, grå i alle nuancer.


Den korthåret Chihuahua

Den korthåret Chihuahua har en glat skinnende pels, som sidder meget tæt.

Pelsen i  dens hoved og på ørerne er dog knapt så tætsiddende som på resten af dens krop.

 
Den langhåret Chihuahua

Den langhåret Chihuahua har en blød pels, der enten er flad eller let krøllet.

På kroppen er det næsten lige så glat og skinnende som en korthåret Chihuahua, men pelsen på ørerne på en langhåret Chihuahua er mere frynset, og halen meget mere fyldig. Dens ben er også dækket af en længere pels, der hvis man har en god fantasi kan ligne små bukser. Uanset kort- eller langt hår, så fungerer en Chihuahua ikke godt med kulde, da racen ikke har et tykt fedtlag, eller en voldsom tung pels, som kan holde den varm.

Det er derfor en god ide, at have en lun trøje eller jakke til din Chihuahua, når vejret er køligt eller fugtigt.


 
Pleje af en Chihuahua

Pelsplejen på en Chihuahua afhænger af om den er langhåret eller korthåret.

Den korthåret kræver ikke samme regelmæssige børstning og bad, mens den langhåret gerne skal have sin pels børstet igennem mindst en gang om ugen for at undgå knuder.

Ved regelmæssig børstning behøver en Chihuahua ikke at blive badet mere en gang hver eller hver anden måned, med en egnet hundeshampoo.

Fælles for både en lang- og korthåret Chihuahua er, at de kan have tilbøjelighed til at opbygge en del ørevoks.

En Chihuahuas øre er derfor et vigtigt område at kontrollere, når du plejer den. Kan du lugte eller ser noget inde i dens øre, skal du rense øret med en vatrondel og et rensemiddel, du har fået anbefalet af din dyrlæge.

Er din Chihuahuas øre tørre langs kanten, kan du massere det med en smule baby eller kokosolie.
 
Den er også kendt for at have hurtigt voksende negle, og de skal derfor klippes jævnligt. Du ved når de er for lange, når du kan høre dem klikke på gulvet når din Chihuahua går i hjemmet. Jo tidligere du introducerer din Chihuahua til at få klippet negle, desto mindre stressende er oplevelsen for den.
 
Tandpleje er også en nødvendighed, da en Chihuahua oftest har dårlig tandhygiejne.
At børste dens tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Chihuahua er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen. 

Sidst men ikke mindst, har nogle Chihuahuaer tendens til at udvikle tårepletter under øjnene. Du bør derfor omhyggeligt tørre dens øjnene, og hvis nødvendigt købe produkter som kan hjælpe med at fjerne pletterne.


Historien om Chihuahua

Chihuahuaens oprindelse er stadig et mysterium, men forskere har to mulige teorier.

Den ene og mest sandsynlige er, at racen stammer tilbage fra Toltec folket i  Mexico.

Der er nemlig fundet rester af en lille hund, lignende den Chihuahua vi kender i dag, som stammer helt tilbage fra det 9. århundrede.

Den som er blevet fundet er dog lidt større og tungere, men har præcis de samme struttende flagermus-øre og et rundt hjerteformet hoved.

I  Toltec-civilisationen blev den kære lille hund, kaldt Techichi.

Senere blev Toltec-folket, overmandet af Aztekerne, som tog hunden Techichi til sig.

Her boede racen i templer, og udover at bruge den som kilde til mad og skind, så blev denne race i høj grad også brugt til aztekiske religiøse ritualer.

Aztekerne troede nemlig at Techichi havde guddommelige kræfter ift at:

 • Se ud i fremtiden
 • Helbrede syge
 • Vejlede døde menneskesjæle sikkert og trygt til den åndelige verden

Den anden teori er, at små hårløse hunde, stammer fra Kina, men blev bragt til Mexico af spanske handelsmænd. Her parrede hundene sig, med andre små indfødte hunde, og på den måde kom racen Chihuahuaen til.  

Uanset hvilken teori der er korrekt, blev den korthårede Chihuahua, vi kender i dag, opdaget i 1850'erne i den mexicanske delstat Chihuahua, som racen har sit navn opkaldt efter.  

Den langhårede Chihuahua blev sandsynligvis senere skabt via avl mellem en korthåret Chihuahua og en papillon eller pomeranian.


Er du og racen Chihuahua et match?

Chihuahuaen er en nem hund, når først du har sat dig ind i dens sind og behov og kan finde ud af at håndtere dem.

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Chihuahua:

 1. Er du et erfarent hundemenneske, der kender til lydighedstræning?
 2. Er din hund din bedste ven, som du nyder at have med dig overalt?
 3. Du har ikke små vilde børn?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Chihuahua, hund, 4 år

Min søde lille Chihuahua, Øivind, søger et nyt hjem. Han er 4 år gammel og uden stamtavle. Han stresser desværre helt vildt over min søn på 1,5 år. Så et hjem uden små børn er et krav. Derudover er h...

Alder 4 år
4470 Svebølle
Image
Chihuahua, hund, 12 mdr.

Theo er en super sød og dejlig chihuahua som lige er fyldt 1 år. Han er lidt nervøst anlagt (men det er jo også lige alderen), så han skal som regel se nye mennesker an. Når han er blevet tryg så elsk...

Alder 12 mdr.
4000 Roskilde
Image
Chihuahua, hvalpe, 8 uger , salgklar 15/9

3 stueopdrættede chihuahuahvalpe sælges til kærlige og blivende hjem. Cirkeline - korthåret pige i hvid og brun Ludwig - korthåret dreng fawn Nutella - korthåret dreng i chokoladefarvet. De er alle me...

Alder 8 uger
4863 Eskilstrup
Image
Chihuahua Kovo Dory og Nora

Jeg har 3 smukke chihuahua hvalpe, alle bliver langhåret og vil få stamtavle i DDH. Der er 1 dreng som er choko creme, 1 pige der er lilla tan med hvid og 1 pige der er choko tan med hvid. De er f...

Alder
5900 Rudkøbing
Image
Chihuahua

Det er med kæmpe knude i maven, at jeg leder efter det bedste hjem til min elskede lille mus❤️❤️ Hun er en skøn lille chihuahua på næsten 8 år (1. november)🐶. Hun er 100% renlig, utrolig kærlig, ...

Alder 7 år
9800 Hjørring
Image
Chihuahua, flere hvalpe, 5 uger , m. stamtavle, salgsklar 15.11.2019

. <b>Oplysninger:</b> Race: Chihuahua, stamtavle medfølger Alder: 5 uger Køn: Flere hvalpe Salgsklar pr.: 15.11.2019

Alder 5 uger
4720 Præstø
Image
Chihuahua Felix

Det er med stor sorg at jeg bliver nød til at sælge min lille chihuahua mix han Felix, jeg har desværre ikke den tid til ham som jeg gerne ville have haft, og det syntes jeg er synd for ham. Jeg øns...

Alder
5500 Middelfart
Image
Chihuahua

Lækre store bamser langhåret og fuld af krudt 2 sidste hanner af kuld på 4 mangler deres nye forever hjem 😊 Hvalpene er stueopdræt og er ved at blive trænet renlige Sundhedsbog vaccine chip og orm...

Alder
3600 Frederikssund
Image
Chihuahua , hvalpe, 9 uger

Lækre store chihuahua hvalpe sælges De er langhåret og meget flotte . Hvalpene bliver trænet på ture og får en køretur engang i mellem så de ser andre omgivelser dette tager de rigtig flot . Vi har...

Alder 9 uger
3600 Frederikssund
Image
Kærlig Chi-hua-hua drengehvalp til salg.

Hermed sættes den mest vidunderlige og kærlige drengehvalp til salg. Moren og faren er begge chi-hua-hua blandinger. Faren er blandet med en dansk svensk gårdhund. Moren er af en ukendt blanding. Se b...

Alder 8 uger
4700 Næstved
Image
Chihuahua , hund, 12 mdr. , salgklar Nu

Et år, meget glad hand hund. Søger nyt foreviget hjem. <b>Oplysninger:</b> Racer: Chihuahua Alder: 12 mdr. Type: Hund Salgsklar pr.: Nu

Alder 12 mdr.
4700 Næstved
Image
Chihuahua

Merlin søger særligt hjem Han har ikke fået den bedste start på livet, og må derfor lande i et roligt og trygt hjem, hvor tilliden kan bygges op i et tempo som Merlin kan følge med til. Han er den g...

Alder 2 år og 3 måneder
5592 Ejby
Image
Cihuahua/papilion , hvalpe, 9 uger , salgklar 03112019

Disse skønne små basser søger nyt hjem . Chihuahua og lidt papilion (deres mormor er papilion. 4 drenge 1 pige . De er blevet chippet. vaccineret og fået ormekur . sundheds bog . Hvalpen på billede...

Alder 9 uger
4281 Gørlev
Image
Chihuahua, hvalpe, 5 mdr.

Fantastiske udadvendte hvalpe Meget kærlige hvalpe med gåpåmod som søger sine nye familier. De er stueopdrættet med børn og andre Chihuahua'er. Meningen var de skulle blive, men måtte indse de skal ...

Alder 5 mdr.
2400 København NV
Image
Chihuahua blanding, hund, 2 år , salgklar 20.11.2019

Papaya. Den godmodige pige søger en kærlig familie. Hun er en kærlig, blid, tillidsfuld, glad, rolig og sød pige der elsker mennesker og det fint med andre hunde. Hun vil egne sig fint til en familie ...

Alder 2 år
5220 Odense Sø
Image
PomChi, hund, 2 år

Maggie er en flot PomChi tæve fra d. 27/12-17, hun har haft hvalpe og klarede det til UG. vi må desværre af med hende (efter længe overvejelser) det har taget os 1,5 år at komme frem til denne beslutn...

Alder 2 år
4050 Skibby
Image
Chihuahua, hvalpe, 6 uger

Lækre små chihuahua hvalpe. Korthåret creme/hvid. Han: 5500,- tæve: 6000,- Begge forældre har stamtavler, og er sunde og raske hunde. Ingen Patella eller ekstra tænder hos forældredyrene. Mor: ca. 1,5...

Alder 6 uger
4891 Toreby L
Image
Chihuahua, hvalpe, 7 uger , salgklar 17 nov

Små fine chihuahua efter de smukkeste forældre af små størrelse Billeder kan sendes og de kan begge ses i hjemmet . Videoer af hvalpene kan sendes KUN til seriøse intreseret så få styr på om I skal h...

Alder 7 uger
8800 Viborg
Image
chihuahua, hund, 8 år

chihuahua hvid. creme meget smuk vundet exelent præmier. importeret fra japan berømt avler 8 år. i. særdeles god stand dkk registreret. sælges 4000 kr. ved hadsund kan leveres. <b>Oplysninger:</b> R...

Alder 8 år
8970 Havndal
Image
Chihuahua, hund, 12 mdr.

LÆS. Det er meget ondt i hjertet at jeg skal af med Bella hunden men jeg syntes ik jeg giver hende det hun har behøv for, hun er en rigtig kæle pot som elsker når det kun drejer sig om hende og ik and...

Alder 12 mdr.
2650 Hvidovre
Image
Chihuahua, hvalpe, 6 uger , salgklar 25 nov.2019

Blandingen består af en hanhund: som er en langhåret Chihuahua med stamtavle og med særlige udemærkelser (ring evt. for at forhør nærmere omkring hvilke), og en hunhund: som er en Chihuahua, der har G...

Alder 6 uger
8200 Aarhus N
Image
Chihuahua Fibi

**DELE-HUND - IKKE TIL SALG** Jeg søger en familie/person i Amager/Københavns-området der har lyst til at ha en lille Chihuahua hveranden uge. Det koster ingenting, men stor ansvarlighed...

Alder
4100 Ringsted
Ikke oplyst
Image
Chihuahua , hund, 12 mdr. , salgklar AKUDT

På min profil finder du et andet opslag med hans information. Han er 100% ren chihuahua med den sødeste sjæl og den smukkeste farve. Det haster MEGET og derfor kan du få ham til kun 3500 hvis du kan h...

Alder 12 mdr.
4700 Næstved
Image
Chihuahua

Sælger begrund af sygdom

Alder
6430 Guderup
Søg blandt 725 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet