Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 11-09-2022, 12:23

Agressiv adfærd

Hej alle

Jeg skriver som en fortvivlet hundemor.

Jeg har en patterdale terrier på lidt over 1 år og vi har haft en del problematikker. Jeg træner konstant og har endda haft adfærdskonsulent på ham, men føler næsten ingen fremgang.

Han er en meget bange og angst hund udenfor, kommer nogle tæt på bliver han nærmest agressiv. I hjemmet er han (for det meste) så kærlig og vil putte, men få gang med mig også begynder han at nappe i mine hænder og ben hvis jeg står op, føler jeg har prøvet alt! Derudover er det slemmest når jeg har nye mennesker oppe, han napper i deres bukser og prøver de at sige fra og vifte ham væk går han efter hånden. Og hvis man skælder ud begynder han bare at gø og hoppe frem og tilbage..

Jeg vil gøre alt for det bliver godt med ham, han er jo min lille baby. Men har brug for råd!For han er ikke aggressiv på den måde, logre i mens.

Skriv et svar til indlægget12-09-2022, 10:33

Hej Maja

Min lille boxerblanding lyder til at have været meget lig din baby. Jeg tog hende til hundetræning én gang om ugen i omkring to måneders tid, og det havde en virkelig god effekt på hendes adfærd.

Nu ved jeg godt, at du selv skriver, at du træner konstant. Men her ville det være fordelagtigt, hvis du overvejede at gå til professionel hundetræning :);

________________________
https://www.newwaveprofile.dk/
https://www.kosangas.dk/
https://drinksguide.dk/

21-09-2022, 15:19

Hej Maja. Når jeg læser din hunds adfærd, tænker jeg, han er en hund, der ikke forståes. Måske var han eneste hvalp i kuldet, eller han er bare ikke socialiseret blandt andre hunde og mennesker hos opdrætter. Ej heller gået til hvalpetræning sammen med dig, Jeg tror han fra hvalp af har manglet at blive aktiveret, ved at lære eks. sit, dæk, søg o.s.v. Leget selv, ved at have en papkasse med forskelligt legetøj i. Han måtte bide i med eller uden godbidder. Eks. WC-papruller, Køkken-papruller, frottesokker med knuder på, hundeaktivitets-legetøj. Hvalpe bider i alt, når de keder sig, også i vores hænder og ben. De søger opmærksomhed, for at fortælle: Leg med mig. Når I så reagerer ved at skælde ud, eller vifte ham væk, så tænker han juhu !! så har han fået opmærksomhed, derfor gør og hopper han rundt. Han forstår ikke han bliver skældt ud. Og I forstår ikke ham. Hunde elsker vaner. De har brug for samvær med deres menneske-flok, for regelmæssig at blive fodret, luftet, aktiveret, samt ro hver dag. Og så skal de lære og opdrages, med få ord, eks. NEJ, STOP, GOD Hund, + hånd-og kropssprog. Godbidder er også et godt "hjælpemiddel" ved læring. Derimod aldrig, straf, råb, og mange ord. Når du går tur med ham, eller har gæster, så lad ham kontakte dem. Han behøver heller ikke hilse på alle hunde, han møder på gå-turene. Især ikke fremmede hanhunde.