Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 27-10-2022, 12:20

Tip til Alene hjemmetræning af hvalp på 6 måneder

Vi har en shih tzu hvalp på 6 måneder som vi prøver at lære at være alene hjemme. Jeg startede med snusetæppe og aktivitetsbold, men den teknik har han luret. Lige så snart jeg gjorde dem klar så vidste han hvad der skulle ske. Han kunne være alene i ca 20 minutter, når jeg kom tilbage så gøede han (med pauser);
Vi prøver en ny teknik nu hvor vi går ind og ud af døren flere gange og til sidst bliver vi stående udenfor ca 10 min er det blevet til. I starten render han efter, men når vi flere gange har været inde og lægge ham i kurven gider han ikke rende efter os mere. Han gør stadig en lille smule med pauser, og jeg kunne gå helt ned på 1 sal inde der kom noget fra ham ( vi bor på tredje)
Han vil gerne være med der hvor vi er for det meste, men han kan godt ligge for sig selv ude i gangen om aftenen og vi sidder inde i stuen, så jeg tror ikke han har separationsangst.
Gør vi noget forkert eller skal vi bare blive ved som vi gør nu ??

Skriv et svar til indlægget03-11-2022, 07:30

Du skriver ikke, hvordan han reagere når han er alene- ødelægger han ting eller gør han voldsomt? Men når man tænker på, at en hunds hørelse er ca. 7 gange bedre end menneskets, så kan han jo høre at i står udenfor eller på 1. sal. Måske skulle I købe et lille overvågningskamera i Elgiganten, det koster knap 300 kr. og er nemme at installere på jeres Ipad og mobiltelefon:
https://www.elgiganten.dk/product/hjem-rengoring-kokkenudstyr/sikkerhed-overvagning/overvagningskamera/tp-link-c200-full-hd-wi-fi-overvagningskamera-til-hjemmet/164141.
Jeg bruger dem selv når jeg er på arbejde, for så kan jeg se om mine hunde har det godt. Jeg har selv en Shih Tzu, og hun er også meget afhængig af mig. Men når først at jeg er ude af hendes syns- og hørefelt, så lægger hun sig til at sove. Jeg viser hende med mit kropssprog at jeg forventer at hun skal være alene hjemme, og jeg sørger for at hun har vand, foder, hendes lille dognut kurv og et lille tyggeben. Hun ved også hvad der skal ske når jeg begynder at finde de ting. Når jeg læser hvad I gør, så tænker jeg at han tror at det er en leg, og han har jo fundet ud af, at I kommer tilbage:-)

12-11-2022, 15:59

Vores første hvalp fik vi da han var 8 uger gammel. Da han var ca. 10 uger og faldet tryg til i vores hjem, startede vi med tilvænning til at være alene hjemme. Han sov fra vi fik ham i køkkenet om natten, de første nætter sammen med mig, i sin hundeseng, Ved siden af mig på en madras. Derefter 2 nætter med min madras, uden mig. Alene hjemme skulle han også opholde sig i køkkenet i sin hundeseng med vand i et trug. Vi var skiftevis 3 om at forlade ham på forskellige tidspunkter, men aftalte samme måde at forlade ham på. Han var luftet, og fodret 3 x dagligt. Vi ignorerede ham, men han holdt øje med os. Så tændte vi radioen i køkkenet, så han ikke blev forstyrret udefra, tog tasken og overtøj på, det var i okt-nov, måned. Så lukkede vi køkkendøren og gik fra ham. Han løb straks hen til døren og skabede på den + bed i dørkarmen. Nok for at komme med. Vi fandt så på den gode ide, at aflede ham, og smed nogle godbidder eller et lille tyggeben på køkkengulvet, før vi lukkede af til køkkenet og først da gik ud af gadedøren. Uden ord. Tyggeben eller godbidder løb han straks med over i sin seng. Lagde sig efter at have spist dem til ro og afslapning og sov til en af os kom hjem igen. 4-5 timer efter. Vores søn var 12 år dengang, passede og luftede ham, når han kom hjem fra skole. Men mand var på job på fuld tid, og jeg havde deltid 3 x ugl. fra kl. 11.
Vores Bonzo vænnede sig hurtig til trygt at være alene hjemme i køkkenet, når vi gjorde os klar til at gå, uden at tage hundesnoren ned fra knagen, og med radioen tændt, han fik sine godbidder, + døren blev lukket, vidste han, at han ikke skulle med.