Beagle

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Beagle.


Lille, kompakt og hårdfør. Beaglen er en aktiv følgesvend for både børn og voksne. En Beagle er munter og elsker sjov I gaden, men kan også være stædig, hvilket kræver tålmodighed og kreative trænings teknikker. Dens næse guider den igennem livet, og den er lykkeligst når den følger et interessant spor. Beaglen blev oprindeligt avlet til at være sporhund, og opspore småvildt som kaniner og harer. Den bruges stadig med dette formål I mange lande.

Det er svært at modstå en Beagles nøddebrune øjne, med dens milde, bedende udtryk. Det er en glad, udadvendt og kærlig hund med en stor og beslutsom drift for at finde mad. Det er ikke en hund der “snakker” meget, men den har 3 karakteristiske vokaliseringer – et gø/hylen, et drivende hyl, og et halv-drivende hyl som er mere en blanding af et gø og hyl. Eftersom det er en flokhund, kan den som regel med de fleste andre kæledyr og deres mennesker – og tror at alle er potentielle nye bedste venner.

Det vigtigste at vide om en Beagle er, at det er en sporhund. Næsen er den vigtigste del af dens anatomi, og næsen er altid i jorden, i søgen efter interessante spor der kan følges. En Beagle har ca 220 millioner duft receptorer, sammenlignet med de sølle ca 5 millioner vi mennesker har, og det gør den helt fantastisk god til at opfange dufte.

Selvom den har bredt sig ud til andre områder, så er Beaglen en fantastisk jæger af småvildt. Og på grund af den fantastiske næse, er den oplagt hvis du ønsker at være aktiv med diverse opsøgnings-, eftersøgs-, og sporarbejde. En Beagle kan også anvendes til lydighed eller agility, men det kræver en indsats og man er i konstant konkurrence mod fristende dufte.

På grund af dens størrelse og milde temperament, er Beaglen et udmærket valg hvis du bor I lejlighed, men det kræver flere gåture dagligt I snor, uanset vejret. Den har brug for rigelig motion, og gerne mindst en time dagligt hvis muligt. Hvis den efterlades alene, og uden opsyn, kan den blive destruktiv.

Højdepunkter

  • Beaglen kan være svær at få renlig. Nogle siger det kan tage helt op til et år at få en Beagle helt renlig. Bur træning anbefales helt klart.
  • Beaglen kan begynde at kede sig hvis den efterlades alene for længe. Hvis efterladt I en hundegård eller baghave, vil den begynde at finde måder at underholde sig selv, som regel ved at grave huller, forsøge at finde flugtveje eller holde hyle koncerter for naboerne.
  • Naboerne kan hurtigt blive trætte af den larm en Beagle kan levere I form af gøen eller hylen. Så vær indstillet på at du må træne eller arbejde på at begrænse dette.
  • Da det er en sporhund, vil den smutte hvis den fanger en interessant duft I luften. Dens næse styrer hjernen, og når den finder en interessant duft, eksisterer der ikke andet i dens verden.
  • Selvom den er kærlig og mild, kan Beaglen have meget selvstændige og stædige træk. Lydigheds træning er naturligvis anbefalet, men vær sikker på at træneren forstår Beaglens type, og at der arbejdes med godbidder som belønning.
  • Hvis du husker tegneseriefiguren Nuser, vil du måske huske at han konstant bekymrede sig om sin madskål. Beaglen er yderst madglad, og vil overæde hvis den får muligheden. Derfor er det nødvendigt at afveje og overvåge mængden af mad din hund får, ligesom det er nødvendigt at sørge for at holde skuffer og skabe lukket, samt sikre at hunden ikke kan få adgang til skraldespanden. Ellers vil Beaglen selv opsnuse og finde det mad den ønsker.
  • Når det kommer til mad, vil din Beagle nok være ret seriøs omkring sin madskål. Lær derfor børnene at respektere hunden når den spiser, og ikke at nærme sig eller drille når der er mad eller kødben involveret.
  • Beaglen er ikke en god vagthund, da den som regel er venlig overfor alt og alle.

Grundlæggende facts:

FCI Gruppe: Drivende jagthunde
Højde og vægt: En Beagle er ca 33-40cm og vejer 9-11kg.
Gennemsnitlig levealder: 12 til 15 år

Historie

Oprindelsen af ordet “Beagle” er ukendt. Man mener det stammer fra de franske ord “begueule”, som betyder hals, eller fra det gamle Engelske ord ”beag”, som betyder lille. Andre mener det kommer af det franske ord “beugler”, som betyder at hyle eller gø, eller det tyske ord ”begele”, som betyder at skælde ud.

Racens historie er ligeledes lidt uklar, fordi racer som vi kender dem i dag, ikke rigtigt blev udviklet før det 19.århundrede. Græske dokumenter fra 400 f.kr. beskriver nogle Beagle lignende hunde, og Romerne kan have medbragt små kanin jagtende hounds med dem til England, og parret dem med de lokale hounds.

William Erobreren skulle efter sigende have medbragt Talbot hounds (som i dag er en uddød race) til England under den Normanniske erobring i 1066. Disse hunde menes at være forfædre til Beagle og Foxhound.

Beagle blev en populær race i England meget tidligt I dens historie. Under regeringen af Edward II (1307 - 1327) og Henry VII (1485 - 1509), blev en ekstremt lille beagle, kaldet Glove (handske) Beagle, meget populær. Den skulle efter sigende være lille nok, til at kunne holdes i en behandsket hånd. Der er også optegnelser af Singing (syngende) Beagle, som er opkaldt efter dens storslåede stemme.

Elizabeth I (1533 - 1603) havde store flokke af såkaldte Pocket (lomme) Beagler, som var ca 23 cm høje. Disse små hunde, er gengivet på malerier som kortbenede og spidssnudede. De blev brugt til jagt, men blev hurtigt opgivet igen, fordi de ikke var særlig hurtige.

I 1700 tallet, blev rævejagt meget populært i England, og man mistede interessen for Beagle til fordel for den større Foxhound. Hvis det ikke var for de engelske bønder i England, Irland og Wales som fortsat holdt flokke af Beagler til at jagte kaniner og harer, kunne racen have været uddød på dette tidspunkt.

I midten af 1800 tallet etablerede Pastor Phillip Honeywood en flok af Beagler i Essex, England. Disse hunde menes at være forfædre til den modern Beagle. Pastor Honeywood avlede efter jagtegenskaber, ikke udseende. Thomas Johnson, en anden Englænder, var ansvarlig for at der blev opdrættet Beagler som både var kønne og samtidig gode jægere.
I 1900 tallet blev hundesport mere populært, og en reel standard blev skrevet for Beaglen.

Personlighed

En Beagle er en mild, sød og sjov hund. Den vil få dig til at grine, når du ikke græder på grund af dens ofte uopdragne opførsel. Beagle ejere burger meget tid på at forsøge at komme deres hunde I forkøbet, og de må ofte benytte lokkemad, for at opnå bare en midlertidig tilstand af lydighed.

Som alle andre hunde, skal en Beagle socialiseres fra tidlig hvalpe alder. Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens de er helt unge. Grundig socialisering er medvirkende til at din Beagle kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund.

Pasning

En grundigt indhegnet have er en nødvendighed, hvis man har en sporhund som Beagle. Man bør altid holde en Beagle I snor, da det er en hund som hurtigt vandrer afsted, og glemmer alt andet når der er en interessant duft at følge.

Ligesom alle andre hunde, vil en Beagle have gavn af lydigheds træning. Positiv forstærkning virker bedst med en Beagle, da de fleste Beagler ganske simpelt vil lukke af, hvis du behandler den hårdt. De fleste Beagler er mere end villige til at gøre hvad som helst for en lækker godbid. En Beagle teenager har masser af energi, og har brug for masser af mulighed for at brænde krudtet af.

Den elsker at gå lange ture med sin familie, og vil elske at løbe med dig – men vent indtil den er over 18 måneder, så den er fuldt udviklet og du undgår skader på knogler og led.

Nå den er fuldt udvokset, kan en Beagle godt blive rimelig doven, og vil elske at ligge og dase dagen lang og kun stå op når der er mad i farvandet, eller for måske lige for at klø sig på øret. Eftersom racen har nemt til at blive overvægtig, er det vigtigt ikke at lade dette ske.

Foder

En Beagle er den største mad tyv. Den vil afsøge dit køkken eller skraldespanden dagligt, hvis den får muligheden. Den spiser gladeligt indtil den revner.

Hold din Beagle I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

Du bør også forsøge at rationere godbidderne. Din Beagle vil sætte lige så stor pris på en lille godbid, som en stor kiks.

Pelsens farve og pleje

Race standarden for Beagle siger “enhver hound farve” er tilladt. Den mest almindelige farve er trefarvet, med en sort saddel (området over ryggen), hvide ben, bryst, mave og halespids. Brune markeringer på hovedet og rundt om sadlen. Den næstmest almindelige farve er rød og hvid, med markeringer på ansigt, nakke, ben og halespids. Uanset hvilken farve, er det typisk for Beaglen at have en hvid halespids, så jægeren kan se den, når de jager i højt græs.

Beagle har en glat, tæt dobbelt pels som er vandafvisende. Den bør børstes en gang ugentligt, for at løsne eller fjerne løse hår, og sikre ny hårvækst. En Beagle fælder, men fordi dens pels er kort, er det ikke så synligt. Dens pels har tendens til at blive tykkere om vinteren, så den fælder mere i foråret. Det er en ren hund, og behøver generelt ikke et jævnligt bad – medmindre den har fundet noget ulækkert at rulle sig i.

Da beaglen har store, tykke hængeører, kommer der ikke meget luft ind til øret, hvilket skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørene for rødme eller andre tegn på infektioner. Tjek dem også, hvis du bemærker at din Beagle ryster på hovedet, eller klør sig ofte i ørene. Lad aldrig vand eller olie komme ind i ørene.

Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Beagles tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.

Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

Væn din Beagle til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

Når du soignerer din Beagle, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner. Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Beagle i topform.

Børn og andre kæledyr

En Beagle knytter sig til alle familiens medlemmer, og især børn. Den kan godt være lidt voldsom når den leger, så det er vigtigt at socialisere og overvåge samvær med helt små børn. Beaglen kan også have tendens til at “bide” en del I ting, herunder dit barns hænder. Det er udelukkende ment som leg, og den kan trænes til ikke at gøre det.

Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.

På grund af Beaglens arv som flokhund, vil den værdsætte selskab, og bryder sig ikke om at blive ladt alene. En anden hund eller kat kan klare opgaven, og fungere som det nødvendige selskab.

Sundhed

Beaglen er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Beagler får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem hvis du overvejer denne race. Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

Hofteledsdysplasi (HD), Cherry eye, Glaucoma, Progressive Retinal Atrophy (PRA), Epilepsi, Hypothyroidisme, Intervertebral Disk Disease (discus prolaps), Distichiasis, Beagle dværgvækst, Chinese Beagle Syndrome (CBS), Patella Luxation (løse knæskaller)

Powered by Froala EditorEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
ægte Beagel, hund, 5 år

HASTER DA KØBER ER SPRUNGET FRA !!! af personlige årsager, ser vi os nødsaget til at finde en ny familie til vores dejlige hund. Det har været en meget hård beslutning, da hun har været en del af o...

Alder 5 år
4200 Slagelse
Image
Bi Color Beagle drenge til salg

Beagle, hanhund, hvalp, 7 uger , salgsklar 23.09.2019 Flotte og raske beagle drenge på 7 uger, leder efter den eneste familie. To super søde Beagle hvalpe til salg. Moren er fra Tjekkiet og far...

Alder 7 uger
2610 Rødovre
Image
Beagle, hvalpe, 6 mdr.

Blondie er 6 måneder, og har kun boet ved os, og er vores eget opdræt. Hun er utrolig sød, charmerende, legesyg, nysgerrig, sjov, lærenem og ret så nem af en hvalp at være. Blondie er renlig, kan være...

Alder 6 mdr.
7100 Vejle
Image
Beagle

Skønneste og kønneste lille Lili søger hendes nye familie - da ejer desværre kom i komplikation da deres barn blev meget syg. Hun er simpelthen en lille stjerne, og man kan ikke andet end at elske hen...

Alder 6 måneder og 1 uge
4000 Roskilde