Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 13-12-2019, 15:38

Falsk drægtig

Hej allesammen.
Vi så den 11. Nov opslag på dba om hundehvalp. Jeg snakkede både pr tlf og messenger med sælger, som ville få 7 hvalpe ca midt december, hvilket ville passe min familie super, idet vi ønskede en hvalp midt februar 2020. Vi betaler 3000kr i depositum og jeg spørger til i hvilken forbindelse man vil få depositum tilbage. Sælger siger hvis ikke der er den hvalp vi vil have så kan pengene fåes tilbage. Jeg tænker der jo så ikke er noget forgjort i det. Den 27/11 spørger jeg til hvordan det går. Sælger skriver fint, jeg får hende lige tjekket hos dyrlæge så vi ved lidt mere om hvornår hvalpene kommer.
Den 3/12 får jeg så besked fra sælger, at hunden var falsk drægtig. Den kom pludselig i løbetid i lørdags( altså 29/11). Så den blev parret om. Hun sender billeder af de to hunde som hænger sammen, og skriver til mig det også er bedre med en forårs hvalp.
Jeg tænker et par dage og snakker med mine sønner. Vi bliver enige om at vi vil ikke vente yderligere 2 måneder, da det var svært nok i forvejen at vente. Skriver pænt til sælger, at jeg gerne vil have de 3000kr retur da vi ikke vil vente til sidst marts/først april.
Sælger svarer at det kan jeg ikke få. Jeg kan få en hvalp sidst marts.
Nu har jeg skrevet frem og tilbage med sælger og hun bliver ved med at fastholde at jeg får en hvalp til slut marts - som jeg jo ikke vil have. Jeg har flere gange spurgt ind til hvordan hun kunne fortælle den var drægtig med 7 hvalpe, når hun sket ikke havde fået den scannet hos en dyrlæge. Det fik den sidst er svaret.

Vil gerne spørge hvad gør jeg?? Nogen der har gode råd, for jeg vil ikke have den hvalp, når den ikke kommer som aftalt.
Mvh Sussie

Skriv et svar til indlægget16-12-2019, 15:29
Et par dage siden du har skrevet, og måske er der nu en afklaring....
Men selvfølgelig skal I ikke modtage en hvalp, som I ikke længere ønsker at vente på - om I kan få jeres depositum igen, er måske vanskeligt, når opdrætter holder på sit, måske kan I gå rettens vej, men om det kan betale sig er tvivlsomt, medmindre I har nogle jurakyndige i omgangskredsen - jeg har lagt et link, som jeg håber I bliver lidt klogere af
https://www.dkk.dk/raadgivning-fra-dkk/r%C3%A5dgivning-om-jura-k%C3%B8b-salg-mv - scroll ned og se spørgsmål og svar....
Tænker også, I ikke er de eneste, der har reserveret hvalp og betalt depositum - andre må sidde med samme oplevelse - og sælger handler naturligvis ikke etisk ok i den sammenhæng....

20-12-2019, 11:13

Med hende til politiet

20-12-2019, 11:15

Jeg synes også, at du skal offentliggøre hendes navn og tlf. nr,. så andre er advarede. Vh Helle