Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 22-07-2021, 23:19

Min hund får Prednisolon - nogle der har erfaringer med det?

Vores 7 årige collie blev akut opereret for åben livmoderbetændelse, operation gik godt, men kort tid efter fik hun høj feber, ville ikke spise, havde det skidt. Hund blev indlagt på Dyrehospitalet, hvor man fandt frem til, hun havde fået en auto immun sygdom efter operation. Hun kom på Prednisolon , hun vejer 35 kg, og får 70 mg dagligt , og så kom hun hjem. . Jeg synes det er en høj dosis, som hun skal have i 14 dage. Hun får også piller, som skal beskytte maveslimhinde. Nu har hun fået diare, og fået Pro-Kolin fra dyrlæge, også ZooLac, men det hjælper ikke. Hun virker træt og nogengange trist, hun vil gerne på en lille tur rundt om huset, men har selvfølgelig ikke meget energi. på Dyrehospitalet fandt de ud af, hun havde blodmangel, så jeg skulle fodre med lever og hjerte primært - og desværre tror jeg, det er det, der har "ødelagt" systemet i maven på hende. Hun har kun smagt lever en gang, og ville ikke spise der - så hun var jo slet ikke vant til den stærke kost. Hun har altid haft en sart mave. er nu på skånekost, foder fra Royal Canin, som før har virket godt på hende.
Vi er meget bekymrede - skyldes hendes diare Prednisolon - har hun orm? i morgen vil jeg ringe til dyrlægen og insistere på, at afføring blir testet.
Her er sikkert andre, der har hund, der har været på Prednisolon, jeg ved jo, det er kraftigt stof, og jeg er så bange, tror intuitivt, hun ville få det meget bedre, hvis hun blev trappet ud af Prednisolon. Hun har tabletter til 8 dage tilbage, og jeg kender ikke planen for udtrapning.
Håber inderligt, her er nogen som vil fortælle om deres oplevelser. kærlig hilsen Jette

Skriv et svar til indlægget16-08-2021, 14:23

Kære Jette. Hvordan har din tæve det ? Åben livmoderbetændelse er jo en alvorlig sygdom, hvor betændelsen breder sig til bughulen, som kræver akut operation. Hun blev så efterfølgende behandlet med Prednisolon, grundet anden tilstødende sygdom, hvor hun fik feber og manglende appetit. Altsammen ændrede på hendes normale adfærd. Dyrlægen har så taget blodprøver på hende, der viste hun have blodmangel. Måske på grund af livmoderbetændelsen og operationen, måske havde hun blodmangel i forvejen. Men at fodre hende med lever eller hjerter, råt eller kogt, det synes jeg er hård kost. Jeg kan godt forstå du er i tvivl, og istedet nu udelukkende fodrer hende med skånekost, hvilket er helt normalt efter en operation, for at skåne tarm og mave. Eks. mod diare, og opkast. Før eller samtidig er det en god ide` at give Zoolaz og nogle store piller man kan købe i en dyrehandel uden recept. + vand. Jeg tror ikke din tæve har orm, der generer den, det ville dyrlægen have opdaget, i brochuren med prednisolon, kan du læse om det giver diare.
16-08-2021, 14:37

Jeg håber meget din tæve er kommet sig efter sygdommene, og nu trappet ud af Prednisolon. Jeg har selv haft 2 tæver med dominansproblemer om rangorden, hvor den ældste fik lykkepiller i en periode med binyrebarkhormoner i til at støtte hendes angst for den anden tæve. Det gav hende ingen bivirkninger heller ikke diare. Samtidig fik jeg ro i mit "hundehjerte" + gode råd af en adfærdsbehandler til at "opdrage" dem begge, og forstå at det var mig der var "overhund" i flokken, og jeg accepterede ikke slagsmål. Jeg lærte at forstå mine hundes adfærd, og stoppe evt. ufred, før det startede. De levede derved lykkeligt sammen, indtil de blev 15-16 år gamle, og måtte herfra på grund af sygdom og alder.

02-10-2021, 15:59

Chokerede at din efter operationen er blevet så syg det lyder som om at der er gået noget galt under operationen på din hund måske 1 bakterier forlang at se papirerne på operationen osv. Det bedste råd jeg kan give dig køb frokost kylling stykker i netto og klip dem i stykker og kogt kold ris godt for maven!! Find 1 anden dyrelæge hurtigst muligt j var ude for det næsten det samme m min hund m den nye dyrelæge hjalp så idag er alt ok