Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 20-08-2019, 08:40

Klimavenlig hundemad

Kære hundeelskere
Jeg er sammen med to venner begyndt på et projekt hvor vi undersøger interessen for mere bæredygtig mad til vores kæledyr. Det opstod efter jeg fandt ud af at vores kældyr (hunde/katte) står for omkring 20% af den samlede produktion af kød, hvilket jo er et enormt potentiale i disse tider med fokus på madvaner.

Derfor kunne det være interessant at høre hvad I tænker og gør i forhold til jeres hundes aftryk.

Jeg mener personligt at insektbaserede produkter til dyr kunne være vejen frem mod mere bæredygtig dyremad. Indtil videre er jeg kun stødt på denne form for tørfoder fra startups i UK og i Canada.

Hvad tænker I? 
Hvad skal der til for at I vil købe insektbaseret dyrefoder istedet for det traditionelle?

Skriv et svar til indlægget01-09-2019, 14:39

Hej! Du kan også se nærmere på vegansk hundemad. Hunde er faktisk ikke kødædere, men derimod omnivorer - altså altædende. De har derfor ikke nødvendigvis brug for kød, men blot brug for at få dækket deres næringsbehov. Dette kan man sagtens gøre med en plantebaseret kost. Der er lavet undersøgelser der viser at det både kan være sundere for hunden og selvfølgelig også langt bedre for miljøet???????????? Lav dog din egen research på nettet så du er sikker på at dække din hunds behov ordentligt - Jeg er ingen dyrlæge. Hilsen Andrea????

11-09-2019, 18:17

Hej Casper,
Måske du kan finde inspiration på siden her? De anbefaler hundefoder og skriver lidt om fodring m.m. https://omhundehvalpe.dk/det-bedste-hundefoder-til-hvalpe/
Ellers har jeg ikke hørt meget om, hvor man kan købe vegansk hundemad. Men er helt enig med Andrea i, at hunde på ingen måde har behov for kød i deres foder..
Hilsen Anna :)

27-09-2019, 06:30

Hej Andrea og Anna
Tak for begge jeres svar. Jeg vil som sådan ikke starte nogen diskussion omkring personlige opfattelser af hundes behov for kødprodukter eller ej. Jeg har talt med adskillige dyrlæger, tærsket nettet for information fra dyrlægeanbefalinger, læst rapporter og talt med forskere indenfor dyrefoder. Der er absolut ingen af dem som vil anbefale en udelukkende ren vegansk kost. Det er korrekt at hunde vil kunne overleve på den kost, men det kan så være på beskostning af levekvalitet eller levetid.
Min interesse er derfor mere på at finde ud af hvordan vi kan sikre en mere bæredygtig produktion af foder. Her vil insekter kombineret med restprodukter (som man allerede bruger) utvivlsomt spille en stor rolle.
Dertil kan så nævnes at insekter er en ny proteinkilde, hvilket vil betyde at der i hunderacer ikke har udviklet sig allergi som det idag er tilfældet med oksekød, kylling, æg mm., op mod 33% af hunde har en fødevareallergi.

Min interesse er derfor mere på at høre hvad der mon skal til fra en ejers synspunkt for at lave et skifte fra nuværende produkt, netop fordi insekter ikke er noget de fleste selv er ok med at spise (endnu)?

Mvh Casper