Mops

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Mops.


En Mops lever af at elske, og at blive elsket igen. Den kræver klart en ejer, som gider at tage den til sig som et tæt familiemedlem.

 
Kort og godt om racen mops

 • En Mops er en selskabstrold
 • Den kræver ikke meget motion
 • Elsker at spise og har tendens til at blive overvægtig
   
 • Mopsen fælder en del
 • Husk ørepropper når den falder i søvn, for den snorker :-)
 • Hold godt øje med racen når det er varmt, den tolerere ikke høj varme og fugtighed på grund af dens flade næse
   
 • En Mops kan leve op til 15 år
 • Vejer 6 - 8 kilo
 • Og er alt mellem 25 - 30 cm høj.

 
Mops sind

Racens temperament påvirkes af en række faktorer, som arvelighed, træning og socialisering.

Mops er avlet til at være selskabshund, som du kan tage med dig overalt, den kan nemlig med alle. Den elsker opmærksomhed og at være i centrum, på ægte klovne menér. Dens hjerte går nærmest itu, hvis de bliver ignoreret, eller skal være alene i længere tid. Så den skal klart have en ejer, som har mulighed for at bruge meget tid sammen med den.

Mopsen er altid klar på sjov og leg, og den elsker at se glæden hos dens ejer. Men forvent ikke at en Mops altid gider at jage, vogte eller fx hente de bolde som du kaster, det må gerne være leg der ikke kræver alt for meget for den lille flødebolle - den vil nemlig hellere ligge i dit skød, mens du læser en bog eller ser film.

Falder din Mops i søvn under filmen, så ha’ ørepropperne klar. Den kan nemlig godt finde på at snorke højlydt.
 

En mops forhold til børn og andre kæledyr

Mops elsker børn, og er en perfekt familiehund i en børnefamilie. Selvom den er på samme størrelse med noget af børnenes legetøj, så må den ikke forveksles med det. Børn der gerne vil kaste med bolde og spille fodbold, vil blive meget skuffet over Mopsen - det gider den nemlig ikke spilde tid på.

Er en Mops trænet og socialiseret ordentligt fra hvalp, er Mopsen også venlig overfor andre firbenede familiemedlemmer såsom katte, kaniner m.v.

 
Det kræver en Mops af motion og stimulering

Racen Mops trives både på landet og i byen, så længe huset eller lejligheden er udstyret med en sofa :-) Får Mopsen mulighed for det, vil den nemlig gerne tilbringe en stor del af dagen der.

Fordi at racen er lille, stille og relativ inaktiv, når den er indendørs, er den et godt valg for lejlighedens beboere.

Kombinationen af at Mopsen elsker at spise og gerne meget, gør den nemt overvægtig, så den skal ud at have motion dagligt, for at holde på formen.

Du behøver dog ikke at hive i snoren når i skal afsted, for Mopsen vil gerne gå tur, og / eller lege lidt i haven.

Pas dog på Mopsen når det er varmt, der skal den ikke anstrenge sig, da de har svært ved at tolerere temperaturen, på grund af deres flade næser.
 

Sådan opdrager du din Mops

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

At gå til hvalpetræning med sin Mops, er en god start. Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom hundeparken eller på gågaden hvor du lader din mops møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe en Mops med sine sociale færdigheder.

Da Mops lever for at behage dens ejere, så er den generelt nem at træne. Den kan være stædig, men er samtidig meget følsom og nærtagende, derfor må hårde træningsmetoder aldrig tages i brug.

 
Kendte sygdomme hos racen Mops

Mops er generelt en sund og rask race, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold.

Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

 

 • Mops encephalitis
 • Epilepsi
 • Hofte dysplasi Legg-Perthes sygdom Patellar Luxation


Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.
Derudover skal du være opmærksom på at en Mops er tilbøjelig til at få øjenproblemer, såsom sår i hornhinden og tøre øje. Og ligesom alle andre fladnæsede racer skal der tages hensyn til at nogle Mops kan have vejrtrækningsproblemer..


En Mops gennemsnitsalder

En Mops bliver oftest mellem 12 - 15 år.


Hvordan ser en Mops ud?

Mopsen har et komisk rundt ansigt, med dybe rynker omkring dens store mørke glitrende øjne og en flad snude. Apropos flad snude, så siges det at navnet Mops kommer fra det latinske ord for "knytnæve", fordi racens ansigt ligner en menneskelig knytnæve.

Prikken over i’et er at dens nederste tænder strækker sig lidt over de øverste. Man kan næsten ikke lade være med at smile af den skønne lille klovn.

Pelsen er kort, og er enten sort eller fawn-farvet med nuancer af abrikos eller sølv og med sort maske i ansigtet.

Begge køn: vejer alt mellem 6 til 8 kilo og 25-30 cm høj.


Pleje af en Mops

Mopsens korte glatte pels, kræver minimal vedligeholdelse. Men den fælder - især om sommeren. Så gør dig selv en tjeneste at invester i en god støvsuger og en god børste, som du kan redde din Mops med.

Der er ikke noget som kan forhindre hår i huset fuldstændigt. Så den kloge Mops ejer tilpasser sin garderobe, med det tøj hvor Mopsens hår bedst muligt kan skjules.

Ugentlig børstning og bad hjælper dog med at fjerne en del løse hår.

Når Mopsen har været i bad, kræves der en særlig opmærksomhed på at få tørt mopsens ansigtsrynker grundigt.

Det er også vigtigt at nævne, at fordi en mops øjnene stikker ud er den er fx ekstra sårbar overfor sæbe i øjnene.

Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed. Du bør børste din Mops tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Mops er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille Mops. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.
 

Historien om racen Mops

Racen Mops stammer fra Kina. Her blev de værdsat højt af kejserne i Kina og boede i luksuriøse boliger, nogle af dem, blev endda bevogtet af kinesiske soldater.

Kineserne, var så fascinerende af racens rynker, da det for dem lignede at rynkerne dannede bogstaver på kinesisk.

Da Kina i slutningen af 1500'erne og begyndelsen af 1600'erne begyndte at handle med europæiske lande, blev de første Mops solgt til hollandske erhvervsdrivende.

I Holland blev Mopsen hurtigt en af den kongelige husstands favoritter og i dag er Mopsen kendt verdenen over, og har milliarder af fans.

 
Er du og racen Mops et godt match?

En Mops anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til mopsens behov.
 

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Mops:

 1. Nyder du ro og hygge med din Mops på skødet?
 2. Er du klar på at skifte garderobe?
 3. Vil du nyde at blive underholdt at denne skønne klovn i hverdagen?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille fladnæse.

 

Held og lykke!
Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst

Powered by Froala Editorarrow


Udvid familien med en hundehvalp. Stort udvalg af hunde og hvalpe der købes eller sælges samt bortgives gratis

Image
Mops

Dejlight, sød, kærlig mops tæve søge nyt hjem. Hun er 4 år, renlig. Gerne find nyt hjem og kærlig familien, hvem skal passe på vores tæve med stor kærlighed.

Alder 4 år
3320 Skævinge
Image
Mops/lhaapso, hvalpe, 5 uger

Lækre små buller hoveder Ligner mest mops men med længere næse. Salgsklar d 8 nov, Bliver vaccineret, chippet og sundhedsbog Får ormekur. Reserveres kun mod depositum Kan leveres, os til Sjælland . ...

Alder 5 uger
8800 Viborg
Søg blandt 655 hunde og hvalpe, som er til salg lige her.

På Gipote, er vi er stolte af, at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde og hvalpe. Ligegyldigt, om du søger en voksen hund, eller en hvalp, så er der stor chance for at du på Gipote finder dit nye nuttede familiemedlem. Vi har nemlig altid mere end 600 aktive annoncer med hunde til salg på gipote.dk

Er du faldet pladask for en hund, på en af vores annoncer, så vent ikke for længe med at tage kontakt til sælger. Der er nemlig mere end 100.000 besøgende hver måned, der søger efter en hund på Gitpote. Så chancen for at sælger allerede har kontakt til en anden potentiel køber af hunden, er altså tilstede.

Hundehvalpe til salg på Gipote.dk

Enig! Hvalpe er mega nuttede, søde og som oftest også ekstremt bløde. De får os til at grine, men af og til også til at græde. For de er samtidig ekstremt tidskrævende, ift. til en voksen hund. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige din familie med en hundehvalp? Så læs denne guide, for at give din nye hundehvalp og dig, den bedste start.

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra din mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

et der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil grø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden, du starter. Lad din hvalp være et sted i hjemmet hvor den er tryg, tænd evt. radioen og giv den en tyggepind til at aflede dens opmærksomhed - og gå så væk fra den et par minutter. Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt, og øg som dagene skrider frem, langsomt antallet af minutter.

Hunde til salg op Gipote.dk

En voksen hund kræver ikke helt det samme arbejde som en hvalp. Ikke sagt, at det er legende nemt, at få en ny hund - for det er selvfølgelig også en omvæltning for en voksen hund at skifte hjem. Hvis du er fast besluttet på, at du vil berige familien med en voksen hund? Så læs denne guide, for at give din nye hund og dig, den bedste start.

1. Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

2. Nærhed

I stedet har din nye hund brug for nærhed, fra dig og dens andre nye familiemedlemmer. Gå derfor ikke for langt væk fra den i mere end et par minutter, og giv den al den kærlighed den har brug for.

3. Nattesøvn

Når I skal sove om natten, så lad den endelig sove ved siden af din senge, ligesom du ville gøre med en hvalp. Du kan med tiden flytte dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, som du gerne vil have at den skal sove. Du må heller aldrig med en voksen hund lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får du intet ud af.

4. Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

5. Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.

Hvilken hund passer til mig?

At udvide familien med en hund, er som du nok ved, ikke det samme som at købe et nyt playstation spil, en barbiedukke, symaskine, bil, cykel m.v. Nej, det er et ægte levende væsen, som skal have det godt og forhåbentligt leve sammen med dig og resten af familien, til døden skiller jer ad.

Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige hund fra start. Vi mennesker har forskellige livsstile (gudskelov for det), men det betyder altså, at ud fra den livsstil som du lever, så vil du være i stand til at give én gruppe hunde et fantastisk liv, mens en anden gruppe hunde vil trives mindre godt, med dig som ejer.

Derfor bør du gøre dig nogle tanker inden du går i gang med at søge efter din nye firbenede ven, i stedet for at lade dig smelte over den første nuttet våde snude du ser. For når først du har skrevet under på købskontrakten, og præsenteret vuffi for sit nye hjem, så ‘’bør’’ der ikke være nogen vej tilbage. :-)

Tænk derfor inden på:
 • Skal det være en voksen hund, eller en hundehvalp?
 • Skal det være en stor, mellem eller lille hund?
 • Skal det være en aktiv eller rolig hund?
 • Skal det være en hund som er god med børn?
 • Skal det være en hund med nem pelspleje?
 • Osv. osv.

Eller vend den om:
 • Hvad meget tid har jeg til min hund?
 • Hvor aktiv vil jeg være med min hund?
 • Hvor længe skal min hund være alene hjemme?
 • osv. osv.

Ovenstående er blot eksempler. Der er massere af spørgsmål, som du kan stille dig selv, når valget står på at finde et nyt firbenede familiemedlem.

DERFOR! Når du falder for en hund eller hvalp på Gipote.dk, bør du derfor altid tjekke op på racens kendetegn, for at sikrer at du og hunden er et match. Trykker du på en race på denne side, så kan du eksempelvis læse nærmere om den enkelte races kendetegn, lige under annoncerne.

Vores mest populære hunderacer netop nu er: Fransk Bulldog – Bomuldshunden Coton de Tulear – Shih Tzu - Golden Retriever - Bichon Havanais - Pomeranian


God fornøjelse og held og lykke!

Gipote Teamet