Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 14-04-2021, 16:07

Stille familie ønsker hund, søger råd

Hej Gipote forum og alle de venlige sjæle.

Min hustru og jeg har i 3 års tid talt om at vi gerne vil have hund, men vi er i tvivl om hvilken race vi skal gå efter, vi er derfor blevet anbefalet at skrive herinde for at søge "eksperternes" råd.

Vores familie består af min hustru og jeg, vi har 2 katte der er opdraget som indekatte (de kommer med på gåturer dagligt (eller med god adgang til vores baghave i sele).

Vi bor i et rækkehus i et meget stille område dejlige naboer der også er glade for dyr, vi har vores egen baghave samt lille frimærke have foran vores hjem.
100 meter fra hvor vi bor har vi en dejlig stor park hvor vi ofte går turer, vi tager også kattene med på køretur hvor vi også tager i skoven (ikke dagligt);
Vi søger en mellemstørrelse hund.
familie og børne venlig (vi passer en autistisk pige som bor hos os nogen gange i ugen);
Skal være en bomuldshund.
Skal være forholdvis en rolig personlighed da vi selv er meget rolige.
Vi har vekslende arbejdstider så der er altid en hjemme. det kan ske at 1 dag i ugen at vi begge er ude af huset i ca 5-6 timer, men ikke så ofte.

VI har selv kigget på en Shiba Inu, Bischon Frise/Havannis (jeg syntes den er lidt for lille), Beagle (ikke bomuld det ved jeg) Labradoodle (blev frarådet denne pga man ikke ved hvis gener den får, Labrador eller puddel)
Vi er i tvivl om hvor vi skal kigge, hvem vi skal handle med, hvem vi skal undgå.
Personligt er jeg selv vokset op med Schæfer, Labrador, Golden retriver, Cocker Spanier.


Så jeg skriver nu her til jer i håb om at i vil kunne hjælpe/guide os til at vælge den rette hund, jeg håber mine oplysninger beskrevet ovenfor er nok til at i kan rådgive.

Mvh Morten

Skriv et svar til indlægget18-04-2021, 11:47

Hej Morten
Når du skriver bomuldshund, går jeg ud fra at nogen i familien har allergi. Så ud fra de andre oplysninger, vil jeg foreslå at i ser nærmere på en pudel :) De er allergivenlige på samme måde, men er typisk mere samarbejdsvillige og er en af de klogeste hunderacer. Man skal sætte lidt tid eller penge af til pelspleje alt efter om man selv vil lære det eller betale sig fra det, da de skal klippes jævnligt. Men pudler er efter min mening helt fantastiske familiehunde, som er kvikke, så man kan få et dejligt samarbejde, hvis man har lidt viden om hundeopdragelse. Og så fås de i forskellige størrelser, så man kan både få den bløde, allergivenlige pels og en mellemstørrelse hund i én og samme hvalp. Men det er som sagt en overset race, synes jeg, så man skal være klar på at lægge fordommene til side og glemme faster olgas dumme gøende sorte miniaturepudel ;);
Held og lykke med jagten!
Kh Ditte

21-04-2021, 08:19

Synes også pudel kunne være et godt bud - se på pudelklubben.dk - der er mange opdrættere. I kan også med fordel se på koebhund.dk.
Hold jer fra hvalpefabrikker - steder hvor de har mange kuld om året og mange gange også flere forskellige racer og mix - vælg en anerkendt opdrætter.
Måske kunne i med fordel købe en voksen hund - hvalpe og unghundetiden kan være voldsom, også med tanke på jeres katte. Selvom det ikke fremgår kan nogle opdrættere "ligge inde med" en voksen hund, der ikke skal bruges i avl. Har selv købt hund på denne måde flere gange.
Måske kan I også kigge på Bassetklubben.dk - trimmeracerne dér vil også være indenfor jeres kriterier - det er robuste og familieegnede hunde, men kræver indhegning og snor på ved gåture.

20-07-2021, 23:58

Hello,

I am Donald Rufus from United State Of America. I urgently seek your service to represent and guild me in investing. All I want is an honest and reliable person who can be my partner in your country.Please email me for more details on.
donaldrufus023@gmail.com

Best regard

Donald.