Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 07-09-2021, 08:35

Hvalp alene hjemme og tisse inde

Hej

Jeg er på 5 uge med min Bichon havanais. Jeg var hjemme med ham de første 3 uger hvor vi bla øvede alene hjemme samt renlighed. Jeg er slet ikke væk fra han hver dag stadig. Langt fra da jeg er pensioneret.
Men problemet er, at han slet ikke kan være alene. Bare jeg skal i et andet rum står han og piver. Hente kaffe eller i bad etc. Det er voldsomt stressende også for mig.
Når alene gør og hyler han voldsomt. Jeg har min bluse, kurv, godbidder, gnaveben, radio og sågar sat feromon diffuser op til ham, men stadig...
Og han tisser stadig indenfor. Selvom vi har været ude og han har tisset og døren til haven konstant står åben, så tisser han inde. Jeg er så frustreret og træt, fordi jeg hele tiden skal være over ham...

Jeg håber meget på nogle råd her...

Mvh
Majbritt

Skriv et svar til indlægget07-09-2021, 09:30

Hej Majbritt.
Det lyder alt for bekendt. Min søster har en hund af samme race, hun fik ham først da han var omkring 20 måneder gammel. I al den tid har han tisset på såkaldte peepads i en lejlighed.
Så træning af renlighed var meget lang.
Der er desværre ikke andet at gøre end at være over ham. Når hunde på den måde har lært at tisse inde, så lærer de ikke at holde sig.
Han kommer nok aldrig tll selv at gå ud, men når der først er styr på renligheden, så skal han nok sige til når han trænger.
For træningen af samme, så er det vigtigt at du ofte tager ham udenfor, hvis han længe har været inde, og du mener at han godt kunne trænge, så bliv ude til det sker. Sørg for at rose ham til skyerne når det sker.
Fanger du ham i at gøre det inde, så skal der skældes ud, ikke råbes, men med bestemthed sige "nej", tag så fat i kragen på ham, og få ham ud på græsset. Der er ikke andet for end at blive ved, han skal nok fange den.

Hunde har det generelt bedst i små rum når de skal være alene. Alene tid skal også trænes. Det er dog en lidt længere process. Det første og bedst tip jeg kan give dig, er at træne "bliv" med hunden.
I starten kun korte intervaller, men gradvist øge, også hvor du kan forlade rummet. Beløn med godbidder. Sørg for at være vedholdende. Når dy giver kommandoen til "bliv" (eller hvad du nu vil bruge), så skal han blive der til du giver "fri".
I opstarten af denne træning er det godt med øjenkontakt, gå langsomt baglæns "bliv" må gerne gentages. Gå et par skridt væk, og giv "fri".
Når jeg har gjort det, har jeg holdt min pegefinger strittende, for at vise et "bestemt" udtryk. Er kun nødvendigt i starten, men det hjælper også på os, for vi får et lidt mere "bestemt" udtryk.
Du kan sagtens bruge samme fremgangsmåde når det er spisetid.

Jeg håber at det her kan hjælpe dig i gang. Held og lykke med det.

Mvh. Michael

07-09-2021, 11:30

Jeg ved ikke om du læser dette Michael. Man kan åbenbart ikke svare en person direkte på en besked....

Men tusinde tak for dit udførlige svar. Godt at vide, at jeg ikke er mutters alene om de problemer, selvom æv at din søster skulle igennem det samme med sin....

Min er i en rimelig stor hunde kravlegård mens jeg er væk. Idag i blot halvanden time. Og jeg kom tilbage til, at han havde tisset derind selvom vi lige havde været ude foruden.... Grrrrrr....

Jeg har godt læst at øve bliv. Gjorde jeg også med min labrador da jeg havde hende. Men hun virkede bare mere trænbar. Jeg tror slet ikke at Buddy her vil forstå at blive. Men jeg må jo forsøge....

Dot siger nogen, at man ikke må kalde dem væk fra bliv, men selv skal gå hen til dem. Forvirrende....

Men igen tusinde tak...

Jeg havde håbet, at han ville vokse fra alle sine mærkeligheder, men jeg er ikke så sikker længere...

Mvh
Majbritt

08-09-2021, 11:53

Hej Majbritt.

Han kan sagtens lære bliv og man må gå væk, bare sørg for at holde det i kommandoer, som han kan lære, som "bliv" og "fri".

Det med tisseriet, der er simpelthen ikke andet at gøre end at blive ved. Han tisser bl.a. fordi at han ikke har lært at man sagtens kan holde sig.

Han kan sagtens lære det hele, der skal bare lidt tålmodighed til.

Jeg tror på dig ????. Held og lykke med det hele ????.

Michael

25-10-2021, 14:21

Jeg har selv 2 små maltesere og har oplevet meget af de samme. Den ene (som vi fik før den anden) kan sagtens være alene hjemme, men den lille ligger sig ved fordøren og piver, hvis den anden hund ikke er i huset på et given tidspunkt

Vores løsning var at de heldigvis har hinanden, så de er ikke så alene når vi smutter ud af huset

derudover er det meget svært for små hunde og holde sin blære. De lærer det dog hurtigt, vi har lært dem og gøre det på en tissemåtte (vi har bare købt nogle billige bademåtter, som kun er til dette formål), hvis de skal gøre det indenfor, men det betyder også at vi ikke kan få et tæppe eller skind på gulvet i stuen, uden de tror det er acceptabelt og tisse på.

/Jens
https://sneglehuset.com