Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 05-06-2021, 20:23

Hvalp alene hjemme

Hej!
Min veninde skal måske have en hvalp og jeg har lovet at komme og passe den en gang om dagen da jeg arbejder tæt på, hvis det skulle være. Hun er dog meget i tvivl.
Når hun får hvalpen er den 11 uger. Hun skal på arbejde efter en uge.
Derfor er mit spørgsmål til jer:
Kan en hvalp på 12 uger være alene hjemme i ca. 7 timer? (Den bliver så luftet en gang i det tidsrum). Det må da kunne lade sig gøre tænker jeg? Men måske ikke?
Husk den gode tone og på forhånd tak :)

Skriv et svar til indlægget06-06-2021, 12:51

Alle hunde skal tilvænnes at være alene hjemme, og det tager tid og tålmodighed, at skabe den tryghed, den skal føle ved at være alene hjemme. Det har ikke noget at gøre med renlighedstræning. I alenetiden og om natten kan hvalpen klare problemet ved at have en avis lagt på gulvet, den kan besørge på. Jeg kan ikke anbefale hvalpen lades alene hjemme efter at have boet hos din veninde i 8 dage. Det kan kun gå galt. Og sætte sine spor, hvor hvalpen vil føle sig utryg, hyle, bide i eks. døre, møbler, og

06-06-2021, 13:09

ting. Hvis hvalpen er socialt velpasset i forhold til alder, hos sin opdrætter, både som familiehund og blandt andre hunde, kan veninden fortsætte tilvænningen i sit hjem, med regelmæssige gå-ture, fodring, og aktivering, + alenehjemmetræning, ved hvalpens ophold samme sted i huset, lidt efter lidt, i ca. 3 uger. Ved alene hjemme i længere tid, - men ikke i 7 timer - skal hvalpen være fodret, luftet, og kun have sin hundeseng, 1 vandskål, og avis på gulvet. Gerne en radio tændt. Forlad hvalpen roligt uden ord, evt. læg et lille tyggeben på gulvet, og luk døren. Er hvalpen tryg vil den søge hen i sin hundeseng og sove til din veninde kommer hjem igen. Bedst hvalpen kun er alene i max. 5 timer. Og ikke har adgang til gadedøren.

07-06-2021, 11:47

Det at have/købe ny hund/hundehvalp kræver en del overvejelse/arbejde og lysten til at være tæt sammen med hvalpen af dens ejer. Den kan slet ikke være alene de første 3-4 uger og skal introduceres roligt og langsomt til sin nye bolig, nye lyde og ny ejer. Lader du en hvalp være for meget alene giver du den angst, og det vil blive en meget gøende/hylende hund, den skal jo også introduceres til at blive renlig som tager et pænt stykke tid og roligt arbejde. Husk at købe en hundeforsikring til din nye hund.