Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 04-03-2020, 17:52

HJÆLP - fejlinformeret om hvalp

For omkring 14 dage siden tog mig og min kæreste hen for at kigge på en hvalp. Vi kunne med det samme se, at det ikke var et hjem hvor dyrene var prioriteret særlig højt. Hundene havde små hjørner rundt omkring i stuen, som de fik lov til at bruge som toilet, fordi hendes gård var “oversvømmet”. Hvalpene var kun blevet fodret med kattemad, og hun var egentlig ikke rigtig sikker på hvilken race hvalpene var. Men det var helt sikkert, at de ikke ville komme til at fælde.
Der var kun en hvalp tilbage, damen fortalte os at hvis hun ikke snart blev solgt, så ville hun selv beholde hende.
Vi valgte så at tage lille Luna med hjem, fordi vi ikke kunne klare tanken om at hun skulle bo resten af hendes liv i de forhold.
Vi aftaler med damen at hun kunne få 2000,- for hende med det samme og vi så vil betale de resterende 1500,- d.5 som så er imorgen.

Efter et par dage med Luna hos os, ser vi rimelig hurtigt at hun fælder ret meget. Jeg skriver derfor til damen, for at høre hvilken race hun er, fordi jeg kan ikke forstå hun fælder, når hun nu sagde det ville hun ikke komme til.
Hun snakker meget udenom og efter et par dage for hun så fundet frem til at hun er en Lhasa apso. Det er jeg meget uforstående overfor, for Luna ligner på ingen måder de hunde jeg finder på Google når jeg søger på Lhasa apso.
Et par dage senere skal jeg registrere hende over til mit navn, hvor der så står at hendes primære race er shih tzu..
Jeg skriver til damen igen og spørger hende pænt om vi ikke eventuelt diskutere prisen igen, Fordi jeg føler lidt at hun har solgt mig hvalpen på en løgn. Jeg skriver også til hende, at jeg er meget glad for Luna alligevel og at jeg selvfølgelig ikke ønsker at komme af med hende.
Hun bliver helt vildt sur. Og hendes datter kimer mig ned og sviner mig til og siger jeg skal aflevere hunden tilbage og jeg ved ikke hvad. Og hvis jeg ikke selv aflevere hende tilbage, så vil de komme og hente hende.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har ærlig talt ikke lyst til at give dem de sidste 1500,-, når jeg føler mig så fejl informeret og direkte løjet overfor.
Hun har ligesom taget røven på mig, så hvorfor skulle jeg ikke tage røven på hende? Eller hvad? Hvad gør man lige i sådan en situation?? :(

Skriv et svar til indlægget04-03-2020, 20:01

Hvorfor behøver du at være et ligeså ærgerligt menneske som hende? Du har valgt at tage imod hvalpen, selvom du havde dine tvivl omkring den. Du siger også at du er blevet glad for den, derfor mener jeg bestemt at du skal give de resterende 1500,-, da det jo er ingen pris for et unikt væsen der vil elske dig for at fjerne hende fra sådan nogen skrækkelige mennesker.

07-03-2020, 12:47

Jeg tænker som Julie S. at i må betale de resterende 1500 kr. når i vil beholde hvalpen - det er den aftale i har indgået med sælger.
Hvis hvalpen fælder ekstremt meget kan det bedres ved et foderskift, men der er jo ingen hunde, der som sådan er fældefri - det afhænger jo også af pelsplejen - at i er blevet fortalt den er, er da snyd fra sælger, men lyder heller ikke til, udfra dit skriv, at i har købt hos ordentlige mennesker.
Og hvis man køber et sted, hvor forholdene ikke er i orden, redder man ikke en hund, men hjælper til at sådan "håbløs" avl kan fortsætte....

07-03-2020, 12:51

I har helt klart købt en hvalp hos en opdrætter, der ikke er en ansvarlig hundeejer. En af dem som bør anmeldes, og stoppes som opdrætter. Da I købte hvalpen var den da mindst 8 uger gammel, chippet og tilmeldt Dansk hunderegister, som den skal være ved salg. Var den sundhedstjekket, hos en dyrlæge, og havde den en attest på den var sund og rask. At den var fodret med kattemad, er en stor fejl og meget usundt for en hund. Den skulle selvfølgelig være fodret med hvalpemad. Før du beslutter dig for at betale restbeløbet, så få den undersøgt af en dyrlæge. Dyrlægen vil nok kunne vurdere racen, samt råde og vejlede dig i hvordan du skal forholde dig ved købet af Luna. Lad dig ikke skræmme af trusler fra opdrætteren og dennes datter.

14-03-2020, 09:05

Prøv center for klageløsning????

21-03-2020, 22:43

Ring til dyreværnet, og kæmp din sag for at de mennesker ikke må opdrætte hunde igen, og hvis ikke det virker så lav et Facebook opslag. Jeg synes også i skal betale de sidste 1500, det ikke mange penge, og det skal heller ikke komme an på penge, når det handler om et levende væsen, det er dem der er nogen idioter, ikke hunden.