Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 30-06-2022, 12:10

Gode råd/ideer/hjælp sødes.

Vi har adopteret en lille pige på 1½ år, som vi elsker rigtig meget. Hun har flere issues, som vi kunne bruge nogle gode råd til at hjælpe hende med.

Før hun blev vores:
Hun kommer fra en familie med mor, far og 3 børn. Vi har passet hunden af flere omgange og vidste allerede dengang at der var nogle problemer. Et eksempel: Hun jager Skygger. Vi gjorde dem opmærksom på at deres hund var stresset, og vi fik svaret at hun var bare hyper. Vi fandt også hurtigt ud af at hun ikke var blevet socialiseret med andre hunde, og i det hele taget var en meget usikker hund, der ikke var blevet trænet overhoved. Hun har fået lov til at gø.

Vi bliver pludselig ringet op at spurgt om vi vil overtage hende. Hun var begyndt at gemme sig under sofaen og ville ikke komme ud i flere dage... Selvfølgelig ville vi det. 2 dage senere kom de med hende og alle hendes ting. Hun har været pynte hund og har en garderobe større end min egen.

Hun er vores og vi kan hjælpe hende:
Hun var håndsky og bange for fødder da vi fik hende. Vi kan dog mærke at hun er glad og ikke bange for os.
Vi startede med at træne hende helt fra bunden. Plads, Sit, Dæk, og Bliv. Vi roser hende meget og mange ting er blevet meget bedre. Men... Hun jager stadig skygger. Det sker når der er ”skift i stemning”. Feks. Hvis vi gør klar til at gå tur, gå i seng, begynder at lave mad, hvis der kommer gæster, ja så står hun op af væggen og jager en skygge.

Der er ved at gå op for os, at hun ikke forstår at udtrykke ”hunde glæde”. Hvis hun har været alene hjemme og vi kommer hjem, begynder hun at stå og knurrer og gø efter fuglene på alten, og igen jage skygger. I den situation tager vi hende og næsten tvinger hende til at falde til ro, imens vi kæler og snakker roligt til hende. Giver hende alt vores kærlighed.

Hvor gang vi åbner altandøren, fare hun op som trold af en æske, og skal ud for at beskytte os fra??? måske fuglene.. Vi ved det ikke, men hun bliver meget urolig.

Alle ”nye” lyde udløser et gø'en. Hvis nogen snakker uden for, hvis telefonen ringer, hvad nogen går i opgangen, osv..

Hun er heller ikke tryk omkring børn, så der prøver vi at beskytte hende imod, og kun lade hende møde børn, vi ved der er rolige og god ved dyr, under vores opsyn.

Vi tænker at hun stadig er så ung at vi kan rette lidt op på skaden der er sket. Vi prøver at give hende alle de positive oplevelser vi kan, på hendes præmisser selvfølgelig. Give hende lidt selvtillid. Hun har fået nogle hunde venner, som hun bliver glad for at møde på vores ture, selvom hun ikke kan finde ud af at lege med dem.

Til slut skal det siges at vi elsker vores lille pelset psykose hund. Hun har haft en hård start på livet, og vores eneste mål er at gøre resten af hende liv lidt nemmere.

Skriv et svar til indlægget06-07-2022, 22:30

Hej Karoline.
Kan i få hendes opmærksomhed når hun går i den "mode" du beskriver?
Når i åbner døre, farer hun så ud af dem? - Hvis ja, tag at træn med hende at I går først, altså sit/bliv, som I allerede træner.

Ser frem til dit svar.

Mvh. Michael

09-07-2022, 00:34

Hej Michael
Hun er god til at sit/bliv.. ja også plads/dæk og vores nyeste input er min og værsgo. Hun er super hurtig til at opfange nye ting og vi kan mærke at hun lytter og prøver at forstå, hvad vi vil have hende til.
Men... Det er kun vores altan dør, hun fare ud af og jager hvad end der er i hendes hoved. Hun kommer ofte i et mode, hvor hun bliver u kontakt bar, og vi må fysisk tage hende med ind igen, og lukke døren for der falder ro på hende igen.
Hvis hoved døren til opgangen bliver åbnet, tror hun bare der kommer gæster og gør som de fleste andre hunde. Men hun går ikke med sin gode vilje ud i opgangen.

09-07-2022, 17:18

Hej Karoline. Stakkels hund, der i det forrige hjem er præget og behandlet unormalt og skadende, for hendes udvikling. Det er en stor opgave for jer at rette op på. Så hun kan blive en glad normalfungerende tryg familie hund. M.h.t. hun jager egen skygge eller hale, har jeg hørt hunde gør det af kedsomhed, men jeg ved ikke om det passer. I skal nok have hjælp af en adfærdsbehandler, måske skal hun også have noget beroligende, eller prøv DAP spray, som kan købes hos dyrlægen. Det skal sprøjtes på halsbåndet i særlige situationer eks. i alene-hjemme timerne i hundesengen, og bilkørsel også på tæppet i bur/transportkassen. Smid hendes "garderobe" ud eller sælg det på DBA. En hund har kun behov for et dækken mod kulde og regn. IKKE TØJ. At hun gør efter fugle, kan betyde hun jager dem, jeg tror ikke det er for at beskytte jer. Måske for at beskytte sig selv, eller fordi hun er en jagtrace hund. Det er ikke unormalt at hunde gør hvis de bor i lejlighed og hører lyde på trappen, især ikke hvis de er alene hjemme, og opholder sig tæt på gadedøren. Så tror de nu kommer mine mennesker hjem. Derfor er det bedst de ikke opholder sig der, men i et tilstødende rum, bag gitter eller lukket dør. En god ide er at en radio er tændt, så de ikke hører alle lyde. Ellers kan man også få problemer med sine naboer. Og det er synd for hunden. Alene hjemme tid er sovetid, som hunde skal lære og tilvænnes til den er tryg ved det. Held og lykke med jeres hund.

10-07-2022, 00:51

Hej Aase
Hun er rigtig dygtig til at være alene hjemme. Hun høre John Mogensen. Han har en dejlig dyb stemme og der er ikke de store udsving i hans musik. Naboerne hører hende aldrig. Vi arbejder heldigvis begge hjemme fra og hun har sjældent brug for at være alene hjemme.

Der hvor hun begynder at jage skygger på væggene er når der kommer et skift i stemning og situation.
Hvis vi gør klar til at gå i seng, begynder hun at hoppe op af væggene.
Hvis vi gør klar til at gå tur, begynder hun at hoppe op af væggene.
Hvis vi får gæster, begynder hun at hoppe på af væggene.
Hvis der kommer en ny og pludselig lyd i rummet (telefonen ringer, et æggeur, et glad der bliver stillet lidt hårdt på bordet, et skabslåge der smækker, osv. ) begynder hun at hoppe op af væggene.
Hvis vi kommer hjem, efter hun har været alene hjemme, begynder hun at hoppe op af væggene. Hun er glad for at se os, men kan ikke vise den "normale" hunde glæde, hvor hun kommer hen til os og bare vil nusses og anerkendes. I den situation, tager vi hende op og snakker roligt til hende imens kæler hende til ro.

Vi leget meget med hende, og går en masse lange ture. Vi har også forskellige aktiviteter hvor hun skal bruge hendes hjerne. Vi gør alt vi kan for at hun ikke skal kede sig og blive understimuleret.

Når alt dette er sagt kan vi også mærke, at hun er meget glad for os, og er faldet mere til. Vi bliver mere og mere en del af hendes flok.

ps. Tøjet er pakket væk og hun kommer aldrig til at få det på. Hos os skal hun være så meget hund som muligt og ikke en pynte genstand.

26-07-2022, 12:23

Hej
Jeg kan varmt anbefale at i læser, hundehvisker, af Jane Fanell
Vh. Niels