Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 20-06-2020, 09:17

Livmoderbetændelse

Min 9 år gamle cavallier er på vej til dyrlæge, med en formodet livmoderbetændelse.
Vurderingen fra dyrlægen i telefonen er at hun skal have fjernet sin livmoder uanset om den er betændt nu eller ikke, da hun det sidste år har haft flere løbetider end normalt, og at hun bløder meget kraftigt under løbetid.
Mit spørgsmål er hvor voldsomt det er for en hund at få fjernet livmoderen?
Vi har nemlig et stykke tid talt om hvor meget hun skal igennem hvis hun bliver syg, da hun har flere skavanker i forvejen, hun er næsten døv, hun er blind på det ene øje og lider lidt af gigt. Hun trives i hverdagen, og er som sådan en glad hund, på trods af hendes skavanker, men vi er også enige om at hun ikke skal komme til at fejle mere som påvirker hendes liv, hun skal have et for hende godt hundeliv, og til trods for at jeg har haft hund i 20 år så har ingen af mine hunde nogensinde haft brug for at blive opereret, så jeg er virkelig på ukendt grund her. Giver det konsekvenser for hende at få fjernet livmoderen?

Skriv et svar til indlægget20-06-2020, 12:32

Da din tæve har løbetidsproblemer, og når hun trives med de andre skavanker, synes jeg du skal følge din dyrlæges råd, og lade hende sterilisere. Har hun også livmoderbetændelse er operation hendes eneste redning, for overlevelse. Hvis der ikke opstår komplikationer, i forbindelse med operationen grundet anden sygdom i underliv og bughule, vil hun hurtigt få det meget bedre. Det giver ingen alvorlige konsekvenser for tæven at blive steriliseret, tværtimod undgår den problematiske løbetider. Evt. også senere sygdomme i underlivet og mælkekirtler.

20-06-2020, 13:24

Det viser sig desværre ikke at være livmoderbetændelse men en tumor ????

21-06-2020, 16:04

Den Tumor har så været årsagen til de uregelmæssige blødninger. Jeg håber dyrlægen opererede den ud, den kan jo være godartet, ikke i alle tilfælde er det cancer.