Mops

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Mops.


En Mops lever af at elske, og at blive elsket igen. Den kræver klart en ejer, som gider at tage den til sig som et tæt familiemedlem.

 
Kort og godt om racen mops

 • En Mops er en selskabstrold
 • Den kræver ikke meget motion
 • Elsker at spise og har tendens til at blive overvægtig
   
 • Mopsen fælder en del
 • Husk ørepropper når den falder i søvn, for den snorker :-)
 • Hold godt øje med racen når det er varmt, den tolerere ikke høj varme og fugtighed på grund af dens flade næse
   
 • En Mops kan leve op til 15 år
 • Vejer 6 - 8 kilo
 • Og er alt mellem 25 - 30 cm høj.

 
Mops sind

Racens temperament påvirkes af en række faktorer, som arvelighed, træning og socialisering.

Mops er avlet til at være selskabshund, som du kan tage med dig overalt, den kan nemlig med alle. Den elsker opmærksomhed og at være i centrum, på ægte klovne menér. Dens hjerte går nærmest itu, hvis de bliver ignoreret, eller skal være alene i længere tid. Så den skal klart have en ejer, som har mulighed for at bruge meget tid sammen med den.

Mopsen er altid klar på sjov og leg, og den elsker at se glæden hos dens ejer. Men forvent ikke at en Mops altid gider at jage, vogte eller fx hente de bolde som du kaster, det må gerne være leg der ikke kræver alt for meget for den lille flødebolle - den vil nemlig hellere ligge i dit skød, mens du læser en bog eller ser film.

Falder din Mops i søvn under filmen, så ha’ ørepropperne klar. Den kan nemlig godt finde på at snorke højlydt.
 

En mops forhold til børn og andre kæledyr

Mops elsker børn, og er en perfekt familiehund i en børnefamilie. Selvom den er på samme størrelse med noget af børnenes legetøj, så må den ikke forveksles med det. Børn der gerne vil kaste med bolde og spille fodbold, vil blive meget skuffet over Mopsen - det gider den nemlig ikke spilde tid på.

Er en Mops trænet og socialiseret ordentligt fra hvalp, er Mopsen også venlig overfor andre firbenede familiemedlemmer såsom katte, kaniner m.v.

 
Det kræver en Mops af motion og stimulering

Racen Mops trives både på landet og i byen, så længe huset eller lejligheden er udstyret med en sofa :-) Får Mopsen mulighed for det, vil den nemlig gerne tilbringe en stor del af dagen der.

Fordi at racen er lille, stille og relativ inaktiv, når den er indendørs, er den et godt valg for lejlighedens beboere.

Kombinationen af at Mopsen elsker at spise og gerne meget, gør den nemt overvægtig, så den skal ud at have motion dagligt, for at holde på formen.

Du behøver dog ikke at hive i snoren når i skal afsted, for Mopsen vil gerne gå tur, og / eller lege lidt i haven.

Pas dog på Mopsen når det er varmt, der skal den ikke anstrenge sig, da de har svært ved at tolerere temperaturen, på grund af deres flade næser.
 

Sådan opdrager du din Mops

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

At gå til hvalpetræning med sin Mops, er en god start. Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom hundeparken eller på gågaden hvor du lader din mops møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe en Mops med sine sociale færdigheder.

Da Mops lever for at behage dens ejere, så er den generelt nem at træne. Den kan være stædig, men er samtidig meget følsom og nærtagende, derfor må hårde træningsmetoder aldrig tages i brug.

 
Kendte sygdomme hos racen Mops

Mops er generelt en sund og rask race, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold.

Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

 

 • Mops encephalitis
 • Epilepsi
 • Hofte dysplasi Legg-Perthes sygdom Patellar Luxation


Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.
Derudover skal du være opmærksom på at en Mops er tilbøjelig til at få øjenproblemer, såsom sår i hornhinden og tøre øje. Og ligesom alle andre fladnæsede racer skal der tages hensyn til at nogle Mops kan have vejrtrækningsproblemer..


En Mops gennemsnitsalder

En Mops bliver oftest mellem 12 - 15 år.


Hvordan ser en Mops ud?

Mopsen har et komisk rundt ansigt, med dybe rynker omkring dens store mørke glitrende øjne og en flad snude. Apropos flad snude, så siges det at navnet Mops kommer fra det latinske ord for "knytnæve", fordi racens ansigt ligner en menneskelig knytnæve.

Prikken over i’et er at dens nederste tænder strækker sig lidt over de øverste. Man kan næsten ikke lade være med at smile af den skønne lille klovn.

Pelsen er kort, og er enten sort eller fawn-farvet med nuancer af abrikos eller sølv og med sort maske i ansigtet.

Begge køn: vejer alt mellem 6 til 8 kilo og 25-30 cm høj.


Pleje af en Mops

Mopsens korte glatte pels, kræver minimal vedligeholdelse. Men den fælder - især om sommeren. Så gør dig selv en tjeneste at invester i en god støvsuger og en god børste, som du kan redde din Mops med.

Der er ikke noget som kan forhindre hår i huset fuldstændigt. Så den kloge Mops ejer tilpasser sin garderobe, med det tøj hvor Mopsens hår bedst muligt kan skjules.

Ugentlig børstning og bad hjælper dog med at fjerne en del løse hår.

Når Mopsen har været i bad, kræves der en særlig opmærksomhed på at få tørt mopsens ansigtsrynker grundigt.

Det er også vigtigt at nævne, at fordi en mops øjnene stikker ud er den er fx ekstra sårbar overfor sæbe i øjnene.

Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed. Du bør børste din Mops tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Mops er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille Mops. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.
 

Historien om racen Mops

Racen Mops stammer fra Kina. Her blev de værdsat højt af kejserne i Kina og boede i luksuriøse boliger, nogle af dem, blev endda bevogtet af kinesiske soldater.

Kineserne, var så fascinerende af racens rynker, da det for dem lignede at rynkerne dannede bogstaver på kinesisk.

Da Kina i slutningen af 1500'erne og begyndelsen af ​​1600'erne begyndte at handle med europæiske lande, blev de første Mops solgt til hollandske erhvervsdrivende.

I Holland blev Mopsen hurtigt en af den kongelige husstands favoritter og i dag er Mopsen kendt verdenen over, og har milliarder af fans.

 
Er du og racen Mops et godt match?

En Mops anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til mopsens behov.
 

3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Mops:

 1. Nyder du ro og hygge med din Mops på skødet?
 2. Er du klar på at skifte garderobe?
 3. Vil du nyde at blive underholdt at denne skønne klovn i hverdagen?
   

Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille fladnæse.

 

Held og lykke!
Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekstEller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Mops, hanhund, 2 år

Skøn lille hanhund på 1 1/2 år søger ny familie. Vant til andre hunde. Køre bil og er 100 % renlig. Utrolig sød og nem dreng. <b>Oplysninger:</b> Race: Mops Alder: 2 år Køn: Hanhund

Alder 2 år
4900 Nakskov
Image
Mops

Dejlight, sød, kærlig mops tæve søge nyt hjem. Hun er 4 år, renlig. Gerne find nyt hjem og kærlig familien, hvem skal passe på vores tæve med stor kærlighed.

Alder 4 år
3320 Skævinge