Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 26-07-2019, 22:14

Territorial Agression specielt om aften hjælppppp

Hej jeg har en blandingsrace (rescue dog fra Grækenland) og jeg har haft hende siden hun var et par uger gammel. Nu er hun 3 år. Hun er begyndt at gø af alt der kommer gående forbi havelågen, hun knurre og viser børster når hun bliver rigtig tosset. Hun gør af selv hendes y-hundekammerat som hun aldrig har gjort før. Om aftenen (når det er helt mørkt) går det rigtig galt hun maser sig ud af døren når man åbner og uden at kunne nå at se noget går hun helt amok og styrter rundt og patruljere hele haven med børster og knurren indtil hun har sikret sig der ikke er noget.
Har prøvet alt hvad jeg kunne komme i tanke om
Gået ekstra lange ture så hun har brugt sin energi
Blive sur, hvilket er mere provokerende
Talt stille og roligt til hende
Lyst haven op med lygter så hun kunne se der ikke er noget farligt
Prøvet at aflede hendes opmærksomhed
Tage fat i nakkeskindet som moren ville gøre
Og tage lederrollen og bestemt sige så går du ind. Men det virker dog kun når hun ikke har rejst børsterne helt og slet ikke om aftenen...
jeg NÆGTER: halsbånd

Hvorfor reagerer hun sådan og hvad kan jeg gøre for at hun stopper?
Kan jo ik lide at hun føler hun er nød til at blive så sur og heller ikke at hun belaster nabolaget

Skriv et svar til indlægget27-07-2019, 09:09

Jeg har haft flere hunde gennem mere end 30 år, og 3 kuld hvalpe. Alle har kun haft ophold i vores lukkede baghave, og kendt naboerne på alle 3 sider af vores baghave. Derved har vi undgået gø-problemer, til gene for både naboerne, hundene og os selv. Til mine hvalpekøbere har jeg givet det råd, ikke at lade hundene opholde sig i forhaven, hvor alt og alle går og kører forbi deres "territorium". Det skaber kun uro, nogen gange også dårlige oplevelser for hundene, der derfor næsten altid får hunde til at gø, evt. blive aggressive , som din hund er blevet. Af en eller flere grunde er den er blevet meget utryg, Du har så på flere måder forsøgt at ændre dens adfærd, uden held. Hun er stadig utryg ved de oplevelser hun har haft. Jeg kan kun give dig det råd, at lukke forhaven af med hegn, på begge sider af huset hen til naboskel. Lade din hund hilse på og derved kende dine naboer på "neutral grund" /væk fra jeres hus. Få dem evt. med på en lille gå-tur. Så hun kender dem og deres stemmer, i bor ved siden af. Det skaber den tryghed for hunden, som er helt afgørende for dens accept og adfærd.
Du skriver du nægter halsbånd, jeg forstår ikke, hvad du mener med det. ?? .

27-07-2019, 09:17

De naboer du og hunden er/bliver særlig gode venner med, kan i jo besøge i deres haver. Det der betyder noget for din hund føler sig tryg, er at han kender dem. En dag vil de også kunne besøge jer, uden at den føler utryghed ved deres besøg. Har de selv en voksen tæve, modsat en hanhund skal i dog være på "vagt", ved at invitere den ind i haven.

31-07-2019, 21:11

hey igen, min hund kender alle naboerne og elsker dem, det er mere llige så snart jeg åbner døren løber hun rundt og knurre helt vildt og søger hele haven som om der er nogen i haven.. vi må ikke sætte hegn op, og det er nok meget godt for kan hun ikke se hvem der går forbi bliver hun meget utryk også i dagslys... har prøvet at lukke hende ud i baghaven, men hun vil ikke tisse eller skide i baghaven og piver istedet ved døren til forhaven...
UPDATE: jeg bærer hende ud i forhaven om aftenen og siger der er slet ikke noget, det er okay og viser hende at der ikke er noget... og så sætter jeg hende ned. det hjælper helt vildt hun er meget mere rolig og hverken knurre eller gøer. hun brummer lidt hvis hun hører noget men stopper når jeg siger de må godt være her og det er ok :) er så glad for hun ikke er utryg mere

02-08-2019, 08:26

Jeg har nu læst din UPDATE, og det er rigtig godt at hun nu føler sig tryg, ved at du som hendes "leder/overhund" fortæller hende at der ikke er noget at være usikker ved, når du er der, kan hun være tryg. Også overfor alt og alle der kommer forbi jeres have. Men jeg vil så råde dig til at hun i meget lang tid fremover er sammen med dig i forhaven, at du senere kun forlader hende lidt efter lidt i længere tid, ligesom man tilvænner en hvalp til at være alene hjemme i huset.

30-09-2019, 07:58

Undersøgelser viser, at der ofte - i 80% af tilfældende - ligger en uopdaget sygdom eller smerte bl.a. i bevægeapparatet bag, når hunde bliver aggressive. Hvilket også er min erfaring ift. egne hunde. Så når sådan noget opstår skal man altid tænke "smerte" som det første, og få hunden gennemgået ved dyrlægen. Om ikke andet for at udelukke :)

30-09-2019, 07:59

Undersøgelser viser, at der ofte - i 80% af tilfældende - ligger en uopdaget sygdom eller smerte bl.a. i bevægeapparatet bag, når hunde bliver aggressive. Hvilket også er min erfaring ift. egne hunde. Så når sådan noget opstår skal man altid tænke "smerte" som det første, og få hunden gennemgået ved dyrlægen. Om ikke andet for at udelukke :)