Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 26-02-2022, 11:13

Enlig forælder med hund i lejlighed? Søger erfaring!

Hej med jer,
Jeg håber der er nogen i en lignende situation som min der vil dele deres erfaring!

Jeg har længe ønsket mig en hund, men jeg er alene med min søn og bor på 2. Sal.
Han har indtil nu været for lille til at jeg synes jeg kunne lade ham være alene tidligt om morgenen eller sent om aftenen hvis jeg skulle ud i 10 min med en hund, der skal tisse.
Og at skulle have ham med ned hver gang er ikke realistisk.

Nu er han 8 år og det kan sagtens fungere at jeg lige går ned på gaden et øjeblik uden han behøver komme med.
Fint tænker jeg, så er vi klar til hund! Lige indtil jeg her for nylig lå med Corona en og havde et par dage, hvor det føltes som helt utænkeligt at skulle op og ned af trapperne et par gange om dagen.
Min søn er fornuftig men stadig ikke stor nok til ansvar for hundeluftning her i byen og jeg tror ikke naboerne ville blive glade, hvis jeg bare havde sendt ham i gården med en trængende hund.

Så hvad gør andre? Jeg hører om enlige småbørnsforældre, der har hund i lejlighed. Hvordan får de det praktiske til at gå op? Går ned med hunden og lader børnene være alene eller tager dem med hver gang? Og hvad med de perioder man ligger med influenza eller andet?

Vil sætte stor pris på at høre om andre i samme situation!

Skriv et svar til indlægget28-02-2022, 14:17

Jeg vil anbefale at du allierer dig med nogle venner eller naboer, som kan være dine back-ups, både til luftning og pasning. Alternativt kan du finde en fast sitter på Dogley eller i en af hundepassergrupperne på facebook. Det er også en god ide, at have faste sittere ifbm. ferier. Jeg mener sagtens du kan lade barnet på 8 år være alene, du kan jo vise hvor du går og gå tæt på hvor I bor, evt. vis dit bart hvor du går og gå i starten så barnet kan se dig ud af vinduet. Du kan også tage en walkie-talkie med, hvis i har sådan nogen. Lær evt. også din hund at tisse på kommando (det har jeg lært mine, det er ret let, så er en tur hurtigt overstået.) Du behøver jo ikke gå langt på alle ture, det er primært morgenturen og evt. frokostturen der er den vigtige, så din hund er velstimuleret resten af dagen. Held og lykke med det og husk at gå til hvalpetræning, så kan du altid sparre med din træner :)

02-03-2022, 15:56

Jeg vil foreslå dig først at få en hvalp, når din søn er 12 år gammel. Så er det muligt i er 2 om ansvaret, både oplæring, luftning og pasning. Ingen hunde har godt af at gå på trapper, slet ikke som hvalp, da skal han bæres op og ned.