Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 26-05-2022, 18:22

Hjælp! Mine han hunde slås

Hej allesammen, vi har virkelig brug for hjælp! Vi har 2 han hunde ikke kastreret, en Staffordshire Bull Terrier på ca 11 måneder, og en Rottweiler på ca 9 måneder. De har altid været bedste venner og sovet sammen hver nat og ingen problemer haft imellem dem. Men her i forgårs havde vi købt et kæmpe gnave ben til dem hver og gav det til dem ude i haven. Der var ingen problemer i 1 times tid, men da jeg tog benene indenfor og Rottweileren gik over til staffyen ben sprang staffyen på ham. Der har intet været før hen når de har gået tæt på hinandens mad eller lignende, så vi var meget overrasket. Vi skyndte os at skille dem ad og fjernede alt mad, legetøj, tyggeben osv de kunne “kæmpe” om. Vi ventede et par timer og satte dem sammen igen hvor de var helt okay igen. Dagen efter lukkede vi dem ud igen om aftenen hvor vi havde overset et ben i haven og de kom så op at slås meget slemt igen.. Det endte med at min kæreste og jeg skilte dem ad, som alligevel tog lidt kræfter, og jeg kom så lige imellem og blev bidt i hånden.. Hundene har ikke fået nogle meget dybe eller slemme sår, kun rifter og små steder på brystet og halsen uden hår.. Vi har snakket med dyrelæge og prøvet at ringe til flere hunde adfærdstræner, men vi har overhovedet ikke forstand på de forskellige trænere eller hvad man gør i denne her situation og ville derfor spørge om nogle af jer havde lidt mere forstand på hvad vi akal gøre. Lige nu holder vi dem adskilt for efter den sidste slåskamp tør vi slet ikke sætte dem sammen igen.. Vi vil allerhelst have de skal kunne være sammen, og begge blive boende med os, men mest at de begge har det godt. Vi er åbent for alt, tak på forhånd!!

Skriv et svar til indlægget27-05-2022, 17:02

Kære hundeejer.
Det problem I nu har med jeres 2 hunde, er velkendt og slet ikke unormalt. Så længe de er hvalpe, leger de fint sammen. Men dominansproblemer om rangorden ender ofte i slagsmål og opstår når 2 hunde af samme køn, bliver kønsmodne, tit hvis de spiser eller leger sammen. Eller hvis de er for jævnaldrende, når hund nr. 2 flytter ind. Derfor anbefales det , at hund nr. 1 er voksen og mindst 3 år ældre, samt helst af modsat køn. I hvert fald hvis hund nr, 2 er af samme køn. Så hund nr. 1 stadig har mulighed for at bevare "førerpladsen" . Derfor skal man heller ikke rette på den voksne hund, hvis han/hun er lidt skrap i sin adfærd overfor hund nr. 2. Alligevel skal man holde øje med hundene, når de spiser eller har kødben, da det ofte kan give "problemer" mellem hunde. De kan sagtens selvom de er gode venner, tænke:
Som venner vi deler, jeg spiser det hele.

27-05-2022, 17:08

Jeg kan desværre kun anbefale at I skiller jer af med en af hundene. Dominansproblemer om rangorden, der har udviklet sig til alvorlige slagsmål, vil ske igen. Og kastration af hundene hjælper ikke. De vil få det bedst ved at bo hver for sig.

28-05-2022, 16:34

Problemet løses heller ikke ved at hundene bliver kastreret.