Bichon havanais

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Bichon havanais.


Havaneseren har utrolig mange beundrere på grund af den lange, silkebløde pels, de udtryksfulde øjne og den praktiske størrelse. Avlet som selskabshund for de Cubanske aristokrater 1800 tallet, og med det kærlige øgenavn “Velcro hund” fordi den altid klistrer til sin ejers side. Men afskriv ikke bare en Bichon Havanais som en simpel skødehund; Havaneseren er en yderst trænbar og overraskende energisk hund, som gør sig godt til flere forskellige aktiviteter – lige fra cirkushund til servicehund.

Havaneseren kaster sin kærlighed på hvem som helst, derunder inkluderet fremmede, børn, andre hunde og endda katte. Men familien vil dog få den største andel af den kærlighed der bliver uddelt, og hvis det er muligt, vælger Havaneseren helst at klistre til sin ejers side. Den potentielle negative side af denne egenskab er dog, at en Bichon Havanais kan få problemer med separations angst. Dette er så absolut en hund der skal leve indendøre sammen med familien, for hvis den efterlades i en baggård – eller et hvilket som helst andet sted væk fra sin familie – er den bestemt ikke glad.

Racens tendens som velcro hund er ikke så overraskende, når man tænker på den var avlet til at holde sin velhavende familie med selskab, på sin oprindelses ø Cuba. Siden da, har Havaneseren vist at den kan meget mere, end bare at fungere som skødehund. Havaneseren er yderst trænbar, og arbejder ofte som både terapi eller service hund, kan lugte sig frem til skimmelsvamp eller optræde med dens attitude som cirkushund.

En Bichon Havanais har overraskende meget energi I forhold til sin størrelse, så for familien der gerne vil bruge sin hund til noget, er Havaneseren den oplagte hund som gladelig vil deltage i agility, freestyle dogdance, lydighed og flyball.

Som med mange andre små hunde, er det meget almindeligt for ejere af Havanesere at overforkæle dem. Det vil de fleste nok fortryde, for dårlige vaner som eks udelukkende at ville spise menneskemad, kan hurtigt opstå. Det er en superintelligent hund, og den er mester i at snyde dig – og du vil ofte opdage at det er din hund der træner dig, og ikke den anden vej rundt.

På trods af, eller måske endda på grund af de små særheder, er Havaneseren et fantastisk og alsidig kæledyr.

Højdepunkter

 • En Bichon Havanais er en selskabshund, der trives med at være sammen med sin familie. Den kan lide af separations angst når den efterlades alene, og har det bedst hvis der er nogen hjemme ved den hele tiden.
 • Selvom de ofte vokser fra det, er det ret normalt for Havaneser hvalpe (blandt andre racer) at spise deres egen afføring. Sørg for at samle din hvalps afføring op, så du kan undgå at den fastholder denne ulækre vane.
 • Den lange, silkebløde pels på en Bichon Havanais er utrolig smuk, men kræver regelmæssig børstning og pleje. Mange foretrækker at klippe pelsen kort, men hvis du ønsker at udstille din hund, må du lade pelsen vokse og investere en vis mængde tid i pasning og pleje, eller bruge penge på at betale en hundefrisør. En anden god grund til at lade pelsen være lang; Hvis du bor i varmt klima, hjælper den lange pels med at holde din hund kølig.
 • Havaneseren fungerer godt I alle typer bolig, lige fra en mindre lejlighed til huse med store haver. Den vil dog sikkert give lyd når den ser nogen passere huset, eller hvis den hører en mærkelig lyd. Den gode nyhed er, at den ikke bare giver lyd for at høre sin egen stemme.
 • En Bichon Havanais elsker at betragte verden fra en højere position, og vil ofte selv finde vej op på sofaryggen eller borde for at følge med I hverdagslivet.
 • Papir er Havaneserens favorit legetøj, og denne superintelligente race vil gå langt for selv at finde det, også hvis det betyder at den skal gennemgå gæsternes lommer. Toiletpapir kan betyde timevis af underholdning, og kan fungere som en kæmpe belønning for Havaneseren. Giv den en rulle, og dit hjem vil hurtigt blive dekoreret med fint revet papir.
 • En Bichon Havanais kræver samme mængde motion som en større hund. En lang gåtur eller psykisk stimulering burde kunne klare opgaven.
 • For at få en sund og rask hund, bør du undgå at købe din hvalp fra en useriøs opdrætter, hvalpefabrik eller lignende. Det kan anbefales at gøre et indledende stykke arbejde, for at finde en opdrætter du føler dig tryg ved, og som gør et grundigt arbejde for at teste forældredyrenes helbred.

Grundlæggende facts:

FCI Gruppe: Selskabshunde
Højde og vægt: En Bichon Havanais er ca mellem 23-27cm, og vejer 4,5-7,5kg.
Gennemsnitlig levealder: 12 til 15 år

Historie

Efter Columbus opdagede Cuba 1492, begyndte Spaniere at komme til øen, og de medbragte små selskabshunde – forfædrene til det vi i dag kender som Bichon Havanais.

Disse hunde blev parret med hinanden, og eftersom øen blev isoleret fra omverdenen som følge af handelsforbud, kom der ikke yderligere avlsmateriale udefra – og racen begyndte at udvikle sig, til det vi kender i dag. Dens kendetegn var den tykke, silkebløde pels som hjalp den med at isolere mod den tropiske varme sol.

Omkring år 1800 havde de fleste aristokratiske familier på Cuba en Havaneser på skødet. Rejsende fra Europa forelskede sig I racen, og medbragte hunde tilbage til England, Spanien og Frankrig. I midten af 1800 tallet blev racen populær I Europa, Dronning Victoria og Charles Dickens var bland nogle af de kendte beundrere på denne tid.

Ligesom man ser ved andre racetrends, døde interessen dog ud. På et tidspunkt var det ved at betyde racens undergang, selv på Cuba. Et par Cubanske familier avlede stadig racen, og med den Cubanske revolution i 1959, rejste 11 Havanesere med deres familier til USA.

Disse 4 benede flygtninge, er forfædre til de fleste Bichon Havanais udenfor Cuba i dag.

Racens renæssance startede omkring 1970, da et Amerikansk par faldt for racen, og fandt frem til nogle efterkommere af de 11 Cubanske Havanesere. Parret blev forelsket I racens intelligente og kærlige natur, og gjorde et stort arbejde for at reetablere racen.

De første Havanesere kom til Danmark i 1986, og er i dag en af de mest populære racer i landet. Den Amerikanske Kennel Klub anerkendte officielt racen i 1996.

Personlighed

Havaneseren er en blid og kærlig hund, der trives med megen menneskelig kontakt. Din Havaneser vil ofte følge I hælene på dig fra rum til rum, og kan blive meget ked af det hvis efterladt alene.

Det er en superintelligent hund, som elsker at få dig til at grine med sine klovnede indslag, eller bare nyde at side på dit skød og overvære verden.

Temperamentet er ofte påvirket af flere faktorer, herunder genetisk arv, træning og socialisering. Hvalpe med godt temperament er legesyge og nysgerrige, og møder fremmede med et åbent sind. Vælg den hvalp der viser sig som stabil og selvsikker; ikke den der har travlt med at banke sine søskende eller den der sidder i hjørnet og gemmer sig.

Mød altid mindst den ene af forældrene – normalvis er det moderen der er tilgængelig – for at sikre at de har et godt temperament, som du føler dig tryg ved. At møde søskende eller andre relaterede til forældre dyrene, er også en god måde at danne sig et indtryk af temperamentet i familien.

Som alle andre hunde, skal en Bichon Hananais socialiseres fra tidlig hvalpe alder. Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens de er helt unge. Grundig socialisering er medvirkende til at din Havaneser kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund.

Sørg for at melde til hvalpetræning, og invitere gæster på besøg hjemme regelmæssigt. Tag hvalpen med I byer eller parker og besøg butikker hvor de tillader hunde. På den måde lærer du hvalpen at begå sig i den verden den skal leve i som voksen.

Pasning

Selvom Havaneseren er en lille race, kræver den en rimelig mængde motion. En god gåtur dagligt, eller mental stimulering skulle være nok til at holde din hund glad.

En Bichon Havanais fungerer I de fleste typer hjem, lige fra en mindre lejlighed til et hus med stor have – så længe den bare er indendøre sammen med familien. Denne race er ikke egnet til at stå I hundegård. Selvom Havaneseren generelt ikke “snakker” meget, vil den typisk gø af forbipasserende fremmede, så hvis du har sarte naboer, er dette nok ikke racen for dig.

En Havaneser er ivrig efter at tilfredsstille dig, og er derfor som regel ret nem at træne. Basal lydighed, startende I hvalpe klasse kan anbefales. Det kan dog være noget af en udfordring at få en Bichon Havanais renlig, og det kræver stor tålmodighed I denne periode. Men bare rolig, med en indsats og træning skal det nok lykkes.

Separationsangst kan være et stort problem for en Bichon Havanais. Den bedste made at håndtere det på, er helt at undgå det. Efterlad ikke hunden alene I længere tid, og når du gør, kan det være en fordel at anvende et bur, hvor hunden har masser af beskæftigelse i form at legetøj.

Selvom det er en lille hund, så er en Havaneser ikke et legetøj. Ligesom alle andre racer, har en Havaneser brug for at lære gode manerer.

Foder

Hold din Havaneser I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

Pelsens farve og pleje

Havaneserens pels er tyk, men silkeblød og let, og fælder ikke meget. Pelsen er lang og kan være helt glat eller let bølget. Farven er hvid, sort, black og tan, zobel, grå samt en blanding af mange andre farver og markeringer.

Mange ejere klipper deres Havaneser helt kort for at for nemmere vedligeholdelse, men hvis du udstiller din Bichon Havanais, er det nødvendigt at holde pelsen lang, og du kan forvente at bruge en hel del tid på pasning og pleje.

Hvis pelsen holdes lang, er det nødvendigt med daglig børstning for at undgå at pelsen filtrer, ligesom regelmæssige bade er nødvendige for at holde pelsen ren. Generelt er det en god ide at holde den lange pels fra øjnene for at undgå irritation, og så ser det også sødt ud når pelsen er sat op.

Medmindre du er yderst motiveret eller erfaren, kan det være en god ide at finde en professionel hundefrisør til at hjælpe med opgaven. Du kan lære at passe pelsen, men det kræver en dedikeret ejer at holde pelsen i top kondition.

Løbenede øjne, og tårerender er normalt ved en Havaneser. Husk dog, at overdrevent meget vand fra øjnene kan være et tegn på at noget er galt, og bør tjekkes af en dyrlæge. Det er typisk ikke noget alvorligt, og årsagen er ofte ukendt. Du kan minimere de mindre kønne tårerender, ved at holde pelsen omkring øjnene ren, og tørre dagligt med en fugtig klud.

Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Havanesers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.

Klip eller trim negle, en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

Væn din Bichon Havanais til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse, med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering, når hunden bliver voksen.

Når du soignerer din Havaneser, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter tegn på infektioner såsom rødme, sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud på huden, i ørene, munden, ved øjnene og på poter. Øjnene skal være klare, uden tegn på udflåd eller rødme. Din ugentlige gennemgang vil sikre, at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Bichon Havanais i topform.

Børn og andre kæledyr

Havaneseren er en fantastisk familiehund som er kærlig overfor alle, herunder børn I alle aldre samt andre hunde og kæledyr. Men fordi det er en lille hund, kan den nemt komme til skade ved en fejl, og det er derfor vigtigt at lære børnene at omgås hunden, på den rigtige måde.

Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå, at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.

Sundhed

Havaneseren er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Bichon Havanais får alle, eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der kan vise dig certifikater for sundheds undersøgelser, foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser, at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

Hofteledsdysplasi (HD), Albueleds-dysplasi (AD), Chondrodysplasia, Legg-Perthes Disease, Cataracts, Døvhed, Patella Luxation (Løse knæskaller), Portosystemic Shunt, Hjerte mislyde, Mitral Valve Insufficiency

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Bichon havanais

Bichon havanais hvalpe 2 søde drenge.Vokser op i vores stue, sammen med andre hune og en kat. Hvalpene er avlet efter DKKs avls anbefalinger. Sundhedsbog og EU pas.

Alder 7 uger
4733 Tappernøje
Image
Bichon havanais hvalpe 3 hanhunde og 1 tæve

Bichon havanais, hvalpe, 5 uger , salgklar 22-05.2019 Vi har 3 friske og sunde Bichon havanais til salg 2 hanhunde og 1 tæve. De er alle stambogsførte og leveres med ormekur, vaccination, chip o...

Alder 6 uger
8570 Trustrup
Image
Bichon Havanais, hanhund, hvalp, 5 uger , salgsklar 09.11.2019

Vi har fået 2 fantastisk lækre hanhvalpe i de smukkeste pelsfarver. De er utrolig kære, totalt uimodståelige og hengivne. De er fyldt med kærlighed og nærkontakt helt fra nyfødte, da vi prioriterer de...

Alder 5 uger
9560 Hadsund
Søg blandt 648 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet