Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 23-08-2020, 23:47

Hjælp

Vi har en skøn hvalp på 13 uger en blanding mellem labrador og hvid Schweiz hyrdehund
Han er 90% af tiden som jeg ville beskrive en “normal“ hvalp Men engang imellem er det som om “fanden” tager ved ham han begynder og vil bide helt vildt og uanset hvilket legetøj vi prøver og give ham så er det bare vores arme, hænder, ben, hoved der skal angribes! Og han bider altså hårdt
Dette kan stå på i nogen gange 2 timer og alt er prøvet! Både lange gåture træning diverse aktiverings legetøj osv osv. men intet får ham til og falde til ro?? Lige pludselig er det som om at han overgiver sig og så sover han en times tid eller mere

Normalt kan han sagtens nappe i arme osv. uden at bide til eller blive så vild som han engang imellem gør??
Halen er hverken mellem benene eller logre som når han er glad? Hvilket den normalt gør når vi leger

Skriv et svar til indlægget24-08-2020, 13:29

Okay han giver op til sidst. Men jeg kan godt forstå i søger råd, den adfærd skal jo stoppes. Jeg tror ikke det er dominans han udviser, det er han for und til, så ville i også kunne aflæse det på hans kropssprog. Eks. halen lagt over ryggen, hårene rejst hen over ryggen, ørerne oprejst. Han knurrer jo heller ikke ad jer. Tandskift har hunde først i 4-5 måneders alderen, det vil i opdage, når i finder små tænder tabt på gulvet. Men det må være en måde at søge kontakt på. Prøv at lægge mærke til om det sker på særlige tider af dagen. Eks. når i kommer hjem efter han har været alene hjemme nogle timer, når i spiser aftensmad, eller slapper af ved TV m.m. Eller er det overfor kun en af jer i familien. Det er også vigtigt han nu vænnes af med at nappe i arme, tøj og møbler, før han får de blivende tænder.

24-08-2020, 17:08

Måske har dens adfærd noget at gøre med han er en blanding med en hvid Schweiz hyrdehund. Det er jo en meget aktiv race.

24-08-2020, 17:11

Hej Aase tror nemlig heller ikke det er dominans da han hverken knurre eller har rejste hår

Vi har prøvet og se om det var i forbindelse med noget bestemt men det er det aldrig og det er overfor hvem der end er der det kan lige så godt være overfor os som det kan være overfor min mor hvis hun passer ham????

Han er næsten vænnet helt af med og nappe når han ikke er i “beast mode” og når han så napper er det meget forsigtigt

Også derfor jeg ikke forstår hvad det er hans formål med opførslen er når han kommer over i det “mode” håbede på nogen havde oplevet lignende som havde et råd til hvad der kunne hjælpe....

24-08-2020, 17:12

Kunne godt tænkes men han bliver aktiveret ret meget hver dag og massere motion har måske tænkt lidt på om han måske kunne være overstimuleret?

25-08-2020, 11:06

Hvis bideriet skydes overstimulering, langvarig eller fejlagtig aktivering tror jeg hans bideadfærd ville opstå i de situationer. Vi ved jo at hunde ikke selv stopper vild leg og lang læring. Det er ejeren der skal stoppe den slags. Nu er han en blanding af 2 racer, måske er han mere præget af een af dem aktiveringsmæssigt. Selv har jeg ikke haft alvorlige bideproblemer med nogle af mine hvalpe jeg har haft. Men den første hvalp var en hanhund, der ca. 3 mdr. gammel begyndte at nappe i mine bukseben, når jeg gik rundt og lavede andet i huset, fik jeg det fravænningsråd, at vende mig om og uden ord, konsekvent stikke en knyttet hånd i gabet på ham . Den kunne han ikke gabe over, så det hjalp, og han stoppede med den kontaktsøgning. I skal også tænke på, at når I aktiverer ham, når han bider jer, så har han opnået kontakt ved det. Har i prøvet at sige NEJ eller STOP, vende ryggen til ham og ignorere ham.

25-08-2020, 15:59

Jeres hvalp er kun godt 3 mdr. og hvalpe kan sagtens få nogle "flip" og gå fuldstændig amok, det er meget almindeligt, men når jeg læser dit indlæg tænker jeg også hvalpen er noget overstimuleret - hvalpe skal sove meget og ejeren må sørge for det sker, den ved ikke selv den er overtræt - har den et sted, der er dens eget kurv/eller bur, hvor I kan lægge den og kæle/tale beroligende, til den falder i søvn og selv forholde jer i ro til det sker?
Nej øvelse er godt at indlære - det kan I google jer til hvordan man gør - der er flere ok bud på det.
Men jeg tror I skal finde en balance mellem aktivitet og hvile - lange gåture er ikke nødvendige med så lille en hvalp, det er bedre i aktiverer mentalt/hovedet og laver små gentagne øvelser igennem dagen, det trætter meget mere.
Efterhånden lærer i hundens sind at kende - måske er labradordelen udtalt og den finder fornøjelse i at bære rundt på ting, måske er den mere sensitiv og gerne vil være tæt på jer og I sammen løser nogle opgaver - håber I kan komme på et hvalpekursus og lære mere....

04-09-2020, 20:27

Hej Oliver.
Er hunden meget madglad? I så fald hvordan fodrer I ham?
Mvh. Michael