Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 23-08-2019, 07:28

Vores 14 ugers hvalp piver/bjæffer når vi "lægger hende i seng" og når hun vågner om morgenen.

Vi har fra starten haft hvalpen i et natbur, og de først 3 uger sov jeg i stueetagen sammen med hende.
Buret står i vores stue, da vores soveværelse ligger på første sal og vi vil meget gerne undgå, at hvalpen skal med derop – og på sigt selv finde på at gå op af trapperne.

Fra hvalpen var 11 uger, har jeg kunne lægge hende i buret omkring 22:30-23, lægge en hånd på buret et par minutter til hun er faldet til ro, også gå i seng. Hun har stort set sovet igennem siden uge 11 (fra kl. 23 – 05:15.);

I løber af de sidste 10 dage er det blevet svære og svære at få hende til at falde til ro om aftenen. Jeg må sidde længere tid ved buret, inden hun falder til ro. Den sidst uge er hun desuden ”vågnet igen” og er begyndt at pive højlydt og bjæffe, indtil jeg igen kommer og lægger hånden på buret. Hun falder derefter til ro med det samme. Jeg sidder så til jeg tror hun sover og liste derefter ud af stuen igen.
Når klokken er omkring 05 sker det samme og hun begynder at pive og bjæffe.

Hvalpen har ingen problemer med at være alene hjemme og er ikke bange for buret. Hun løber fint ind og ud af buret i løbet af dagen, for at hente sit legetøj mv. Hun piver heller ikke idet jeg kommer hende ind i buret, men først når hun har været derinde lidt tid, hvis ikke jeg har hånden på buret.

Min bekymring går på, om hvalpen er ved at udvikle en vane hvor hun tænker at jeg kommer når hun piver/bjæffer og derfor bruger det som et kaldesignal, selv om alt egentlig er ok.
På den anden side vil jeg meget gerne sikre mig, at hun ikke er utryg om natten/i buret, så hun på sigt får de bedst mulige sovevaner…

Jeg håber der er nogen der har erfaringer med natbur, som kan komme med et par tips og tricks ift, om jeg skal give hende en ”kold tyrker” og bare lade hende pive/bjækffe - med fare for at det kommer til at tage en hel nat(hun er meget vedholden)?
Eller om jeg skal blive ved med at sidde med hånden på buret og liste ud når hun er faldet til ro, samt stå op og give hende tryghed, når hun piver om natten/tidligt om morgenen.

På forhånd tak for hjælpen

Skriv et svar til indlægget26-08-2019, 08:20

Hej Stine. Jeg har ikke selv erfaringer med lukkede natbure, alle mine hunde har sovet i eget værelse med åbne bure og i hundekasser, men lukket dør. Men jeg ved det ikke er ualmindeligt at hunde sover i soveværelset i bur med lukket låge. Især når familien sover på 1.sal. De første 3 uger har du sovet sammen med hvalpen i stuen, hvor den så har følt sig tryg, fordi du har været der. Da du er hundens ejer, har du også gjort dig selv til dens leder, nr. 1 i rangordenen, og det er rigtig godt, men jeg er ikke sikker på at hunden føler din hånd på buret, som tryghed, måske føler den hånden som dominans, og derfor stopper den piv og gøen. Om dagen kan den selv løbe ind og ud af buret, men det kan den jo ikke om natten og tidlig morgen, derfor giver den lyd fra sig. Indtil du igen kommer ned og lægger hånd ovenpå på buret. Ingen hunde kan faktisk heller ikke lide at blive klappet ovenpå hovedet. Det føler de som dominans. Du skriver ikke hvor gammel hvalpen er nu, men som ung-hunde, teenagere afprøver de også deres ejeres tålmodighed, og glemmer tit de "regler" de fik som hvalpe. Det kan sikkert heller ikke undgås, den på et tidspunkt selv begynde at løbe op og ned af trappen om dagen, Det kan i så stoppe ved at opsætte et børnegitter m/låge, som mange bruger når de får en hundehvalp i huset. Alt det natteroderi, er jo uholdbart. Det kan ingen holde til. Om en "kold tyrker" hjælper ved jeg ikke, Det kan du jo prøve, 1-2 nætter, ellers vil jeg foreslå du tager hende og buret med i soveværelset, så hun sover nær dig uden din hånd på buret.

29-08-2019, 09:41

Tak Aase, hun er 15 uger i dag. Vi ender nok med buret i sovevæelset