Karaktertræk for Sort Spids

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Sort Spids Racen kommer fra Danmark Anvendelse: Alsidig familie- og gårdhund. Vagtsom, god som hyrdehund Klassifikation: Spidshund under gruppen vagt- og hyrdehund Historie: Den Sorte Spids er bl.a. beskrevet i gamle danske hundebøger og leksika som den almindeligste spidshund i Danmark sidst i 1800-tallet. Dengang kaldtes den Pommersk Spids og fandtes i farverne sort, grå/vildtfarvet og hvid. Den sorte og den grå spids var for de jævne folk - Den hvide spids blev meget populær i starten af 1900-tallet; den var det bedre borgerskabs hund. På den første hundeudstilling, der blev holdt af Dansk Kennel Klub i juli 1886, deltog en Sort Spids, og det er netop en sådan vi vil genskabe. Helhedsindtryk: Den Sorte Spids er en typisk spidshund, af middelstørrelse og let bygget. Den er smidig og aktiv. Vil gerne arbejde og er utrættelig uden antydning af slaphed. Kønspræget er udtalt. Temperament: Modig, lærevillig, energisk og vagtsom. En harmonisk hund, der har evnen til at lære og lade sig dressere. Udpræget jagtinstinkt ikke ønskeligt Hoved: Elegant med rene linier, proportioneret efter kroppens størrelse, kileformet og tørt, ikke groft Skalle: Let hvælvet, med godt markerede øjenbrynsbuer Stop: Tydeligt markeret Næse: Sort med godt åbne næsebor, lige, dog en anelse konkav tilladt Næseparti: Tørt og fintmejslet, lidt kortere end skallen, let kileformet Læber: Stramme. Godt pigmenteret Kæber, bid: Stærke og sunde, med fuldt tandsæt. Saksebid
  Øjne
  : Middelstore og klare, med et roligt, energisk blik. Øjenfarven er mørk Øjenene må ikke være udstående
  Ører
  : Opretstående, spidse, ikke for store, bred ved basis, trekantet og ret højt ansat
  Hals
  : Af moderat længde, tør og stærk med god rejsning, uden løs halshud Kraftig pels
  Krop
  : Et velproportioneret indtryk, kropslængden er normalt større end skulderhøjden (forhold 10:9) Overlinie: Vandret Manke: Let markeret Ryg: Lige og stærk, skulderhøjde samme højde som ved krydset Lænd: Fast og muskuløs Kryds: Stærkt / skråtstillet, ikke for faldende Bryst: Dybt, med tydeligt forbryst, godt hvælvede ribben Underlinie: Bugen let opkneben Hale: Højt ansat længde ca. til haseleddet, bæres oprullet, men ikke stramt Halen må ikke påvirke rygpelsens stuktur. Når hunden er i ro kan halen bæres hængende Lemmer: Forpart: Forbenene lige, moderat vinklede skuldre. Brystkassen ønskes til albuerne, god knoglekraft uden at være grove, let skråtstillet mellemhånd Forpoter: Let ovale og kompakte Bagpart: Set bagfra er bagbenene parallelle, med veludviklede synlige muskler Veludviklede knæled, haser og mellemfod er lodret stillet og normalt vinklet, haserne må ikke være for høje Vildtkløer accepteres. Bagpoter: Som forpoter Bevægelse: Er præcis og fri, smidig og utrættelig, har stor udholdenhed. For at opnå dette, må hunden være sund, harmonisk, uden tendens til kohaser eller hjulben, stivhed, for stejl i vinklerne, for løse albuer eller for trippende gang. Overvægt hæmmer elegance og bevægelighed Pels: Hårlag: Dobbelt pels, dækpelsen er tyk, fyldig og hård. For at modstå vejrlig skal pelsen være hård og fladtliggende. Dækpelsen er ret glat-liggende. Underulden er kort tæt og blød. Pelsen er forholdsvis kort på hoved og benenes forside, længere på hals og krave. Farve: Dyb sort. Andre nuancer ikke ønskeligt Størrelse: Hanner: 47 cm - 49 cm Tæver: 44 cm - 46 cm Se også Dansk Spids":http://www.gipote.dk/racehunde/277-Dansk-Spids og "Japansk Spids `img:222171:600`
  Ønsker du at købe eller sælge en Sort Spids?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Sort Spids til salg

  Log ind for at kommentere
  6 kommentarer
  Elsebeth Knudsen skrev d. 19-maj-2020 #1

  Vores sort spids er så rolig, lærenem og elskværdig. Vi er MEGET glade for at vi valgte den race og overvejer faktisk en legekammerat til Rufus.

  skrev d. 06-august-2009 #2

  Nogen der ved om denne hund er god hvis man ikke har de største erfaringer med hunde, eller man skal være erfaren hundeejer?. Har haft et par hunde gennem tiden, men kun meget små og rimelig nemme racer. Men nu har jeg så fået tiden og lysten til at prøve en hund som kræver lidt mere.

  skrev d. 05-august-2009 #3

  Skal helt klart være min hund nr. 2!

  skrev d. 25-juni-2009 #4

  En pragtfuld familiehund, som elsker en krammer, men som også fortæller, hvis der er fremmede ved døren

  skrev d. 07-januar-2009 #5

  Jeg har 4 af slagsen, og de er bare utroligt dejlige, kærlige og lærenemme. Samtidigt er de meget smukke. De har en meget tilpas størrelse som familiehund.

  skrev d. 13-december-2008 #6

  Den er en vildt nuttet race.