Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 04-04-2021, 22:11

Underlig adfærd

Jeg har en snart 5 årig amerikansk cocker spaniel. På trods af hvalpetræning og løbende træning trækker han men det har jeg efterhånden desværre vænnet mig til.
Dog er han begyndt at “kaste” sig ind til husmure, lygtepæle eller hvad der er på hans vej når vi går ture. Han er ikke bange eller nervøs, han vil bare gerne snuse og lette ben.
Hvorfor er han mon begyndt på det?

Skriv et svar til indlægget06-04-2021, 13:52

Jeg tænker han opdager nogle hunde-interresante "dufte", på jeres gå-ture ved de husmure og lygtepæle. Måske har der før været en tæve, som ovenikøbet var løbsk, der har tisset der. Efterfølgende flere hanhunde, der har lettet ben. Din hund stopper så "brat" samme sted, i håb om du også stopper og giver ham lov til at snuse og lette ben, derved markere han har været der. Det er ikke en underlig adfærd, for hanhunde. Men 5 år gammel, er det ikke acceptabelt han "trækker". Tænk på om du giver ham løs snor nok på jeres gå-ture, eks. i lang line, de steder det er muligt, og så kalder ham til dig med godbidder, ikke ved at trække linen til dig. Hav altid god kontakt til din hund, på gå-turene, snak med ham. Vælg hund-gode gå-ture, i grønne områder, hvor han kan gå "fri" også i sin lange line, hvis du ikke kan/vil slippe ham helt løs.