Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 01-06-2020, 15:44

Sterilisering af tæve?

Vores tæve på 3½ år har to måneder efter sin løbetid været falsk drægtig.
Hun mistede appetitten og blev meget nervøs.
Her et stykke tid efter, at den falske drægtighed var gået over, er hun pludselig blevet meget urolig og nervøs igen.
Vi bor stille og roligt og der er ingen ændringer i hendes hverdag.
Nu er hun i samråd med dyrlægen begyndt at få noget beroligende og det har givet hende roen tilbage.
Hun er omplaceringshund og vi har kun haft hende i ½ år, så vi ved ikke, om hun før har været falsk drægtig og om det har medført nervøvistet.
Før den falske drægtighed var hun den roligste hund, man kan tænke sig.
Hun overvejer vi at få hende steriliseret for at se, om det kunne hjælpe.
Jeg kan læse mig til, at der er stor sandsynlighed for at hun bliver falsk drægtig igen efter løbetid og det vil vi gerne udgå, da det påvirkede hende meget.
Jeg har prøvet at tale med dyrlægen om det, men hun siger bare, at der er fordele og ulemper ved at sterilisere og at man jo selv må bestemme det.
Så nu vil jeg lige høre jer herinde, om der er nogen der har erfaring med, om det giver en mere rolig og afbalanceret tæve, at få den steriliseret?
Eller er vi bare nødt til at leve med, at hun er et uroligt gemyt og medicinere os ud af det?
Andre erfaringer med sterilisering er også velkomne.
På forhånd tak :-)

Skriv et svar til indlægget03-06-2020, 13:59

Jeg har haft flere tæver, men ikke nogle der blev falsk drægtige. Jeg kender andre hundeejere, af tæver der også havde det problem. Og aldrig hørt andet end at det er en god løsning af hensyn til tæven, at lade den sterilisere, da de ellers fortsat vil blive falsk drægtige. Jeg ved ikke hvilke ulemper en sterilisering giver udover at den ikke kan få hvalpe mere, at man også skal passe på dens vægt ved fodring og aktivering. tæver bliver tit mere rolige, når de ikke mere skal igennem en løbetid, og helbredsmæssigt, er sterilisering også godt, især i en ung alder, da tæver derved også undgår operationer for livmoderbetændelser, mælkeknuder og cancer i underlivet. Jeg har selv fået steriliseret 3 af mine tæver 2 i forbindelse med livmoderbetændelse og mælkeknuder, og ikke oplevet nogle ulemper ved det. Tværtimod. Så jeg vil klart anbefale dig at få din tæve steriliseret. Hos en rigtig god dyrlæge er det et lille indgreb, som din hund, især når den er rask, bedst mellem 2 løbetider, hurtigt kommer sig over og ingen gener får af.

03-06-2020, 14:15

Jeg synes det vil være en god idé at få tæven sterilliseret - har selv fået det gjort, for år tilbage, og det gav helt sikkert en mere afbalanceret og harmonisk tæve.

Hvis hunden er pelsrig, kan der komme nogle problemer med for meget pels/underuld efter sterillisationen, ligesom nogle tæver også kan få inkontinens - jeg har ikke oplevet den slags, men selvfølgelig skal man ha' det in mente, + at en operation kan være risikobetonet.

At dyrlægen er lidt vag i spørgsmålet, kan måske skyldes, dyrlægerne ofte bliver beskyldt for kun at tænke i penge, eller hun har den holdning at sterillisation kun er for syge dyr. Men hun har da ret i, det er op til ejeren selv....

05-06-2020, 07:10

Hej Åse og Tina

1000 tak for meget informative og brugbare svar.

Vi har besluttet at få hende steriliseret - har bestilt tid hos dyrlægen.