Welsh Corgi Pembroke

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Welsh Corgi Pembroke.


Der findes to corgi racer; Cardigan og Pembroke. De to ligner hinanden til forveksling, men der er væsentlig forskel på dem.

På denne side får du indsigt i Corgi Pembroke.

Se annoncer for racen længere nede på siden.

 

Kort og godt om Corgi Pembroke

 • En Corgi Pembroke er en glad aktiv hund
 • Den er intelligent, men kan være stædig
   
 • Corgi Pembroke er en meget opmærksom vagthund
 • Den gør ved den mindst usædvanlige lyd, lugt eller syn
   
 • Den kan fint med børn og vil elske at have endnu en corgi i familien
 • Får den nok motion, kan den sagtens bo i lejlighed
 • Den trives ikke med at bo ude, da den vil være hvor dens familie er
   
 • En corgi pembroke kan leve op til 15 år
 • Vejer 10 - 12 kilo
 • Og er alt mellem 25- 30 cm høj.

 
Corgi Pembrokes sind

Corgi Pembroke, er også kendt som pembroke Welsh Corgi, Pembroke, PWCs og pems) - ja kær hund har mange navne.

Corgien er opdrættet til at arbejde som hyrdehund på marken med bønnerne. Med dens ringe højde, blev den brugt til at drive kvæg foran sig afsted, ved at nappe dem i haserne. Et instinkt Corgien stadig kan finde på at praktisere - også over for mennesker i hurtig bevægelse.

I dag går tiden for de fleste Corgier, dog ikke på at drive kvæg, men med at være familie hunde, hvilket de egner sig rigtig godt til. Corgi Pembroke elsker nemlig at være sammen med dens familiemedlemmer.

Den kan bedst beskrives som en stærk, atletisk, og livlig hyrdehund, derfor vil den især trives i en sporty og aktiv familie. Corgi Pembroke er samtidig enormt kærlig og meget udadvendt og social uden at være klæbrig. De trives også bedst med at være en del af familien, og ikke alene i baghaven.

Tro mod sin fortid som hyrdehund, er racen også en opmærksom vagthund, som advarer dig ved synet, duften eller lyden af det mindst usædvanlige. Det gør den ved at gø, måske en smule mere end dens nære slægtning corgi cardigan. Familier, der imødegår Corgi Pembrokes behov for aktivitet og samvær vil aldrig kunne finde en mere loyal og kærlig ven end den. Racens intelligens gør den meget nem at træne, men intet skal være let. En Corgi, er nemlig både stædig, selvstændig og vil ofte gerne gøre tingene på sin egen måde.


 
En Corgi Pembrokes forhold til børn og andre kæledyr

Corgien elsker børn, og kan lege med dem i timevis. Dog kan racens hyrdeinstinkt fra tid til anden motivere corgien til at nippe til et par hurtigt bevægende børnefødder - det er derfor vigtigt at den lære fra start af, at dette ikke er tilladt.

Racen er også normalt venlig overfor andre kæledyr i husstanden. Den nyder faktisk oftest at dele huset med en anden eller tredje hund, så den har en legekammerat, især hvis det er en anden Corgi.
 

Det kræver en Corgi Pembroke af motion og stimulering

Som ægte hyrdehund, er racen Corgi Pembroke en meget atletisk, hurtig og ikke mindst aktiv hund, som kræver en god portion motion, gerne med en opgave den skal udføre samtidig.

Motionen kan ske i form af  længere gåture, jogging, leg i haven eller hundesport som fx agility, lydighed eller at gå spor  - det vil den elske!

Får den sin daglige motion, kan den nærmest bo i ethvert miljø, fra bylejlighed til landområde - det ser den ikke den store forskel på, så længe den bliver mentalt stimuleret og fysisk aktivitet, hver dag.

Den er derudover noget af en grovæder, hvis den kan komme til det. Så pas på at den ikke bliver overvægtig, den har nemlig svært ved selv at se, hvornår nok er nok.
 

Sådan opdrager du din Corgi Pembroke

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering, og det gælder også for en Corgi Pembroke.

Corgi Pembroke har sin egen vilje, men dens energi og intelligens gør den til en hund, som er nem at træne. Positiv, belønningsbaseret træning i korte sessioner virker klart bedst på denne følsomme og viljestærke race.


Ved opdragelse af en Corgi, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

 • Tålmodighed
 • Fastholdelse
 • Belønning
 • Konsekvent

 
Kendte sygdomme hos racen Corgi Pembroke

Corgi Prombroke er generelt sunde og raske, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor bestemte arvelige sundhedsmæssige forhold.
 

Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

 

 • Hofte dysplasi - Katarakter - Ehlers-Danlos syndrom - Cystinuri - Degenerativ myelopati (DM)
 • Epilepsi
 • Intervertebral Disk Disease
 • Patent Ductus Arteriosus (PDA) med pulmonal hypertension
 • Progressiv Retinal Atrofi (PRA)
 • Retinal dysplasi
 • Von Willebrands sygdom

 
Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for dette genetiske helbredsproblem, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

Du bør som ejer til en Corgi altid være opmærksom på potentielle rygproblemer. For med sine korte ben og lange ryg kan corgien være let tilbøjelig til at få rygskader. Undgå at lade den hoppe ud af sengen eller sofaen, og gå på trapper. Ved første tegn på lidelse eller ubehag skal du straks ringe til dyrlægen.

Jo hurtigere et problem er identificeret, jo nemmere er det at afhjælpe.


Corgi Pembrokes gennemsnitsalder

En Corgi Pembroke bliver oftest mellem 12 - 15 år.

 

Hvordan ser en Corgi Pembroke ud?

Corgi Pembroke udseende, beskrives bedst som en stor hund i en ‘’lav’’ version. Den har korte men kraftige ben, muskuløse lår, ryggen er lang og så er racen udstyret med et dybt bryst, som gør den egnet til hårdt arbejde.

Hovedet er formet på samme måde som en rævs hoved, øjnene er ovale og mørke og øerne er oprejst.

Pelsen kan være rød, zobel, fawn og black eller tan, med eller uden hvide markeringer steder som ben, bryst, hals eller hoved.

Længden på pelsen er varierende, men sidder tæt og er modstandsdygtig overfor alt slags vejr, da den skulle holde corgien varm under hårde vejrforhold i Wales.

Derudover har mange Pembroker hvad der kaldes for en fe saddel på ryggen. Det er en markering på ryggen som opstår af en ændring i tykkelse og retningen af pelsen. Navnet fe saddel kommer af den søde historie, om at feer red på dem og dermed behøvede en saddel.

Corgi pembroke er typisk for begge køn mellem 25-30 cm høje og vejer 10-12 kilo.


Sådan kan du se forskel på Pembroke og Cardigan

Der findes to Corgi racer; Cardigan og Pembroke. Selv om mange opdrættere mener, at det er to separate racer, minder de meget om hinanden.

De har ensformet hoveder, kroppe, intelligensniveau og hyrdeevne, men der er altså en forskel på dem.

For det første er Cardigan lidt større end Pembroke.

Men den nemmeste måde at se forskellen på en Pembroke og en Cardigan er, ved at se på deres haler. Pembrokes hale er buet og fyldig og Cardigans hale er lang, som ærmerne på en cardigan :-)


Pleje af en Corgi Pembroke

Corgi Pembroke fælder en del, og ekstra meget i det sene forår / tidlig sommer. En tur med børsten på daglig basis, hjælper en hel del på, at der ikke flyver hundehår rundt i hele huset.

Corgi Pembroke behøver kun at blive vasket efter behov, men regelmæssige bade hjælper også med at løsne de døde hundehår - som kan børstes af efterfølgende. Her er det dog vigtigt at Corgien er helt tør inden børstningen påbegyndes.

Tandpleje er selvfølgelig også en nødvendighed. Du bør børste din Corgis tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Corgi er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

Undgå at lade dens negle vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille ven. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.


Historien om racen Corgi Pembroke

Det antages, at Corgi Pembroke racen oprindeligt var svenske kvæghunde, som blev bragt til Wales af vikingerne i det 9. og 10. århundrede.

En mere eventyrlig historie er, at de er kommet til, som en gave fra feer. Historien lyder på at to børn var ude på marken for at kigge til familiens kvæg. Her fandt de nogle efterladte hvalpe. Først troede børnene at det var ræve, men efter de kom hjem, kunne deres forældre straks se, at det var hundehvalpe og altså ikke ræve. Forældrene fortalte deres børn, at hvalpene var en gave fra de feer, der boede på marken. For at overbevise dem, pegende forældrene på pembrokes markering på ryggen, og fortalte dem, at det var feernes sadel. Børnene var henrykte og elskede deres Corgi Pembroke hvalpe. Og da de voksede, blev hundene værdifulde ledsagere og lærte at hjælpe børnene med at tage sig af familiens kvæg.

Racen er kendt under navnet Corgi, fra de walisiske ord "cor gi", som betyder "dværghund", og den er blandt en af de ældste af hyrde racerne.

Indtil 1934 blev den walisiske Corgi anset for at være en enkelt race, men derefter blev den delt op i to separate:

 • Cardigan
 • Pembroke


Og med rigtig god grund. For selvom de ligner hinanden til forveksling, så er der altså forskel på dem, både udseendemæssigt og i deres sind.

Corgi Pembroke var arbejdshunde, der hjalp med at holde kvægene sikre mod rovdyr, og med at drive dem til og fra markerne  - det var de gode til, da de med deres ringe højde kunne undgå spark fra større dyr, når de nappede dem i haserne.


Er du og racen Corgi Pembroke et godt match?

En Corgi Pembroke anbefales til hundeejere, som gider at investere energien i dens behov for daglig motion og stimulering, og som ser den, som en del af familien.


3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Corgi Pembroke:

 1. Kan du tilbyde din corgi pembroke daglig motion og stimulering?
 2. Bor du i et hjem uden trapper?
 3. Har du evt. flere corgier i familien, så den har en legekammerat?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille hyrdehund.

 

Held og lykke!
Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst

 

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Pembroke Welsh Corgi , hvalpe, 8 uger , salgklar 17 oktober

Valpene kommer med Amerikansk stamtavle AKC , da jeg har bord der i 40 år og stadig har kennel derover , de er nok svære at overføre til Dansk da moren ofte har søde. hænge øre . <b>Oplysninger:</b>...

Alder 8 uger
5960 Marstal
Søg blandt 648 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet