Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 10-10-2022, 11:34

Min hund er begyndt at ignorere mig

Jeg har en cockapoo på lidt over 2 år. Han har altid været god til at lystre kommandoer, og har altid reageret på indkald (med mindre der kommer andre hunde eller fugle ????);

De sidste par uger er han så pludselig begyndt at “ignorere” mine kommandoer som f.eks. Når vi er ude og gå, og jeg laver indkald. Så stopper han op, kigger på mig og bliver så bare stående eller løber modsatte vej.
Der hjemme hvis jeg beder ham gå i kurven, stopper han igen op og kigger bare på mig, og flytter sig ikke. Først hvis jeg bevæger mig, styrter han hen i kurven, og lægger sig. Så snart jeg er gået væk derfra rejser han sig han, og så kan vi ellers gentage det hele igen ????
Håber nogen kan hjælpe mig med nogle gode råd!

Skriv et svar til indlægget13-10-2022, 20:06

Nu er han blevet rigtig voksen, og afprøver din "magt". Hvem der er overhund i jeres flok. Dig eller ham. Du skal ikke overgive dig, men gentage dine kommandoer, mange gange om nødvendig. Jeg har selv haft problemet. Vi havde 5 Beagle-tæver i forskellige aldre, heraf 2 hjemmeavlede, 1 købt og 2 ældre vi havde overtaget. Vi havde opdraget dem til ikke at gø i haven, bla. ved at de kendte og var godt lidt af vores naboer, men så flyttede der en familie ind bag hegnet i baghaven, der havde en tæve, som løb gøende frem og tilbage op af vores fælleshegn. Det fik selvfølgelig mine 5 Beagler til at deltage i "legen" vildt gøende. Hver gang tog jeg straks mine hunde ind, roligt men bestemt, og kort efter ud igen. Jeg tror mindst 50 gange. I løbet af flere dage. Det endte med at de kiggede hen til havedør og vindue, og stoppede bare jeg kiggede ud på dem. Til sidst ignorerede de nabohundens gøen, i deres flok, var jeg "overhund," det vidste de godt.

22-10-2022, 09:12

Den eneste art, der tror at hunde og mennesker er i samme hierarki, er mennesker. Din hund skal ikke tro du er overhund, for det er du ikke. Du er menneske, hunden er hund. Længere er den ikke.

Hvis du gentager samme kommando i en lang uendelighed, udvander du kommandoen, og den kommer til at betyde “gør hvad du synes”.

Så tilbage til sandkassen, og gør dét du gjorde for at indlære kommandoen i sin tid. Tag gode godbidder med på tur, giv en godbid, giv hunden fri, kald når den er et par meter væk, beløn med godbid, giv fri, lad den gå lidt længere væk og gentag.

Det samme med kurven. Hjælp hunden hen i kurven, sig kommandoen, ros og beløn.

Det er i øvrigt helt normalt at hunde mister hjernen ad flere omgange, ind til de er voksne. Så tag det helt roligt og hjælp hunden til at huske hvad den skal.