Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 10-06-2020, 20:56

Sove alene

Hejsa. Jeg har nu haft min hvalp på 10 uger i 2 uger. Mit spørgsmål er angående når hun skal lære at sove alene.
Alene-hjemme træning er så småt påbegyndt og det hele bliver gjort i små steps. Problemet er bare at vi har soveværelse på anden sal, og jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg skal lave babysteps til at kunne sove på 1. Sal. Hun skal sove nedenunder. Hun kender godt til at vi er ovenpå når vi skal hente noget eller andet. Men håber på lidt tips til hvordan det kan gøres?

Skriv et svar til indlægget13-06-2020, 17:35

Hej Amalia. Du skal starte med at sove sammen med hvalpen, der hvor hun skal sove alene. Hvis der ikke er en voksen seng til dig der, så læg dig på en madras på gulvet. Indret rummet, - der meget gerne må være samme sted hunden skal opholde sig i alene- hjemme timerne, - uden gulvtæppe, med hundesengen, et trug vand, og en avis
på gulvet, hvalpen kan besørge på i løbet af natten. Luk døren eller luk evt. med et sikkerhedsgitter, så den lærer at blive der. Det er forskelligt hvor mange nætter man må "ofre" sammen med hvalpen. Den skal føle sig tryg og rolig, smid evt. et par små hundegodbidder til den i hundesengen, og sluk så lyset og læg dig til at sove. Når det er blevet en natlig tryg vane for hvalpen, der nu sover, så kan du liste op i egen seng. Men lad din "madras" stå urørt med dynen på. Det er ikke ualmindeligt, du så finder hvalpen trygt sovende på din "madras" næste morgen. Efter endnu nogle nætter, hvor de er gået godt , kan du så fjerne først dynen og så madrassen. Husk altid at lukke dør eller børne/hunde-gitteret, når du går op på 2.sal i seng. Tilvænningen kan tage 2 - 4 uger, er min erfaring, med min første hvalp og flere "adopterede" hunde.
P.S. Har man en hund i forvejen, lader man jo bare nr. 2 sove sammen med den. Og være alene hjemme med den. Vh. f.h.v. mor til 8 Beagler og 3 kuld hvalpe. Siden 1981.

13-06-2020, 17:41

Det er altid godt at opsætte sikkerhedsgitre mellem etagerne i sit hus, da hunde især som hvalpe, til de er mindst 1 år gamle, ikke må gå på trapper.