Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 07-09-2021, 07:59

Ny hvalp

Hej
Vi har haft vores hvalp hjemme i lidt over en uge nu. Han er en ballademager der bider i alt og putter alt i munden når vi går tur også. Vi skal være over han hele tiden hvad det angår. Vi prøver med godbidder for at få ham til slippe, og her ved vi godt vi skal være tålmodige.

Vi benytter os af bur da han gar rigtig svært ved at falde til ro. Han vil ikke overgive sig og sove men vil gerne følge med i alt eller bide i alt i stedet for. Vi har lavet lidt bur træning men han går ikke ind i buret frivilligt. Når vi lokker ham ind med en godbid så går han ind og vi lukker lågen derefter falder han faktisk til ro og sover. Jeg er bare lidt urolig for om han ser buret som noget negativt fordi han ikke går der ind ad sig selv eller om han bare ikke vil overgive sig fordi han godt ved at han skal slappe af i buret?


Vi bruger også buret til alene hjemmetræninger men han gør bare helt vildt og piver når vi forlader ham. Vi kommer ikke tilbage før han ikke gøer eller piver mere så han ikke tror at han bare kan gøre det for at få os tilbage. Det endte med at han var alene hjemme i 10 min sidste gang fordi han blev ved med at gø. Er der nogle tips til det eller skal man bare være meget tålmodig hvad det angår.
Vi er nemlig begge to studerende og han skal hurtigst muligt snart være alene hjemme i 5-6 timer.
Håber i kan hjælpe☺️

Skriv et svar til indlægget07-09-2021, 09:46

Hej med jer.

Nu er det en hvalp, hvalpetænder "klør", så de vil gerne bide, det stopper ikke rigtigt før at hunden har fået sine voksne tænder. Det bedste tip jeg kan komme med i den henseende er, brug legetøj!
Distrahere med legetøj, der må være noget hunden er glad for at tygge i?

Angående alene hjemme.
Sørg for at I nu, starter på "bliv" træning. I starten er I bare lige foran ham. Gå stille baglæns og gentag "bliv". I begyndelsen ikke mere end et par meter, men det kan hurtigt udvides, sørg for at være bestemte også i jeres holdning ved træningen.
Flytter han på sig, går i hen med ham på samme plads som før, og gentager.
Nu skriver I ikke hvilken race der er tale om, men jeg formoder at godbidder er et hit. Beløn med godbidder. Er det en meget madglad race som labrador, vil jeg anbefale at godbidderne i stedet består at hundens tørkost.
Ret hurtigt vil I kunne træne "bliv", med ham i et andet rum, og til sidst hvor i slet ikke er hjemme. "Bliv" i buret er også helt i orden, på det tidspunkt kender han jo kommandoen.
Men start i det små.

Jeg håber at det hjælper, ellers så skriver I bare.

Mvh. Michael