Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 04-12-2019, 12:30

Pris for racehund

Hej
Hvad synes I, at det er rimeligt at betale for en racehund?
Det er en 5 årig tæve, der tages ud af avl.
Hilsen Thelma

Skriv et svar til indlægget05-12-2019, 18:05

1 sund, smuk, velfungerende og velholdt racehund med stambog fra en kennel, der ikke mere må avles på, på grund af alder, bør mindst. koste 1/3 af hvalpeprisen. Især hvis hun, som bedst er, er steriliseret, og har fået et sundhedstjek før salg. Opdrætter skal være opmærksom på, tæven for at trives som familiehund, sælges til en ny ejer der i forvejen har en velfungerende hanhund. Da kennelhunde kan have problemer ved at være alene hjemme, når de har levet sammen med flere andre hunde på en kennel eller i et privat hjem. Vh f.h.v. hundeejer der gennem nogle år, har overtaget fire "genbrugshunde" hvoraf tre var pensionerede avlstæver fra en kennel og et privat hjem. Selv havde jeg også dengang mindst 1 voksen hund i hjemmet.

07-12-2019, 15:04

Hvad bør en racehund på 5 år koste. Det afhænger af flere ting bl.a. hvilken race der er tale om. Nogle racer har jo en forventet levetid på mellem 6 og 7 år mens f.eks.andre racer har en levetid på op til 18 år+ !
Prisen bør ikke være det afgørende. Den person eller familie der overtager tæven bør absolut være den primære faktor. Som Åse skriver bør du sterilisere tæven da den ikke kan indgå i avl fremadrettet. Tyvparringer sker iblandt ved vi jo.!
Derfor er mit "bud" at prisen bør være det beløb du betaler for at sterilisere tæven.