Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 25-11-2019, 07:08

Renlighed

Hej allesammen
Min kæreste og jeg har nu haft vores lille cavalir King Charles spaniel i næste 2 uger, og hun har ikke tisset eller lavet stort udenfor én eneste gang - hver gang vi går ud med hende efter hun har sovet eller spist vil hun simpelthen ikke lave noget som helst udenfor . Men så lige så snart vi kommer ind af døren igen så løber hun hen til altandøren og kradser på den. Hun vil simpelhen kun lave indenfor eller på altanen..

Har i nogen gode råd eller tips til dette - det skal dog siges vi bor i centrum af Århus i lejlighed, hvilket ikke gør det lettere for hende med alt den larm og anderledes lugte

Skriv et svar til indlægget27-11-2019, 16:03

Det samme var jeg ude for med min Chihuahua.. tror det har noget med at vænne sig til omgivelserne, helt unge hvalpe i den kaliber behøver ikke gå ture i den forstand lige i starten.. den skal vækkes til dit nye hjem og dufte, alt andet kan virke for stort og voldsomt og måske vil den ikke besørge ude, fordi den simpelthen ikke føler sig tryk nok endnu. Gå små korte ture i starten.. måske kun lige rundt om bygningen.. stille og roligt, resten skal nok komme..

28-11-2019, 18:31

Jeg er meget enig med Jesper. I bor i centrum af Århus skriver du. I stedet for at gå ned og gå tur på gaden, har i så ikke en rolig "baggård" gerne med lidt græs, hvor i kan lufte hvalpen i snor. Det vil være et godt sted, hvor den nu i starten ikke har brug for længere gåture, kan tilvænnes at besørge både stort og småt. Lad den selv bestemme "farten" om hvor langt den vil gå/snuse rundt. Gå ikke op i lejligheden før den har besørget det den skal. Selv har jeg en lukket have, og bor på en lukket vej. Men min første hvalp fik jeg gjort renlig ved at gå ud med ham i snor, til den samme plads bag garagen. Jeg stod bare stille der, imens han snuste rundt. Først når han havde besørget, fik en godbid og lidt ros, gik jeg ind med ham igen. På den måde blev han hurtig glad for sit "udetoilet". Vi fik ham 9 uger gammel, og da var han allerede godt tilvænnet til små ture på villavejen hos opdrætter, hvor han oplevede både cykler, biler, andre hunde og mennesker, så han var ikke bange for noget. Alligevel var det godt for ham at have en fast plads at besørge på. Vi fik ham sidst i oktober, hvor han grundet årstiden ikke bare kunne lukkes ud i haven i længere tid ad gangen. Og han skulle jo ud mange gange dagligt for at lære at besørge ude.

29-11-2019, 08:15

Mange tak for svarene, problemet er bare at opdrætteren lod hvalpene tisse og lave stort indenfor, og de var næsten ikke udenfor.
Vi har prøvet at stå udenfor i 30-45 min og hun gider stadig ikke tisse eller noget

30-11-2019, 15:42

Det du fortæller nu, om hvalpenes første tid hos opdrætteren, er så grunden til din hvalp helst besørger inde. Man kan ikke forvente en hvalp er renlig ved købet 8-9 uger gammel. Men opdrætteren burde have vænnet hvalpene til både at være inde og ude flere gange hver dag, Tilvænnet hjemmets lyde, eks. vaskemaskine og støvsuger, radio og TV, Ligesom de skal vænnes til besøg af både andre hunde, børn og voksne, F.eks mindst 3 besøg af hvalpekøberne. Fra de er 3-4 uger gamle. Jeg er selv f.h.v. opdrætter til 3 kuld hvalpe. Allerede da de var 6 uger gamle, gav jeg dem halsbånd og line på, gik daglige korte ture op og ned af villavejen, vi bor på. Således var de tilvant lyde af biler, cykler m.v. og hilste på både børn og voksne. De boede i et værelse med dør ud til haven, så det var let at lufte dem flere gange om dagen. Alle hvalpe var forårshvalpe, født i marts og april, det gjorde selvfølgelig renligheds problemet lettere, end hvis de var født om efteråret. De nye familier fik hvalpene hjem i sommerferien, og kunne så videretræne både renlighed og alene-hjemmetimerne. Når din hvalp næsten ikke været ude de første 9 uger, så er det ikke så mærkeligt den fortsætter at besørge inde, du må så bare fortsætte renlighedstræningen ude, samt rengøre med eks. Rodalon de steder den har besørget inde. Hunde tiltrækkes jo af lugten, der hvor de har besørget, så det er ikke nok at tørre op med almindeligt sæbevand.