Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 13-07-2019, 17:19

Min hund gør af fremmede mennesker og hunde

Jeg har en hanhund på 3 år, som er halv fransk bulldog og halv chihuahua. Han er rigtig god og lydig overfor min kæreste og jeg. Men ligeså snart vi går tur, og han møder/ser en fremmede hund, så sætter ham kløerne i græsset og standser på stedet til hunden kommet mod ham, eller så prøver han at følge efter hunden, og når han så er nær hunden, så gør han noget så ivrigtr. Dog er hans hale ikke mellem benene, og ham virker ikke “bange” for den anden hund, men super, super ivrig. Det samme gør han med mennesker, hvis nogle vil sige hej til ham, som han ikke kender, så gør han helt ekstremt, denne gang er halen dog mellem benene og han virker bange/nervøs.
Jeg er hans 3. Ejer, hvilket jeg tænkte måske kunne have noget med det at gøre, men jeg ved det trods alt ikke. Han har gjort det siden jeg fik ham, og vi har prøvet at træne ham fra det men uden held.
Hvad kan vi gøre?

Skriv et svar til indlægget14-07-2019, 13:37

Du skriver du er hans tredje ejer. Men ikke hvor længe du har haft ham, og hvordan i har trænet ham. Han er kun 3 år, og har sikkert haft de adfærdsproblemer med i "bagagen". At overtage en voksen hund, er ikke let, det kræver stor tålmodighed, erfaring og kendskab til hundesprog. Hvis han både gør eller knurrer og rejser hårene hen over ryggen, holder halen lodret eller hen over ryggen, så viser han uvenlighed, og aggresivitet., Så skal du ikke lade ham hilse på den fremmede hund. Men få kontakt til ham eks. med en godbid og lidt snak, og gå videre. Hvis han derimod bare gør, trækker, springer lidt rundt, eller lægger sig ned, så er han bare ivrig, vil gerne hilse på den fremmede hund. Er det en voksen tæve, og tævens ejer siger, det er ok, så lad dem hilse og snuse til hinanden, men ikke lege, da de begge jo er i snor. Det lader til han har haft dårlige oplevelser med fremmede mennesker. Når han gør og med halen mellem benene, viser han klart han er usikker. De skal så ikke gå hen imod ham, række hånden frem, for at klappe ham, især ikke på hovedet. Hvis det er mennesker der gerne vil hjælpe dig med at gøre ham tryg ved dem, så skal de sætte sig på hug, gerne med en godbid i hånden, og lade ham gå til dem. Snakke til ham med få ord og lys stemme. Det samme skal gæster hos jer også gøre, hvis han viser utryghed overfor dem, når de kommer på besøg. Eller de skal helt ignorere ham, bare gå ind og sætte sig i sofaen, så han får ro og selv af nysgerrighed nærmer sig gæsten. Ved hjemskift af en hund, er det altid bedst, man besøger den hos ejeren i hjemmet et par gange, får snakket om hundens daglige vaner og adfærd, fodring m.m. Derefter tager den hjem på prøve i min. 3 uger, før endelig hjemskift aftales. Da du er nr. 3 ejer håber jeg, du får tjek på problemerne, så din hund ændrer adfærd, og bliver en glad og tryg familie-hund med et langt liv hos jer. Vh. fhv. hundeejer til 8 hunde i forskellige aldre heraf fire voksne Beagletæver.

15-07-2019, 10:59

Alle mine hunde var Beagler, de fire tæver på 1.½ - 7 - 9 - 9 ½ år gamle var overtaget fra en kennel og et privat hjem i løbet af flere år. De boede hos os resten af deres levetid.