Cavalier King Charles Spaniel

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Cavalier King Charles Spaniel.


Cavalier King Charles Spaniel er en af de største af “legetøjs racerne”, Cavalier King Charles Spaniel følge deres mennesker overalt, den venter bare på en chance for at hoppe i et varmt skød. 

De er dog også glade for længere vandreture og at jage fugle, ligesom deres fætter Cocker Spaniel.


Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede lær alt om racen Cavalier King Charles Spaniel.


Kort og godt om racen Cavalier King Charles Spaniel


 • En Cavalier passer ind i mange familier. 
 • Racen er generelt glad for børn og andre kæledyr
 • Særligt dyr der kan jage den og sætte den lidt på plads
 • Cavaliers er meget kærlige og trofast af sind

 • Det er ikke en særlig aktiv hund. 
 • Den vil højst sandsynligt hellere sidde på dit skød

 • Lever typisk 10-14 år 
 • Hunnerne og hannerne vejer 5,9 - 8,2 kilo
 • Hunner og hanner er mellem 30 - 33 cm høj


Cavalier King Charles Spaniel sind

En Cavalier King Charles Spaniel er lille, kærlig og legesyg. Den typiske cavalier er altid glad, tillidsfuld og nem at omgås, hunden bliver hurtigt venner med alle på dens vej. 

Tro mod dens natur som "komfort hund", elsker en Cavalier at være i et menneskes skød og blive nusset.

Cavalier King Charles Spaniel temperament spænder fra søde og rolige, til meget stædig. De søde og rolige Cavaliers har et ry for at være dumme, og de stædige Cavaliers for at være uopdragne, men generelt er disse hunde kloge og lærer meget hurtigt. 


Racen er ret følsomme, derfor reagerer de særligt godt på positive forstærkning teknikker, når der trænes, især når belønningen sker i form af lækre godbidder, mens hårde ord og handlinger vil få dem til at stoppe med at prøve, eller endda prøve at gemme sig. 

En Cavalier er normalt aldrig genert eller aggressiv overfor mennesker eller andre hunde.

Cavaliers lever og ånder for at være sammen med deres mennesker. Det ideelle hjem er en med en hjemmegående forælder, en der arbejder hjemme eller et pensioneret par.

Hundene elsker generelt børn og gør det især godt i familier med ældre børn, der vil kaste en bold til dem, lære dem tricks eller bare hænge ud med dem. På grund af en cavaliers lille størrelse skal hunden altså beskyttes mod vilde småbørn, der kan komme til at skade hunden.

Et par ting der er værd at vide om Cavalier King Charles Spaniel: De elsker at slikke, de elsker at jage genstande der bevæger sig og de kan være meget manipulerende, når de vil have mad (de øjne er ikke til at stå for!). 

Det er svært eller tæt på umuligt at komme udenom denne adfærd, så skal du enten finde en anden race, hvis det overhovedet ikke passer dig, ellers skal du finde en måde at arbejde udenom. 

Det kan du f.eks gøre ved altid at have din Cavalier i kort snor i områder med trafik, så din lille firbenede ven altså ikke begynder at jage biler eller cykler der kan være farlige. Du kan også med fordel lære din Cavalier at lægge sig i sin kurv, når du skal spise så du ikke bliver fristet til at dele din mad med den.

En Cavalier King Charles Spaniel skal som alle andre hunderace socialiseres så tidligt som muligt! 

Du bør udsætte den for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Cavalier-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

En Cavalier King Charles Spaniels temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. 

Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. Hvis det er muligt, bør du altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Cavalier hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


En Cavalier King Charles Spaniel forhold til børn og andre kæledyr

Cavaliers kan være rigtig gode legekammerater til børn, især hvis barnet vil kaste en bold til dem, lære dem tricks, deltage i hunde sport eller bare have dem på deres skød, mens de læser eller ser fjernsyn.

På grund af en Cavaliers lille størrelse skal de imidlertid overvåges, når de leger med små børn, der hurtigt ved et uheld kan komme til at skade dem.

Det er meget vigtigt, at som med enhver race at du lærer børn hvordan man nærmer sig og rører hunde og det er nødvendigt at du overvåger eventuelle interaktioner mellem hunde og små børn, for at undgå en uheldig oplevelse for både barnet, men også for hundens skyld.

Cavalier King Charles Spaniel går godt sammen med andre hunde og kan også sagtens lære at lege godt med katte og andre kæledyr, hvis de introduceres i en tidlig alder. Det hjælper, hvis katten er selvsikker, fordi en Cavalier elsker at jage, så katten skal altså lige sætte din Cavalier på plads.

En Cavalier vil elske hvis en kat eller anden legekammerat vil jage den, det er altså noget af det sjoveste din pelsede ven ved.Nogle Cavaliers lever fredeligt med fugle, mens andre forsøger at spise dem - eller i det mindste bide i deres haler.

Du gør klogt i at overvåg din Cavalier's interaktioner med fugle og andre små dyr, de kan have et stærkt jagtinstinkt.

Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Cavalier, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et lille barn, det er næsten dømt til at gå galt. Det kræver en Cavalier King Charles Spaniel af motion og stimulering

Cavaliers er familiehunde og er altså ikke egnet til at leve og bo udendørs.

De skal altså bo i dit hjem sammen med dig, og resten af familien for at den lille trold er glad, endnu gladere bliver den dog hvis den også må sove i sengen med dig.

En Cavaliers har det fint med at bo i lejlighed, på grund af deres størrelse og generelt stille natur. De er moderat aktive indendørs og en lille gård er altså nok til at dække deres basale træningsbehov.

At gå med snor eller at have en sikkert indhegnet have er et absolut must med denne race. De har ingen respekt for trafikken og vil altså løbe lige ud foran en bil, cykel eller knallert hvis de får øje på en fugl eller andet der kunne være et interessant bytte.

Din Cavalier vil nyde en daglig tur eller boltre sig i en have, den lille hund skræddersyr dens aktivitetsniveau til din hverdag. 

Fordi en Cavalier er en kortnæset hunderace, bør du undgå at gå tur med din hund når det er meget varmt og du bør aldrig forlade den i en varm have uden adgang til skygge eller køligt vand.

På trods af at en voksen Cavalier King Charles Spaniel er relativt robust, så er de noget mere skrøbelige, når de er hvalpe. De kan meget nemt komme til skade, når de skal hoppe ned fra møbler eller på anden vis bliver for modige.

Undgå uheldige situationer, og hjælp i stedet din hvalp og og ned fra møbler.


Sådan opdrager du din Cavalier King Charles Spaniel

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 En hundetræner kalder denne process for socialisering.

Du kan med fordel invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Cavalier møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

Husk på at selvom du måske har fået en doven Cavalier, eller en meget stædig en af slagsen så er det altså ikke en dum hund.

Den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal blot være lidt tålmodig.

Ved opdragelse af en Cavalier King Charles Spaniel, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:


 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

Kendte sygdomme hos racen Cavalier King Charles Spaniel

Racen Cavalier King Charles Spaniel er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor. Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.
Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:


 • Myxomatous Mital Valve Disease
kaldes også Mitralklap insufficiens, Mitral Valve Disease eller Endokardiose 
 • Syringomyeli (SM)
 • Hoftedysplasi
 • Patellar Luxation 
 • keratoconjunctivitis sicca (tørre øjne)

Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

En Cavalier King Charles Spaniel gennemsnitsalder

En Cavalier bliver oftest mellem 10 - 14 år.

En Cavalier King Charles Spaniel udseende og krav til pleje

Cavaliers har en mellemlang silkeagtige pels, der kan være en anelse bølget. Voksne Cavaliers har hår der ligner fjer på deres ører, bryst, ben, fødder og hale.


Cavalier King Charles Spaniel kommer i fire farver:

Blenheim: Rød og hvid og den klassiske Cavalier King Charles Spaniel farve – navngivet efter det engelske slot Blenheim.

Tricolor, sorte mærker på en hvid pels med “tan markeringer” over øjnene, på kinderne og på undersiden af halen

Sort og Tan, sort med tan markeringer over øjnene, på kinderne, inden for ørerne og på brystet, ben og undersiden af halen.

Ruby: Ensfarvet gyldenbrun. Måske den mest æstetiske (minimalistiske) af alle Cavalier King Charles Spaniel farverne.


På trods af at en Cavalier er en race med en smuk pels, er de faktisk forholdsvist let at pleje. Den mellemlangt silkeagtige pels er ikke så tung, at den kræver time af pelspleje.

Cavaliers fælder som næsten alle andre hunde, men regelmæssig børstning fjerner døde hår, så de ikke ligger alle steder i dit hjem eller sidder fast i dit tøj. 

Nok er du sikkert glad for din Cavalier, men du ønsker måske ikke ligefrem at ligne den.

Det lange, silkeagtige hår på en Cavaliers ører, hale, maven og benene, bør børstes to eller tre gange om ugen for at forhindre, at der kommer større knuder. Sørg for at kontrollere bag ørerne og hvor benet møder kroppen; det er her de almindeligvis får knuder. 

Brug en kam til at børste knuder ud. 

Pelsen skal ikke klippes eller trimmes; Trimning er faktisk forbudt af racen hvis du vil gå til konkurrencer.

Et bad i ny og næ vil sørge for at din Cavalier ikke lugter grimt.

Den eneste anden pleje der er nødvendig, er regelmæssig ørerensning, tandbørstning og negle trimning.

Historien om racen Cavalier King Charles Spaniel

Små Spaniels har været populære selskabshunde i flere hundrede år. De blev fundet i kongelige samt andre adels hjem i Spanien (hvor navnet Spaniel kommer fra), Frankrig, England og Skotland, hvor de ofte poserede på portrætter sammen med deres ejer.

Legetøjs racerne her i blandt Cavalier King Charles Spaniel popularitet begyndte at aftage efter England fik en ny konge. Kong William var fra Holland, og han favoriserede hunderacen mops. 

Folk begyndte at krydse mops og spaniels, og i sidste ende ændrede deres udseende sig til at blive mere fladnæset. Hunde som dem, der ses i gamle portrætter forsvandt næsten med undtagelse for nogle få linjer, ligesom dem der blev holdt af Churchill-familien på Blenheim-paladset.

Hundene kunne nemt have forsvundet 100% hvis ikke det havde været for en velhavende amerikaner ved navn Roswell Eldridge, der tilbød en pris til alle, der kunne producere en hund som dem han havde set på malerier fra 17 - og 1800 tallets.

Britiske opdrættere tog udfordringen op og genopbyggede racen og brugte legetøjs racen “King Charles Spaniel” til at genskabe den gamle race.. Den første af de "nye" Spaniels blev udstillet i 1928 på Crufts Dog Show.

Eldridge levede ikke længe nok for at se racen, men som lovet blev prisen dog stadigvæk betalt. 

Siden da har Cavaliers udviklet sig til den smukke hund den er i dag, nemlig en robust og meget populær følgesvend.


Er du og racen Cavalier King Charles Spaniel et godt match?

En Cavalier King Charles Spaniel er en fantastiske selskabshund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem hund, der er mere eller mindre tilpasse sig dig.


3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Cavalier King Charles Spaniel:


 1. Vil du elske en firbenet ven, der kræver ret meget opmærksomhed? 
 2. Er du eller en anden voksen i hjemmet meget hjemme?
 3. Er du fuld af kærlighed som du vil elske at kaste over den smukke hund?


Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


Held og lykke!

Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
King Charles spaniel, hvalpe, 12 uger , salgklar Nu

Lille tæve Nelly sælges hun vil meget gerne lege. Hun er er chippet vaccineret. Hun er vant til børn elsker At bære ude. Sælges på grund af arbjede. <b>Oplysninger:</b> Racer: King Charles spaniel A...

Alder 12 uger
7870 Roslev
Image
Cavalier King Charles, hvalpe, 4 uger , salgklar 8-11-2019

Seks skønne Cavalier King Charles hvalpe 1 tæve og 5 hanner sælges Begge forældre er med stamtavle, faren er avlsgodkendt og hjertescannet. Hvalpene er stueopdrættede og vandt til andre hunde katte b...

Alder 4 uger
7400 Herning
Image
Cavalier King Charles Spaniel blanding, hund, 2 år , salgklar 15.11.2019

Magi. Den søde pige søger en kærlig familie. Hun er en rigtig blid, hengiven, kærlig, omgængelig og tillidsfuld pige der elsker mennesker og har det fint med andre hunde. Hun forventes, at have det fi...

Alder 2 år
5220 Odense Sø
Søg blandt 654 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet