Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 17-09-2021, 20:50

Renlig hundehvalp

Hej.

Jeg har brug for lidt råd omkring at gøre min hund renlig.
Det drejer sig om en Rottweiler og Old English Bulldog blanding, han er 12 uger. Vi har et problem herhjemme som består af, at vi kam gå ude i haven, hvor han tisser af, men går så derefter direkte ind og skider i forgangen, hvilket han stort set gør hver eneste gang. Uanset hvor længe vi går ude med ham, så går han ind og gør det færdig. Jeg er så frustreret efterhånden.
Man kan se når han skal lave noget, og hvor vi så prøver at få ham med ud, men han sætter sig bare i døren og kigger “dumt” på os.

Jeg ved godt man ikke kan forvente at han er helt renlig nu, men jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre, for at få ham til at lave begge dele ude i haven.

Skriv et svar til indlægget19-09-2021, 15:27

Hej Kamilla. En hvalp på 12 uger tisser rigtig mange gange i løbet af dagen, efter den er fodret, har sovet, og aktiveret. Men færre gange om natten, hvor den ikke skal fodres
og aktiveres, men vænnes til at sove. I dit indlæg skriver du ikke noget om gå-ture, kun at i lufter ham i haven. Måske derfor har han vænnet til kun at besørge småt i haven og stort inde i huset. I kan ikke forvente han selv "siger til og går ud" når han skal besørge, han er kun 12 uger. Prøv at lægge en plan for hans dag. Regelmæssig fodring 3 x dgl. morgen, tidlig eftermiddag, og senest kl. 19. Han skal ikke have mad stående hele dagen. Kun vand. Ca. 15-25 min. efter fodring, gå en lille tur med ham i snor i jeres område, hvor der sikkert både trafik, andre hunde og mennesker. Lad ham snuse, gå fri med snor på, og hilse på andre hunde, når det er muligt, så han oplever alt på sine gåture. Det er fint i stadig indimellem lufter ham i haven, både sammen og uden jer. Hold øje med om han da viser tegn på at skulle besørge stort, så giv ham snor på og gå en kort tur. Luk ham ikke ind, før han har "skidt".

19-09-2021, 15:32

Ved regelmæssig fodring og gåture, er jeg sikker på han vænner sig til at besørge ude, hvor alle de andre hunde laver både stort og småt.

23-10-2021, 15:34

Hej Kamilla.
Er der sket nogen fremskridt?
Jeg savner lidt at høre, sørger I for at rose når der laves noget i haven?
Sørger I for at skælde ud når der laves i huset?
Et klart og tydeligt NEJ, er nok, tag ham i nakkeskindet og sæt ham ud på græsset.
Det lyder som om at du sagtens kan tage ham i at gøre det forbudt, så det burde være til at rette op på.
Mvh. Michael