Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 15-08-2021, 10:17

Alene hjemme

Hejsa,
Håber nogen kan hjælpe os.
Vi har overtaget en 7-årig mopse tæve i slut april. I juli var vi på ferie i DK og havde selvfølgelig hende med. Vi var afsted i 4 dage og de første 2 var hun tydeligt stresset og ville ikke spise.
Efter vi er kommet hjem igen, er hun nu begyndt at tisse og lave lort indenfor, når hun er alene hjemme. Om vi er væk 30 minutter eller 8 timer er fuldstændig ligemeget. Og det er altid samme sted hun gør det.
Før ferien, havde hun kun uheld inde, hvis det var mange timer hun var alene - og som oftest havde hun ingen uheld.

Hvad stiller vi op? Vi er meget frustreret over situationen og aner ikke hvad vi kan gøre. Hun bliver selvfølgelig luftet og kommer ud i haven lige inden vi skal ud af døren.

Skriv et svar til indlægget16-08-2021, 11:42

Hej Xenia. Det kan være svært for en især voksen hund at "falde til" i et nyt hjem. Jeres tæve er en 7 år ældre hund, der må have haft mange vaner med i bagagen, i så har skullet overtage. Nogle vaner må man acceptere, nye måtte i tilvænne hende til på en rolig måde, som jeg forstår i dit indlæg, lykkedes før i skulle på ferie i Danmark. Nu skriver du ikke hvor i bor, hvor lang rejsen var i bil, tog eller med fly, men det lader til at den rejse og det nye opholdssted gjorde hende stresset og bange. Så nervøs at hun hun lider af separations-angst, hvilket bevirker hun nu besørger både stort og småt indendørs, når hun lades alene hjemme. Det er slet ikke så unormalt, for en nervøs hund. Når det altid er på samme sted kan i købe en dåse "gå væk hund" og sprøjte det på der før i går hjemmefra. Men det er ikke sikkert det løser problemet, da hun jo stadig er angst ved at blive forladt. Det kræver tryghed for en hund at blive ladt alene hjemme, noget den skal tilvænnes som hvalp, og igen hvis den skifter hjem. Som hjælp kan jeg anbefale DAP et naturligt beroligende middel du kan købe hos dyrlægen, eller på apoteket. Sprøjt det på en lille halsklud og i tævens hundeseng, ca. 15 min . før du går fra hende. Men jeg må kraftigt anbefale at hun ikke lades alene hjemme i så mange timer, uanset hun lærer at "holde sig". Min anbefaling er max. 5 timer, dgl. Hunde er flokdyr, og familien er dens flok, når vi skiller den fra sin firebenede venner.